Şimdi Ara

cpptr.com - Cpp Türkiye : Yazılımcıların soru cevap sitesi açıldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Programlama ile ilgili soru sormak isteyince (umuyoruz) ilk aklınıza gelecek yerli forum CPP Türkiye açıldı.

Hepinize şimdiden iyi forumlar.
    CPP Türkiye bilgilendirme sayfası http://www.cpptr.com/app.php/welcome

(donanimhaber redirect ile linki bozuyor.. kopyala yapıştır ile başlığa gidebilirsiniz)

Peytuk - Administrator

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peytuk -- 3 Kasım 2019; 20:55:32 >

• Buradan daha iyi duruyor. Ancak ileride hosting masraflı oluyor diye kapanmaz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Start Again

Buradan daha iyi duruyor. Ancak ileride hosting masraflı oluyor diye kapanmaz değil mi?
    Merhaba, siteyi kendim hostluyorum. Sadece site için çalışan bir bilgisayar var. Şimdilik bana bir masrafı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peytuk -- 2 Ekim 2019; 9:48:38 >
  • Hayırlı olsun hocam güzel duruyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kmlkszhacker kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,

Lakin hayırlı olsundan fazlası lazım!
    Üyeler lazım, sorular lazım, cevaplar lazım!

Cevap bulamadığınız, zorlu sorularınızı bekliyoruz!!!
  • peytuk kullanıcısına yanıt
    Dün bir soru sormak üzere siteye üye oldum fakat "üyeliğiniz admin onayından sonra aktifleştirilecektir" dedi. Şimdi baktım "Hesabınız hala adminin onaylamasını bekliyor" diyor.

Üyeler lazım, sorular lazım diyorsunuz da, benim üyeliği artık kabul etseniz de ziyaret etmem, soru sormam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, geçici bir süreliğine aktifleştirmiştim moderatör onayını. Gereğini yaptım :P
    Üyelik aktifleştirme değil de ilk mesajda onay yapsanız daha iyi, butik (cok büyük olmayan) siteler artık öyle yapıyor, böylelikle spammer olmayan legit kullanıcıların mesajları onaylanır onaylanmaz yayınlanıyor.

Neyse, soru gönderdim:
    www.cpptr.com
    SP'siz Windows 7 'yi nas�l klon-yedeklerim?
    http://www.cpptr.com/index.php/topic,23.0.html

• Merhaba, en son 10 sene önce Windows backup'ı aldığım için sorun beni zorladı. Sanırım daha fazla kullanıcıya ihtiyacımız var!!
  • Tasarımı hafiften şu siteye benzettim :http://www.cplusplus.com/forum/

Bu arada site hitini yükseltmek istiyorsan kendin çoklu konu açıp sorular sorup bir takım keywordler yerleştirip hit elde edebilirsin. Forumların sözlüklerin hep böyle ayakta kaldıklarına inanıyorum. Mesela ben "Schadenfreude" diye arattığımda ilk karşıma ekşi sözlük çıkıyor.

Bu arada herkes anonymous olsa daha iyi olabilirdi. Türkiye'de hiç 4chan gibi anonymous forum görmedim. Hem gelen sorusunu sorar çıkar giderdi. "Herşey" diye bir yer açmanızı öneririm. İçinde anonymous kişiler tarafından herşeyin paylaşıldığı şeyler. Eğer fikir sizin kafanıza yatarsa ve uygulamak isterseniz o zamanda size verileri iyi korumak düşer.

Aslında forumlarda herkes bir nevi anonymous üye, nicklerinin arkasına gizlenip her şeyi yazıyorlar fakat tam olarak anonymous değiller.
    Sadece bir öneri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 7 Ekim 2019; 16:29:31 >

• Merhaba codforc,

Önerilerin çok güzel ve içi dolu öneriler. Konu açıp trafiği artırma konusunda haklısın, bu işlerle ilgilenmem gerekiyor ki birşeyler hazırlıyorum. Ama tabi daha fazla horse power lazım ve daha çok soru lazım. Zira benim uğraşlarım bir yere kadar.

