Şimdi Ara

CPU Block neden ses yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Garip bir problemle karşılaştım. Yeni su soğutma topladım, CPU block EK Supreme Acetal. Yavaş yavaş voltaj vererek oc yapıyor ve 3.6 GHz'e çıkana kadar herşey iyi gidiyordu. 3.6'ya çıkıp Prime95 ile teste başladığımda CPU block'dan garip bir ses gelmeye başladı. Sanki bir tel fan yaprağına hafifçe değiyormuş gibi, ince metalik bir ses. Ama fanlardan gelmiyor ses, kasadaki bütün fanları kapatdığımda hala devam ediyor ve işlemci bloğunun olduğu yerden geliyor ses. Prime95'i durdurduğumda ses de kesiliyor! Sadece prime'da ses yapmıyor, orthos'la ve boinc ile işlemciye yüklendiğimde de aynı ses çıkıyor, programları kapattığımda kesiliyor, ne alakaysa. Kafayı yicem dün geceden beri...
    Daha önce böyle bir şeyle karşılaşan var mı? Aklıma birşey de gelmiyor, neden böyle bir ses çıkar ki? İşlemcinin kendisinden böyle bir ses gelme ihtimali yoktur heralde di mi?

• Forumda bir gorus bu ses icin termal macunun faz degistirme sesi der

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 17 Temmuz 2008; 16:40:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

Forumda bir gorus bu ses icin termal faz degistirme sesi der

Yani? Sıvı aşırı ısınmadan dolayı block'içinde küçük çapta gaz hale dönüşüp, blokdan çıkana kadar tekrar sıvı hale mi geçiyor(çıkışta herhangi bir baloncuk yok da)? Ama CPU daha 50-55 derecede Bi radyatör daha mı takmak gerekiyor sesden kurtulmak için?
  • quote:

Orjinalden alıntı: M.B.T

quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

Forumda bir gorus bu ses icin termal faz degistirme sesi der

Yani? Sıvı aşırı ısınmadan dolayı block'içinde küçük çapta gaz hale dönüşüp, blokdan çıkana kadar tekrar sıvı hale mi geçiyor(çıkışta herhangi bir baloncuk yok da)? Ama CPU daha 50-55 derecede Bi radyatör daha mı takmak gerekiyor sesden kurtulmak için?

Termal macun yazicaktum unutmusum yazmayi kusura bakma

• Nasıl yani, o ses termal macundan mı çıkıyor? Hocam kafam iyice karıştı, ambole oldum yaw...
    Nasıl engellenir o ses peki, macunu mu değiştirmek gerekiyor? Çok macun sürmekden mi, az sürmekden mi kaynaklanıyor? Şu işi baştan bi özetleyip anlatabilir misin? Bu arada kullandığım macun MX2, ilk defa kullandım. AC5 de ve diğerlerinde hiç böyle bir ses duymamışdım...
  • Yani benim dusundugum, islemci isininca termal macin isiniyo, belli bi sure sonra daha iyi isi iletmek icin sivilasiyor.
    Katidan siviya gecerken de bu sesi cikartiyor..
    Elinde farkli macun varsan dene, ses var mi yok mu ona gore biseyler yapariz..
  • İçerisinde hava kalmış olabilir bloğun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: X-GeN

İçerisinde hava kalmış olabilir bloğun...

olabilir de sadece yuk altindayken ses cikartiyomus
  • hava olabilir
    yada anakartın devreleri transistör yada kapasitörleride yükte vızıldıyıp ötüyo olabilir
    benim ekrankartımda 3870 x2 fazla oc yapınca transistörleri öttürüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet328

hava olabilir
    yada anakartın devreleri transistör yada kapasitörleride yükte vızıldıyıp ötüyo olabilir
    benim ekrankartımda 3870 x2 fazla oc yapınca transistörleri öttürüyor.

Günlerdir çalışıyor makne, default değerlerde veya 3.0, 3.2, 3.5 GHz de ses çıkmadığı için ve sadece 3.6 GHz'de yük altındayken ses çıkmaya başladığı için, hava olduğunu zannetmiyorum. Nedir bu kapasitör ötmesi? Transistörler veya kapasitörlerin ötmesi üretim hatası mı sayılır? Patlatır veya yakar mı biraz daha zorlasam? Anakart DFI LP LT X38, ve CPU daha 1.4 voltda. Bu kadarcık voltta ötecekse bunlar niye o kadar para verdik ki?

• bence o ses psu dan geliyo termal macundan ses falan gelmez şu anda hata benim psu dan da geliyo bir yumruk tamamdır ses kesildi
  • Yük anında geldiğine göre bence o ses bi elekronik elemandan geliyordur.
    2 alternatif var bence.

1-Güç kaynağından geliyordur.Bence zararsız,fazla kafaya takılacak birşey değil,çoğu psu zaten yapıyo bunu duymasak da...

2-İşlemci çevresindeki volraj regülatör modülleri,yani mosfetlerden veya kapasitörlerden geliyor olaiblir.
    Yükleme anından çekilen yüksek akımdan kaynaklanan birşey olsa gerek.Ordan 50-60Amper gibi inanılmaz akımlar geçiyor yük anında,bazı elemanlar biraz ses yapabilir.

Yükte cpu voltaj stabilitesini inceler misiniz,bi anormallik var mı bi kontrol edin.
  • @DiabloXT, 2 saatlik prime95 testinin ardından 1 saat everest system stability test'i uyguladım. Everest'de voltajlar stabildi, ses de yoktu ayrıca. Ses işlemci bölgesinde yoğunlaşıyor, güç kaynağından gelmiyor gibi. prime95 çalışırken ara sıra ses kesilmeye başladı, belki zamanla tamamen kesilir. Ne olduğunu hala anlayamadım... inşallah yanmaz bitarafları
  • Mosfetlerden geliyor o ses. Benim commando'dan da geliyor 4GHz'ye hız aşırttığım zaman. Bloktan gelmiyor yani merak etmeyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnacoN

Mosfetlerden geliyor o ses. Benim commando'dan da geliyor 4GHz'ye hız aşırttığım zaman. Bloktan gelmiyor yani merak etmeyin.

Sağol hocam Ciddi zarar verir mi peki? daha fazla zorlasam felan? Sesi ortadan kaldırmanın bir yolunu biliyormusunuz? Daha iyi soğutma işe yarayabilir mi yoksa tamamen yapısal mı?
  • Daha iyi bir anakart ile o sorunu çözebilirsin. Soğutmayla ilgisi yok onun. Zararı olabilir tabiki, sonuçta mosfetlere çok yüklendiğin için o sesi çıkarıyorlar. O yüzden Bench dışında 4 GHz kullanmıyorum.
  • benim 3870 x2 de sadece masa üstünde yapmıyo
    oyunlara girince vıyaklıyolar
  • Besleme elemanlarının tiz ses yapması normal sayılabilir.Ama ark sesi türü değişken sesler çıkarıyorsa,o zaman sorun vardır diyebiliriz.

Sabit frekansta,ve artma-azalma göstermeyen çınlama türü ince sesler genelde kötü haberciler değillerdir.
  • sesin kaynagı işlemci arkadaşlar cpu lar gpu lar aşırı yüklendigin de bu tür sesler cıkarır tavsiyem hızını düşürmeniz bu sesler işlemcinin aşırı yük altında ezildiginin işaretidir
  • Pompa olmasın?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.