Çözümsüz bir FPS Drop Sorunu | AMD Sistem
Arkadaşlar hayırlı geceler, hayırlı forumlar dilerim.
Yaklaşık 7-8 ay önce aldığım hazır sistem kasamı geliştirmeme rağmen Valorant'ta çözemediğim bir FPS Drop yaşamaktayım.
B450M K Anakart
Ryzen 5 5600 İşlemci
RX 6700XT Ekran Kartı
16 GB 3600 Mhz Ram
1 TB M2 SSD 3700/2500 M2 SSD
1 TB Harddisk (Önemsiz ancak belki bir şeye sebep oluyordur düşüncesiyle yazıyorum)
Deepcool Le500 Marrs Bk Sıvı Soğutma olarak kullandığım sistemimi bugün aynı CL değerine aynı MHZ'ye sahip 2 adet daha 8 GB ram ile 32 GB'a yükselttim. PCI 4.0 destekleyen bir karta sahip olduğum için anakartımı Gigabyte B550M DS3H v1.7'e yükselttim.
Bir umut düzeleceğini düşünerek yaptığım eklemelerde ne yazık ki bir işe yaramadı. (PC formatlayıp Win 11'den Win 10'a geri döndüm, tüm güncelleştirmeler yapıldı.)
Isı sorunum hiç yok. Ekran kartım XFX marka olmasına rağmen 75 derece üstünü dahi hiç görmedim. İşlemci deseniz 50-60 dereceyi görüp görmediğimi dahi hatırlamıyorum ancak anlamadığım ve çözemediğim bir şekilde FPS drop yaşamaktayım.
Monitörüm 240 HZ ve 240 Fps değerlerinin altını dahi gördüğüm oluyor. 1 MS bir monitör kullanıyorum ancak aşırı delaylı oyun deneyimi yaşıyorum (yaşayamıyorum).
Monitörün Freesync özelliğini açtığımda AMD uygulamasındanda aktif ettiğimde FPS değerim daha çok dibi görmekte ve takılmalarım artmakta.
Konuyla ilgili bütün önerilere açığım. Yardımcı olabilecek birisi çıkarsa çok memnun olurum.
DİPNOT: Aşağıdaki görseldeki fps ve ms değerleri sadece DeathMatch oynanmış değerlerdir. (Bilmeyenler olabilir diye herhangi bir skillin kullanılmadığı sadece dümdüz aim fight yaşanan bir oyun türü yani skill ve görsel animasyon az olduğu için FPS'ler daha yüksek gözüküyor)
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 730 (Bu ay: 124)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Teknik Yardım