Şimdi Ara

Termal macun değişimi sonrası GPU görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle ilginiz için teşekkürler. Problemi detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağım.

Casper Nirvana CNE 2640-8m45p model dizüstü bilgisayara sahibim. Bu bilgisayar için Sandisk Ultra II SSD 240GB 550MB-500MB/s Sata 3 (SDSSDHII-240G-G2 ve Cooler Master MasterGel Pro Termal Macun MGY-OSSG-N15M-R1 malzemeleri satın aldım. Tabi ssd takabilmek için Dark StoreX X.Tray Notebook Extra SATA HDD Yuvası (12.7mm)(DK-AC-DSOSD) model kızak da satın aldım.

Malzemeler geldikten sonra, hdd yi yuvasından çıkardım ve ssd yi buraya taktım. Hdd yi de DVD-RW nin bulunduğu yere taktım. İşlemci ve Ekran kakrtının macunlarını temizleyip ( ıslak mendil ve cooler mastergel in yanında gelen aparatla beraber) yeni macunumu sürdüm.

Daha sonra işletim sistemini Ssd'ye kuracak şekilde format atıp bilgisayarı açtım. Aygıt Yöneticisini kontrol ettiğimde yanlızca onboard ekran kartı olan Intel Hd 3000 olduğunu farkettim. Bu andan sonra yaptıklarımı da anlattıktan sonra yardımlarınızı bekliyorum ;

1- Chipset sürücülerimi yükledim, nvidia ekran kartı sürücüsünü indirip yüklemeye çalıştım ancak işe yaramadı. Aygıt yöneticisi üzerinden sürücü güncelleştir diyerek işlemi tekrarladım - işe yaramadı.

2- Tekrar bir format atarak windows 10 un orijinal sürümünü yükledim. Ayrıca BIOS ayarlarımı da resetledim. Sonuç değişmedi.

3- Ssd yi çıkarıp yanlızca Hdd nin takılı olduğu şekliyle (orijinal halde) format attım sonuç değişmedi.

4- Bilgisayarı tekrar açıp macunu yeniledim, bir problem var mı diye baktım. Sonuç aynı.

5- Windows 7 yi kurmayı denedim ancak yine de Nvidia Gt-540M ekran kartımı göremedim.

Gördüğünüz gibi birçok ihtimali denedim ancak sonuç alamadım. Sizin farkettiğiniz bir şey var mı ? Ne yapabilirim ? Önerilerinizi bekliyorum. Aşağıda everest raporları ve aygıt yöneticisi fotoğrafları mevcut.

Aygıt Yöneeticisi :

Termal macun değişimi sonrası GPU görünmüyor

Everest Raporu :

Bilgisayar:
    Bilgisayar Türü ACPI x64-based PC
    İşletim Sistemi Microsoft Windows 7 Ultimate
    OS Servis Paketi Service Pack 1
    Internet Explorer 9.11.9600.18762
    DirectX DirectX 11.0
    Bilgisayar Adı ADMINN
    Kullanıcı Adı admina
    Oturum Etki Alanı adminn
    Tarih / Saat 2017-09-13 / 17:25

Anakart:
    CPU Türü DualCore , 3300 MHz (33 x 100)
    Anakart Adı Bilinmiyor
    Anakart Çipseti Bilinmiyor
    Sistem Belleği 8104 MB
    DIMM1: Nanya M2S4G64CB8HG5N-CG 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
    DIMM3: Nanya M2S4G64CB8HG5N-CG 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
    BIOS Türü AMI (06/16/10)

Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı Intel(R) HD Graphics Family (3952750 KB)
    Görüntü Bağdaştırıcısı Intel(R) HD Graphics Family (3952750 KB)
    Monitör Genel PnP Monitör [NoDB]

Çokluortam:
    Ses Bağdaştırıcı Conexant Unknown @ Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller
    Ses Bağdaştırıcı Intel Unknown @ Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller

Depolama :
    IDE denetleyici Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family 2 port Serial ATA Storage Controller - 1C09
    IDE denetleyici Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family 4 port Serial ATA Storage Controller - 1C01
    Disk Sürücüsü SanDisk Ultra II 240GB ATA Device (223 GB, IDE)
    Disk Sürücüsü WDC WD6400BPVT-00HXZT1 ATA Device (596 GB, IDE)
    SMART Sabit Disk Durumu OK

Bölümler:
    C: (NTFS) 223.1 GB (180.2 GB boş)
    D: (NTFS) 499 MB (469 MB boş)
    E: (NTFS) 243.4 GB (243.2 GB boş)
    F: (NTFS) 352.0 GB (132.5 GB boş)
    Toplam Boyut 819.0 GB (556.4 GB boş)

Giriş:
    Klavye HID Klavye Aygıtı
    Klavye HID Klavye Aygıtı
    Klavye Standart PS/2 Klavye
    Fare Finger Sensing Pad
    Fare HID uyumlu fare

Ağ:
    Birincil IP Adresi 192.168.1.33
    Birincil MAC Adresi 4C-EB-42-95-EF-02
    Ağ Bağdaştırıcısı Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.20)
    Ağ Bağdaştırıcısı Bluetooth Ayg
    Ağ Bağdaştırıcısı Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 1030 (192.168.1.33)
    Ağ Bağdaştırıcısı Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter

