Merhabalar. Bende Pentium D 805 2.66 işlemcim var. Bilgisayarda yük yokken masaüstünde CPU ısısı 45 Derece civarlarında oluyor. İşlemcimin fanını çıkarttım. Temizledim ve Termal macunu yeniledim. Ama ısı yine 45-50 derece ve 2600 Rpm'de bu normalmi. basit oyunlarda bile hemen 60 dereceleri görüyor. Bana masaüstünde 35 derece olmalı diyorlar. Yardım.
Anakartını markası ne bendede benzer bi problem vardı msı anakartta biosunu güncelledim nispeten faydası oldu.İşlemcinin kendi fanınımı kullanıyorsun?Kasanın havalandırma durumu nasıl?
A-Open air duck'lı 300 w 2 fanlı kasam var. Anakartım Asus P5LD2-VM Kingston 512 DDR2 533 ram (2 adet) RAM var. Bazıları çift çekirdeklerin daha da az ısındığını söylüyorlar ama ben anlamadım bu işi. Belkide fanı değiştirmem gerekecek. İŞlemcinin orjinal fanını kullanıyorum.
İntel işlemcilerin AMD'ye nazaran daha sıcak olduğu bir gerçek. Bir AMD'nin yüksüz işlemci ısısı stock fan ile 30-35 derece normal yorumlanırken, İntel'in stock fan ile 40-45 derece normal olarak yorumlanıyor. İntel'in yüklü halde (O/C, Oyun, Ağır Grafik uygulamaları) 60-70 derecede stabil çalıştığıyla ve bunun normal olduğuyla ilgili yorumlara da pek çok kez rastlamıştım. Ayrıca fanlarınızdan ziyade kasa içerisindeki kablo kirliliğini azaltmanız fanlarınızdan daha iyi randıman alabilmenize olanak tanır.
Kolay gelsin..
Intel için stok fanıyla kullanıyorsan 60-70 normal, aslında bu sıcaklık fazla ama bir sorun çıkarmıyor. O söylenilen 30-35 derece su soğutma ile bile yapılmıyor kolay kolay hikaye olmuş o biraz. Tavsiyem uygun bir CPU soğutucu ve güzel bir termal macun alman, ve kasnın içini biraz toparlasan da iyi olur tabi. Ama stok fanlar çok kalitesiz cidden
Teşekkürler verdiğiniz bilgilere içimi biraz rahatlattı.
Eski bi modcu olarak stok fanlar dandik diyebilirm güzel bi fan almanı öneiririm şu kendi bakır yaprıkları kendi ayağı olanlardan onlar miyi iş görür
kardeş 45-50 den ne çıkar bnm işlemci p4 2.80 sıcaklığını 60derceden aşığıda hiç görmedim açar açmaz 55oluyo..şimdiye kadar bi sorun olmadı bende bundan sonrada olmaz herhade:)
40-60 derece arası sıcaklıklar normal benin 40 -50 arasında geziniyor. bunda endişelenecek bir durum yok.
sıcaklık artııkça performanstatnda kayıp söz konusu olmakta, oyunlarda ekran kartı ve işlemci fazla sınıt normala göre çare ise yeni bir fan ve termal macun un yenilenmesi...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme