Şimdi Ara

Termal macundan sonra bile ısınıyor ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Rx 580 ekran kartı yenilemeden önce 81 di şimdi 77 veya 75 oluyo normalmi bence değil sizin görüşünüzü almak istedim napmaliyim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Termal macun gpuyu mucizevi şekilde soğutan bir ürün değildir sadece termal iletkenliği arttırır.

Fanların düzgün çalıştığından bloğun temiz olduğundan emin olun

kasanızdaki hava akışını iyileştirin

termal macun yerine sıvı metal uygulaması yapabilirsiniz.

• Birtakım farklı yöntemler tabii ki var fakat NŞA ve sınırlı bilgi dahilinde yıllanmış GPU'lardan pek fazla bir şey beklenmemesi gerekir.

• 2008'de denemiştim ben ekran kartında sıvı metal tavsiye etmiyorum bakır yüzeyde bir kaç ay sonra delikler açtı resmen. anca krom nikel taban olursa sorun olmaz ama ekran kartlarında öyle taban pek görmedim ben. bir de 1090t amd işlemci soğutucuya yapışık kalmıştı 2015'te daha da yeni almıştım. biraz fazla sürmüşüm tövbe ayrılmadı. çalışır vaziyette olsa çalıştırır ısıtır çıkarırdım ama soğutucuyu kapalıyken çektim işlemciyle birlikte geldi soğukken de ne yaptıysak olmadı. sanayide sıvı metali yapıştırıcı olarak kullanıyorlar bence pc'ye girmemesi gereken bir şey. intel işlemcilerde bir ara IHS söküp çipe yapıyorlardı o ayrı o olabilir tekrar açılmayacağı için ve o IHS'lerin içi bakır yüzey değil yanlış bilmiyorsam.

bu sıcaklarda 75 derece normal yani 60 derece olsa daha hızlı çalışmayacak. her kartın bir çalışma ısısı vardır kimisi az kimisi çoktur ve oyuna göre değişir. bizim millet opel araçlarda 110'da fan açıyor diye yazılım attırıp 90'da açtırdıkları gibi saçma yani demek ki o motoru yapan bir fabrika mühendis düşünememiş motorun olayı o zaten. amd 5000 7000 işlemciler 90 95 derecede çalışabilir gibi..

Using Sapphire's overclocked settings, the cooler reaches its limit. Its fans spin noticeably faster and yet the temperature still ends up a tad higher at 76°C. We even see 78°C briefly.

https://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-rx-580-review,5020-7.html

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    ekran kartının oraya fan takılıyormu ekstradan fan takiliyormu artısı olurmu bilginiz için teşekkürler

• Kullanmış olduğun termal macun nedir hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogukan1958 D kullanıcısına yanıt

referans kart ise kartın girişine bile olur bak resimle göstereyim 2008 o sıvı metal sürdüğüm 4870 kart. resim ters değil kasa ters BTX kasa işlemci sağ aşağıda. o mavi fan bak plastik kelepçe ile tutturmuşum da şimdi olsa uğraşmam yani biraz daha hava akımı olur böyle yaparsan hatta kartın kendi fanını bozabilirsin. günümüz kartları çift fanlı diyelim yine fanlara doğru bakan kasa içi 12cm fan koyabilirsin ama bununla uğraşacağına hava akımı güzel bir kasa alabilirsin dark guardian gibi içine 6 fana kadar takılabilen ama iki tane 6pin fanı ayrıca alman gerekir.

hatta işlemciye yapışan soğutucu da görünüyor burada TT Big Type. anakart çipsetinde bile özel soğutucu var thermalright ve üzerinde 8cm fan var o da plastik kelepçeyle. vay yavrum benim ne uğraşıyormuşum yav ben bu işlerle.Termal macundan sonra bile ısınıyor ekran kartı 

https://www.hepsiburada.com/dark-guardian-4x12cm-frgb-led-fanli-cam-yan-panelli-usb-3-0-bilgisayar-kasasi-dkchguardian-pm-HB00000L4ECL

https://www.hepsiburada.com/coolmoon-12cm-rgb-kasa-fani-12v-6-pin-isikli-fan-120mm-sogutucu-fan-kontrolcu-olmadan-calismaz-pm-HBC000068NQT9

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKRAN KARTI TERMAL MACUNSUZ !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • apex legends en düşük ayarlar 81 derece eskiden de böyleydi şimdi fe böyle

• hangi macun ? ben Thermal Grizzly Kryonaut 1gr 12.5W kullandım 10 derece düşürdü. fazla dayanmaz diyorlar ama ben bi artış görmedim 6 aydır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.