Çevre Birimleri:
    Yazıcı Fax
    Yazıcı Microsoft XPS Document Writer
    USB2 denetleyici Intel Cougar Point PCH - USB EHCI #1 Controller
    USB2 denetleyici Intel Cougar Point PCH - USB EHCI #2 Controller
    USB-Aygıt Generic USB Hub
    USB-Aygıt Generic USB Hub
    USB-Aygıt Intel(R) Centrino(R) Wireless Bluetooth(R) 3.0 + High Speed Adapter
    USB-Aygıt USB Bileşik Aygıt
    USB-Aygıt USB Giriş Aygıtı
    Akü Microsoft AC Bağdaştırıcısı
    Akü Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yöntemi Pili
    Akü Microsoft Bileşik Pil

DMI:
    DMI BIOS Sağlayıcısı American Megatrends Inc.
    DMI BIOS Sürümü 303
    DMI Sistem Üreticisi PEGATRON CORPORATION
    DMI Sistem Ürün Adı A15
    DMI Sistem Sürümü 1.0
    DMI Sistem Seri Numarası 124PE2002964
    DMI Sistem UUID 800E28D9-8C7DE181-2D4DE840-F2A115E4
    DMI Anakart Üreticisi PEGATRON CORPORATION
    DMI Anakart Ürün Adı A15
    DMI Anakart Sürümü 1.0
    DMI Anakart Seri Numarası BSN12345678901234567
    DMI Kasa Üretiçisi PEGATRON Computer Inc.
    DMI Kasa Sürümü 1.0
    DMI Kasa Seri Numarası CSN12345678901234567
    DMI Kasa Fiyat Etiketi No Asset Tag
    DMI Kasa Türü LapTop

• Islak mendille termal macun silmek de iyiymiş.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Bundan dolayı bozulma ihtimali nedir ? Başınıza geldi mi hiç?
  • Ekran kartı sökülüp takilabilen türden mi? Yoksa board üzerine bütünleşik mi? Gpu yu ıslak nemli birşey le silsen bile kuruduktan sonra macunu uygulasan bile birşey olmaması lazım. Notebook u söküp gpu ile ilgili bağlantıları kontrol et eğer sökülüp takılan birşey ise yerinden oynamış olabilir. Macunu silerken çok bastırın mı buda önemli soğuk lehim olmuş olabilir.
    Tavsiyem notebooku ilk haline geri getir normal hdd ve cd romu tak eski hdd de windows varsa yani duruyorsa oradan kontrol et gpu gözüküyor mu diye. Baktın her şey doğru eski haline gelmiyor ise sorun donanımsal bir şey dir. Soğuk lehim tarzı birşey olmuş olabilir.Eger öyle ise Tamir etmek için gpu nun üzerine saç kurutma makinası ile sıcakta iken 15 dakika ufleteceksin. Geri dönme ihtimali yüksek fakat ileride de gene aynı sorunu yapma olasılığı var..Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cyraxus kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı anakarta sabitlenmiş halde. Yerinden hiç oynamıyor. Ancak soğuk lehim dediğiniz şeyi araştıracağım. Söylediğiniz 15 dk saç kurutma makinesi tutma işleminde statik elektrikten dolayı diğer parçaları da bozma ihtimalim var gibi. 15 dk çok yakından mı uygulamalıyım biraz daha anlatırsanız sevinirim.

Ayrıca size bir şey daha sormam lazım. Bilgisayarı temizlerken, ekran kartının üstünde turuncu bir plastik farkettim. Termal macun erimiş ve bu plastiğin altına kadar akmış haldeydi. Bende bu plastiği çıkardım ve macunu güzelce temizledim ve plastiği yerine takmadan işlemi tamamladım. Bu plastiğin önemli bir işlevi yoktur herhalde değil mi? Teşekkürler.
  • Plastik konusunda görmeden bir şey diyemeyeceğim.
    Gpu ısıtma olayını örnek olarakhttps://youtu.be/tjWXExWM4RU
    buradan bakabilirsin. YouTube da gpu cold crack soldering tarzı şeyler yazarak arastirabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başıma gelmedi çünkü ıslak mendille silme gibi bir hata yapmadım. Islak mendilde birçok kimyasal madde var, elektriği iletebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyraxus

Plastik konusunda görmeden bir şey diyemeyeceğim.
    Gpu ısıtma olayını örnek olarakhttps://youtu.be/tjWXExWM4RU
    buradan bakabilirsin. YouTube da gpu cold crack soldering tarzı şeyler yazarak arastirabilirsin.

Dediginizi denedim, ekran kartını ısıttım. Soğumasını bekledikten sonra bilgisayarı açtım sonuç aynı. Bir bilgisayarcıya götürdüm. Bana kuzey köprüsünde bir problem olduğunu söyledi. Bu kuzey köprüsünün bir tamir yöntemi var mı acaba ?

Birde ekran kartının sağlam olup olmadığını anlayabilecegim bir yöntem var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mortingen_strasse -- 16 Eylül 2017; 12:42:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.