Bildirim
GPU aşırı ısınıyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
laptopu çok tozlu bir ortamda kullanıyorsan fan kanalları tıkanmış/tozlanmış olabilir. elektrikli süpürgenin ağzını çıkartarak dikkatli bir şekilde fan bölgelerine tut tozları çekmesi için. normalde bazı laptoplar gerçekten aşırı ısınmakta, malesef bunun önüne geçmenin bir yolu yok, ancak laptop soğutucusu alabilirsin. -
garantisi yok ise vidalarını sök aç dikkatlice bir güzel ekran kartını temizle... -
Bence GPU nun soğutma bloğu falan tam yerine oturmamıştır. çünkü CPU ile GPU genelde leptaplarda bir birine bağlı. Eğer CPU ile GPU arasında çok fazla ısı farkı var ise temassızlık geliyor aklıma. -
en güzeli dikkatlice bir açın ve temizleyin...
sonucuda yazarsınız...
iyi forumlar... -
İçini açmanız mümkün değilse hava kompresörü ile deliklerde çok şiddetli olmamamk sartı ile hava tutun.. -
net_katil arkadaşın dediği gibi GPU ile soğutucu arasında temazsızlık vardır ki bu %100 GPU üzerindeki termal padden kaynaklanıyordur. Çünkü CPU ısısı normal düzeyde, CPU ısısıda uçuk olsaydı tıkanmış derdik.
Genelde tüm laptop GPUlarının derdi aşırı ısınmaktır benim önereceğim çözüm;
GPU üzerine konmuş kalın termal padler çok verimsiz olduğu için heatsink sistemini padlar olmadan modifiye etmeliyiz.
1 - Genelde GPU üzerindeki padler 1.2 mm kalınlığımdadır. Pad yerine bu boşluğu HP DV serileri chipsetlerinde kullanılan termal bakır levha ile kapatacağız. Gittigidiyorda bile bulabilirsiniz.
2 - Bakır levhayı hem GPU hemde soğutucu ünitesiyle temas ettireceğimizden kaliteli bir termal macun kullanmanızı tavsiye ederim. Ben tuninq tx-2 kullandım.
Levha boyutları 2cmx2cm ölçülerinde ve 1mm kalınlığındadır. Bu ölçüler tüm soğutma sistemlerine uyumludur. İşlem sırasında termal macunu çok ince sürünüz, hazır soğutucunuzu sökmüşket CPU macununu da yenileyin.
Fujitsu Siemens Amilo pro v2045(Ati Radeon X300) ve Lenovo 3000 N500 (GF9300M GS) marka ve modelli iki ayrı notebookta da pad yerine termal macun ve bakırlevha kullanarak modifikasyon yaptım.
Sonuç:
Lenovo yu çok kullandığım için bundaki izlenimlerime göre 1080p bluray film izlerken (DXVA İLE) GPU ısısı prtalama 60 dereceden 53 dereceye düştü. PES 2010 oynarken GPU 68 dereceye çıkarken 62 nin üstüne çıkmıyor. Ayrıca GPU çok ısınınca takılmalar başlıyordu.
Bu arada işlemcimi önceden değiştirip P8400 taktmıştım. laptop boşta iken 1 saatlik ortalama ısı değerleri,
GPU 48 derece
CPU 1 42 derece
CPU 2 46 derece
--------------------
gördüğüm en iyi değer,
GPU 44 Derece
CPU 1 35 "
CPU 2 37 "
Not: Bu işlem Garantiyi bozar :D
-
cpu gpu termal pad ya da ince bakır levha nerede satılır. trda detaylı bir inceleme linkini verin lütfen -
fan çıkışında biriken tozları temizleyip termal macunlarıda yenileyeceksin eskisi gibi olacak ciddi bir mesele değil genelde bir yıl kullandıktan sonra fan çıkışında yarım santim toz birikiyor tüm mesele bundan ibaret -
Ebayda varsa link alabilir miyim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- windows 7 fotoğraf görüntüleyicisi indir
- realtek rtl8723be wireless lan 802.11n pci-e nic
- sahibinden eski ilanları görme
- dram ışığı yanıyor görüntü yok
- ağ güvenlik anahtarı doğru değil
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- komut istemi
- telefon şarj olmuyor
- gigabyte bios tuşu
- oem açılımı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X