Şimdi Ara

Çözünürlük Yükseltme Programı Var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
73.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam şimdi bende 7.07 gb lık bir film var yüksek çözünürlüklü diye indirdim fakat videoyu açtığımda kalite berbat bu neden kaynaklanıyor ve bunu düzeltebilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmzgzltp

hocam şimdi bende 7.07 gb lık bir film var yüksek çözünürlüklü diye indirdim fakat videoyu açtığımda kalite berbat bu neden kaynaklanıyor ve bunu düzeltebilir miyim ?

Düzeltilemez hocam, ayrıca hort muhteşem.
  • Bi hort da ben yapıyım. Hababam sınıfını falan hd kalitesinde veriyorlar o nasıl oluyor
  • remastering denilen bir hadise o.. bi hayli masraflıca bir işlem ile görüntü tekrardan işleniyor..

sadece video değil eski ses kayıtları için de uygulanan bi durum..

kısacası eskiyi kaliteli halde tekrar işleme gibi düşünülebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKM

remastering denilen bir hadise o.. bi hayli masraflıca bir işlem ile görüntü tekrardan işleniyor..

elimizde geçmişe ait bir video dosyası vat ise bunun kalitesini ücretli olarak yükseltecek firmalar var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözünürlüğü Avs video editor programı ile yukseltebilirsiniz ancak kaliteyi yukseltemezsiniz. Mesela 144p bir video verin bana HD, Full hatta 4K, 6K boyutunda bile yapabilirim ama kaliteyi yukseltemem. Yani 6K yapsam bile yinede orijinal çözünürlüğü 144p olduğundan eskisi gibi kalitesiz video olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

quote:

remastering denilen bir hadise o.. bi hayli masraflıca bir işlem ile görüntü tekrardan işleniyor..

elimizde geçmişe ait bir video dosyası vat ise bunun kalitesini ücretli olarak yükseltecek firmalar var mıdır?

var,bazı programlarla videonun contrast renk beyaz dengesi polarizasyonla keskinlik ve kenarlama yapılarak bi nebze netleştiriliyor.görüntü kaynağı vhs kasetse fazla netlik beklemeyin ama..

• quote:

Orijinalden alıntı: Arake

quote:

quote:

var,bazı programlarla videonun contrast renk beyaz dengesi polarizasyonla keskinlik ve kenarlama yapılarak bi nebze netleştiriliyor.görüntü kaynağı vhs kasetse fazla netlik beklemeyin ama..

hayır hocam 2012 yılında telefonla çekilmiş bir görüntü, sesler anlaşılmıyor ve video çok iyi anlaşılmıyor.
    anıların kaybolmaması adına güzelleştirmek istiyorum, şu sıralar biraz yoğunum. fırsat bulunca firma arayacağım, sonucu buraya da yazarım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arake

quote:

quote:

hayır hocam 2012 yılında telefonla çekilmiş bir görüntü, sesler anlaşılmıyor ve video çok iyi anlaşılmıyor.
    anıların kaybolmaması adına güzelleştirmek istiyorum, şu sıralar biraz yoğunum. fırsat bulunca firma arayacağım, sonucu buraya da yazarım

Alıntıları Göster
    yazamadı :D

• basit ama ciddi bir sorunum var beyler..

eski videolar var 720* 480p

şimdi bu video full hd tv de haliyle ekrana tam oturmuyor..

ben bu videoyu bi convertor prgmı ile full hd ye yükselttim ama en boy oranı yine aynı kaldı....

en boy oranı full hd tv nin ekranına nasıl tam olarak oturur?? hangi prgmı kullanmalıyım??

saygılar iyi bayramlar
  • Converter programlarında 16/9 16/10 vb. seçenekler de vardır. Tv nize uygun olan en boy oranını seçip dönüşüm yapabilirsiniz.

Yanlız videolar 4/3 ise 16/9 vb. yaptığınızda görüntü basık olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 23 Ağustos 2018; 0:21:34 >
  • cdemir kullanıcısına yanıt
    beykardeşim yapamadım maaleseff

convert etsemde sonuç aynı.

ham dosya .vob uzantılı
    convert ediyorum mp4 h264 1920*1080 ama nafile.
    azda olsa görüntü kaybı da cabası
  • örnek olsun

DBSK – Mirotic 480p
  • Bu işlerden çok anlamıyorum ama çeviriyi daha hızlı yapanı bulayım diye epey converter denemiştim zamanında.

Yanlış hatırlamıyorsam hemen hemen hepsinde görüntü oranı ile ilgili seçenekler vardı.

Görüntü kaybı ise video bitrate ile ilgili diye hatırlıyorum. Ne kadar yüksek olursa kalite de o kadar yüksek olur ama dosya boyutu artar.

Bitrate ve görüntü oranı değiştirebileceğiniz bir uygulama bulup onunla deneyin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.