Şimdi Ara

Termal macun sonrası gpu ısınması[çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dell inpiron 5559 cihazımda uzun süreden beri macun değişmediğim için bir değiştirme işlemi uyguladım. Değişmeden önce sıcaklık değerleri normal gezerken değiştikten sonra cpu sıcaklıkları iyileşti ama gpu sıcaklık değeri artmaya başladı. Gpu 70-75 dereceye ulaştığından bilgisayar kendini kapatıyordu. Bu yüzden tekrardan farklı bir macun markası kullanarak değiştirdim. Yine cpu değerleri normal fakat gpu sıcaklığı bu seferde 80-85 arasına gelince kapatmaya başladı. Aıda64 den stress testine soktuğumda 2 dkk geçtikten sonra kapatıyor. Oyun içinde deneyim dedim sıcaklık değerleri Gpu nun 100 derece üstüne çıkmaya başladı ve 5 dkk içinde pc kendini kapatıyor. Fan içlerini gayet iyi temizledim. Macunu ne ince ne kalın olacak şekilde sürdüm tam ayarında yani. İşin garibi cpu değerleri normal iken gpu değerleri aşırı fazla. Bios ve diğer driverler da güncel. Sizce sıkıntı ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achilleuswt -- 7 Ağustos 2020; 23:47:20 >

• Yüksek ihtimal soğutucu blok ile işlemci arasında ufak boşluk kalıyor, soğtucu bloğunun işlemciye basan yerde 3 vida olması lazım bu 3 vidayı sırasıyla yavaş yavaş sık sadece birini tam sıkıp diğerlerine geçme tam sıkı oturduğuna emin ol yoksa soğutucu blok gözle anlaşılmayacak şekilde çapraz durur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uç noktadaki tarafa az macun uygula, orta taraftaki yere geniş macun uygula, vidalamayı mümküm olduğunca ortalamaya çalış biryerden biryeri kalkık olmasın, eğer montaj hatası olursa ikisinden biri düzgüm soğutma yapmayacaktır.
    Termal macun sonrası gpu ısınması[çözüldü]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 11 Temmuz 2020; 18:29:4 >
  • Cevabınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi tekrardan bir macun değiştiricem. O resimdeki gibi en uçta ekran kartı var oraya daha az sürersek arada boşluk kalmaz mı ? Bir de resimde işlemci üstüne değil de panel üstüne macun sürmüş sıkıntı yaratmaz mı ?
  • Konuyu açtığınız için teşekkür ederim. Bir hafta önce Dell Inspiron 7567 için araştırmıştım. Bende macun değişimi yaptım ve GPU sıcaklığında bir gelişme yokken işlemci de 5 derece fazla ısı almaya başladım. Fanlar normal zamanda dönmeyen bilgisayarın fanları şimdi çoğu zaman en yavaş hızda çalışıyor. Kullandığım macun Noctua NT-H1 sizin kullandıklarınız neler?

Benim cihazın macunu kurumamıştı gene de ahmakça değiştirdim. HP'nin 2015'ten sonra çıkardığı laptopların stok macunları kupkuru diye şikayetler vardı. Casper NEQ diye bir bilgisayar almıştık 2009'da , ben bunun durduk yere macununu 2016'da değiştirmiştim. 5 derece farkı orada da yaşamıştım. Gerçekten bazı stok macunlar aşırı kaliteli. MX-2 ve MX-4'ün Asus Yetkili Servislerinde kullanıldıklarını biliyorum. Neye göre neyi kullanıyorlar hatırlamıyorum. GPU'ya MX-2 CPU'lara MX-4 idi sanırım. MX-4 2019 Edition hepsinden iyi mi çok merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 11 Temmuz 2020; 19:52:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı şekilde bahsedilen gibi benim de macun baya bir kurumuştu. Sıcaklık azalsın diye macunu değişeyim dedim. Cpu sıcaklığı eskiye göre azaldı ama gpu sıcaklığı baya bir arttı. Macun olarak da cooler Master HTK kullandım sıcaklık 70 derece iken pc kendini kapattı daha sonra arkadaştan powermaster aldım bu sefer de 80 derecede kendini kapattı. Kesinlikle stok macunlar daha iyi performans veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Volkan1x