Anonim kullanıcı konusunda şöyle birşey var, bir topluluk wikisi oluşturmak istediğin zaman, yazarın kim olduğunu okuyucu bilmek ister bence. Belki profilinde nerede çalıştığına ne iş yaptığına bakabilmek ister. Hiç birini istemezse belki yaşına bakmak ister. Bir başka açıdan düşününce, vaktini ayırıp kendi dilinde ehilleşmiş yazılımcılar da aynı şekilde paylaştığı bilginin bir nevi sahiplik göstergesi olarak kullanıcı adını bulundurmak isteyebilir. (gibi geliyor bana, belki yanlış düşünüyorum)
    http://www.cplusplus.com/forum/ çok sade ve çok işlevsel bir site ve aktif olarak kullanıyorum. Aynı sadeliği cpptr'de de istedim açıkçası ve bu yüzden SMF yazılımını kullandım. Yani oradan esinlendiğim doğru. Fakat cpptr'nin cplusplus'dan farkı şu; bir dökümantasyon sitesi değil de topluluk wikisi oluşturmak amaç. Genelde böyle "fancy" olmayan siteler güzel şeyler doğurabiliyor, kıymetlimiz cpptr için de aynısını ümit ediyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peytuk -- 7 Ekim 2019; 14:26:45 >

Okey. En azından bu da bir yanıt.

Şimdi yeni bi soru daha gönderdim: Windows 7 'de WiFi ikonunu taskbar'a nasıl taşırım?
    www.cpptr.com
    Windows 7 'de WiFi ikonunu taskbar'a nas�l ta��r�m?
    http://www.cpptr.com/index.php/topic,26.0.html
  • Güzel bir forum olmuş. Göz yormuyor ve her yerden reklam fışkırmıyor :)
    Ama reklamsız kolay büyünür mü bilmem ?
    Ayrıca çok az konu açılmış . Daha etkin bir forum olması için kendin bir şeyler girebilirsin.
    Ama sadeliği sevdim cidden. Başarılar dilerim . :D
  • serverı bahtsız bir olay sonrası linuxa taşımam gerekti ve kıymetli kullanıcıları ve sorularını kurtaramadım. olsun öğrenmeye devam ediyoruz.
  • SSL sertifikası olmadığı için güvenip üye olamıyorum. Geçen de bu sebepten üye olmamıştım.
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    Merhaba, tarayıcı bağlantının güvenli olmaması gibi bir uyarı mı veriyor? Aksi durumda bir bilgi paylaşım sitesi için SSL son derece gereksiz bir detaydır. Eğer forum.donanimhaber.com'da neden var diye soracak olursanız, donanimhaber.com gibi bir anasayfaları bulunduğu içindir. Yani özet olarak, marketplace veya facebook, google vs. entegrasyonu gelmediği sürece SSL kullanmayacağım. Canınız sağolsun
    Bir sitede üyelik sistemi varsa, o sisteme güvenmek için ssl gerekiyor. Sonuçta önemli bir bilgiyi(şifre) giriyoruz. Tabi bazı sitelere mecbur kayıt olmak zorunda kalıyorum. O durumlarda başka yerde kullanmadığım şifreler koyuyorum, çalınma ihtimaline karşı.

• Bir soru sormak içinwww.cpptr.com açmaya çalıştım, açmadı. Site yayında mı?

Soru da şu: Windows 7'de görev cubugu sol alttaki (Windows XP'de quick launch denilen kısım) kısma bir program taşımak istiyorum fakat programın default ikonu yerine seçtiğim başka bir ikon görünmesini istiyorum. Windows XP'de oraya taşınan programa sağ klik yapınca ikon değiştirme seçeceği geliyor ancak Windows 7'de öyle bir seçenek gelmiyor. Bunu nasıl hallederim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.sevenforums.com
    Quick Launch - Enable or Disable - Windows 7 Help Forums
    https://www.sevenforums.com/tutorials/888-quick-launch-enable-disable.html

İşine yarayabilir

• Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    Linke baktım. Yani sorun Windows 7'deki bir bug tan kaynaklıymış ve onun için bir hotfix yayınlamışlar Ne yazık ki hotfix linkini tıkladığımda "this hotfix has been discontinued." diyordu. Archive.org'tan baktım orada da bulamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.