Şimdi Ara

Ekran kartı boştayken aşırı ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam. Bilgisayarı kullanırken (video izlerken, Facebook, Twitter vs. gezerken) ekran kartının sıcaklığı normal seviyelerde oluyor ancak bilgisayarı masaüstünde hiçbir şey yapmazken kendi haline bıraktığımda bir anda el yakar derecesinde ısınmaya başlıyor. 65 derece olduğunu gördüm geçen gün. Kullanırken ısınma olmuyor da, dururken neden ısınma oluyor? Bunun sebebi nedir?

Fanlar ısı yüksekken de düşükken de aynı seviyede çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Likeaboss1905 -- 13 Temmuz 2018; 18:57:35 >

• Bitcoin virüsü?
  • Fade to Black kullanıcısına yanıt
    Hayda oha

Virüs taraması falan yaptım şimdi, yok öyle bir şey neyse ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Likeaboss1905 -- 14 Temmuz 2018; 7:0:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartınızın marka ve modeli nedir ?

• powerring kullanıcısına yanıt
    Gtx 1080 zotac extreme

• Likeaboss1905 kullanıcısına yanıt
    İncelemelere göre yükte 73 derecelere çıkan bir kart. Kasanız dar ve havalandırması iyi değilse sıcak hava içeride hapsoluyor olabilir. Kasayı masanızın üstüne çıkarıp kapağını açık çalıştırarak test edin. Fanları %100'de çalıştırarak fanların çalıştığından emin olun. MSI afterburner ile boşta GPU kullanımı kontrol edin. Boşta GPU kullanılıyorsa sanal para virüsü yemişsiniz demektir. Sanal para virüslerini çoğu program tespit edemiyor. Kasa açıkta, fanlar sorunsuz, gpu kullanımı sıfırsa ve hala ısınıyorsa soğutucu bloğunun ayakları gevşemiş olabilir. Böyle bir durumda kartı servise göndermeniz gerekli.
  • powerring kullanıcısına yanıt
    Hocam boştayken diyorum zaten. Kullanırken hiçbir sıkıntı yok. Bu para virüsü sırf boştayken değil, sürekli olarak GPU'yu kullanıyormuş. Yani virüsü yaratan kişinin 'PC boştayken kullan adama daha da ipnelik yapma' diye virüsü tasarlayacak hali yok ya.

Zaten anlam veremediğim nokta da burada başlıyor... Kullanırken ısınma olmamasında. Siz dedikten sonra 3 farklı virüs programı denedim, bir problem çıkmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gpu-z veya nvdia inspector programlarıyla boştayken ram gpu ve power kullanımlarına bak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HWinfo 64 de işini görür hem enerji tüketiminide görebilirsin.
  • Likeaboss1905 kullanıcısına yanıt
    Para virüsü pc başında değilken devreye girer,fareyi oynattığın an kendini kapatır. Bu yüzden gpu kullanımını takip etmeden tespit edemezsiniz. Benim başıma geldi biliyorum. C sürücüsünde 4-5 gblık bir dosya yapmış kendine, onu silene kadar bilgisayar düzelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerring -- 14 Temmuz 2018; 15:54:52 >
  • Nvidia denetim masasından güç yönetim modunu optimum yaparsan boştaki kullanım düşecektir
  • boşta değildir o.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.