Yüksek ihtimal soğutucu blok ile işlemci arasında ufak boşluk kalıyor, soğtucu bloğunun işlemciye basan yerde 3 vida olması lazım bu 3 vidayı sırasıyla yavaş yavaş sık sadece birini tam sıkıp diğerlerine geçme tam sıkı oturduğuna emin ol yoksa soğutucu blok gözle anlaşılmayacak şekilde çapraz durur.
    Dediğiniz gibi macunlama işlemini yaptım. Boşta 40-50 derece arası işlemci ve ekran kartı sıcaklığı oluyor. Ama yine aynı şekilde stres testinde ve oyunda ekran kartı 100 dereceye çıkıyor. İşlemci de 60-70 arası geziyor ve 2 dkk sonra pc kendini kapatıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • achilleuswt A kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa termal padlar zarar görmüş sizde... Yada ısıyı aktaran borular yamulmuş... Cevapla butonuna tıklayarak yazarsanız bildirim gelir, bu şekilde merak ettiğimden konuyu aradım geçmişimde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 12 Temmuz 2020; 17:5:56 >
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Termal pedlerde bir sıkıntı yok kontrol ettim. Sadece çok az çizik vardı o da etkileyecek kadar değildi. Etkisi bu kadar fazla olmaz öyle diyeyim. Ben macun ile alakalı olduğunı düşünmeye başladım kullandığım macun markasına göre 10derecelik bir fark oluştu. Fabrikada kullanılan stok macunu temin etmeye çalışıcam.

Cooler Master Mastergel Maker Nano Termal Macun çok övülüyor. Stokta bulabilsem alıp onu yapacağım bir hafta önce söktüğüm laptoba...

MX-4 çok övülüyor fakat işimi riske atmayacağım ve paramı üsttekine yatıracağım.

• Koçsisteme yollamayı düşünüyorum. Dell e Türkiye de onlar destek veriyor. Donanımsal bir sıkıntı olup olmadığı kesin değil çünkü. Bence de cooler Master ın o macunu çok fazla övülüyor. Mx4 lerim çok performans vereceğini düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: achilleuswt

Koçsisteme yollamayı düşünüyorum. Dell e Türkiye de onlar destek veriyor. Donanımsal bir sıkıntı olup olmadığı kesin değil çünkü. Bence de cooler Master ın o macunu çok fazla övülüyor. Mx4 lerim çok performans vereceğini düşünmüyorum.
    hocam kurumuş termal macun termal ped ile karıştırılır.
    termal pedi söküp yerine macun kullanmış olabilirmisiniz?
  • Gpu nun ustunde termal padi alip yerine macun surme ihtimaliniz var mi?

Bu arada elinizde cok iyi bir termal macun yoksa ben macun yenileme islemini tavsiye etmiyorum. Fabrikanin kalitesini hicbir macun tutmuyor neredeyse.

Macun dandik de olsa, GPU kendini kapatmamasi lazim. Bence siz termal padi alip yerine macun surdunuz ve blok gpu uzerine oturmuyor.
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Sorun çözüldü sonunda farklı markalarda termal macunlar denedim aynı sorun oluyordu. Arctic Mx-4 aldım ve uyguladım gpu değerleri normale döndü kapanma sorunu da kalmadı. Cooler Mastergel Maker Nano elmas parteküllü olan macun da gayet iyi diye duydum bu sorunu yaşıyanlar için tavsiye ediliyor. Kesinlikle öneririm ısı iletme kat sayıları yüksek ikisinin de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: troley111

Gpu nun ustunde termal padi alip yerine macun surme ihtimaliniz var mi?

Bu arada elinizde cok iyi bir termal macun yoksa ben macun yenileme islemini tavsiye etmiyorum. Fabrikanin kalitesini hicbir macun tutmuyor neredeyse.

Macun dandik de olsa, GPU kendini kapatmamasi lazim. Bence siz termal padi alip yerine macun surdunuz ve blok gpu uzerine oturmuyor.
    Termal ped yoktu üzerinde söktüğümde stok fabrika çıkışlı baktığımda onda da yoktu o ihtimali eledim. Son bir Arctic Mx-4 macun uyguladım. Sorunun fabrika çıkışlı macunun kalitesinin çok iyi olmasından kaynaklandığı kesin oldu. Keşke firmalar uyguladığı macun markasını açıklasalar uğraşılmaz bu kadar.
    Hocam geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Tembellik ettim, bende ne yaptığımı yazmadım. :) Aliexpress'ten Elmas Nano Partiküllü'yü getirttim. Max'da 3-4 derece azaldı fakat boşta 60-65'ten 50-55'e düştü. Bilgisayarı ilk hafta aldığımdaki stres testi değerleri ile şimdikini karşılaştırdım. Birebir aynı. Zaten boşta olan fan sesinden şikayetçiydim, şimdi ilk aldığımdaki gibi sessiz. Stok kalitesi ile AYNI olan macunu elimde tutmak harika bir his. İşin sırrı çözüldü. Bu arada üretimi yok bunun. Elimdeki de 2018 üretimi. O zamanlar Türkiye'de satılıyordu sonra bir daha stok gelmedi. Elmas partikül içerdiğinden Çin bile üretimini yapamadı sanırım. İyi ki getirttim, bir daha bulunmaz böylesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 8 Ağustos 2020; 17:23:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.