Dell inpiron 5559 cihazımda uzun süreden beri macun değişmediğim için bir değiştirme işlemi uyguladım. Değişmeden önce sıcaklık değerleri normal gezerken değiştikten sonra cpu sıcaklıkları iyileşti ama gpu sıcaklık değeri artmaya başladı. Gpu 70-75 dereceye ulaştığından bilgisayar kendini kapatıyordu. Bu yüzden tekrardan farklı bir macun markası kullanarak değiştirdim. Yine cpu değerleri normal fakat gpu sıcaklığı bu seferde 80-85 arasına gelince kapatmaya başladı. Aıda64 den stress testine soktuğumda 2 dkk geçtikten sonra kapatıyor. Oyun içinde deneyim dedim sıcaklık değerleri Gpu nun 100 derece üstüne çıkmaya başladı ve 5 dkk içinde pc kendini kapatıyor. Fan içlerini gayet iyi temizledim. Macunu ne ince ne kalın olacak şekilde sürdüm tam ayarında yani. İşin garibi cpu değerleri normal iken gpu değerleri aşırı fazla. Bios ve diğer driverler da güncel. Sizce sıkıntı ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achilleuswt -- 7 Ağustos 2020; 23:47:20 > |
Bildirim