Şimdi Ara

Termal macun sonrası ekran gelmeme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar öncelikle selamlar. Geçtiğimiz günlerde her zamanki gibi bilgisayarımı temizlemek için açtım. Tozları temizledim ama bu sefer termal macunu da değiştirmek istedim. Çünkü sistemi 2023 Mayısta aldım ve o zamandan beri hiç termal macun değiştirilmedi. Bilindik bir mağazadan cryofuze 5’i aldım. Güzelce sürdüm ve kasayı topladım. Fakat korktuğum başıma geldi ve ekrana görüntü gelmedi. Hemen kasayı kontrol ettim. Anakartın ışığı yanıyor ve yanıp sönmüyor eskiden olduğu gibi. İşlemcinin de ışığı yanıyor ve fanları dönüyor, aynı şekilde ekran kartınında ışık ve fanlarında sorun yok. Sonrasında mahallemizde yakın bi bilgisayarcıya götürdüm fakat pek de güven verem bi işletme olduğunu söyleyemem. Bi kaç gün sonra beni aradılar ve anakartın bozulmuş, işlemcinin ise bazen görüntü verdiğini bazen ise denediğinde görüntü vermediğini başka bir makinede deniyeceğini söyledi. Anakartın statik elektrikten bozulduğunu, düzelmeyeceğini yeni anakart almamı söyledi. İşlemciden halen haber bekliyorum. Dostlar sizce bu statik elektrik olayını çözebilir miyiz. Sizce ne yapmalıyım.
    Ekran kartım asus: 3060 oc işlemci: R5 5500 anakart: asus prime A320 M-K
    Anakarttaki statik olayının çözmenin bir yolu yoksa, malum bütçemiz fazla yok ne önerirseniz?
    Başımıza bu da geldi dostlar. Yardımlarınızı bekliyorum

Termal macun sonrası ekran gelmeme

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Öncelikle geçmiş olsun statik elektrikle bozulma ihtimali mevcut ama o kadar şansız olduğunu düşünmüyorum. İlk önce Pc açtığından caps lock tuşuna bastığında klavyende tepki alıyormusun ? Eğer alıyorsan sistem açılmış demektir ekran kartında temassızlık olabilir. İkinci olarak ramleri söküp tek tek denedin mi ?

• emc-2 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle klavye mouse mu bağladığımda ışıkları yanmıyor ve tüm soketlerde denedim. Capslock tuşunu hiç denemedim. RAMleri söküp takmıştım ama sonuç değişmemişti. Bu arada bilgisayarcı işlemcimin çalıştığını ve sorunun sadece ana kartta olduğunu söyledi. Gigabyte A 520 ana kartı 4000 TL’ye takabileceğini söyledi. Tabii ki işçilik ücreti de alacak ama ürünün ücretinin 2300 ile 2800 TL arasında olduğunu gördüm. Bu eleman galiba beni dolandırmaya çalışıyor. Tekrardan yanıt verdığin için teşekkür ederim

• Siz anakartı teslim alın yetkili servisine gönderin...

Yetkili servisin yapacağı dönüşe göre hareket edin...

Böyle durumlarda ilk seçenek yetkili servis olmalı...

Servis anakartınız sorunlu der ise eğer değişim önerirler ise o zaman uygun fiyatlı bir anakart bakarsınız...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kaç ram takılı ?

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    2 adet söküp denemiştim ama bilgisayarcı anakartın arızalı diğer parçalsrın sorunsuzdur dedi

• Bilgisayarısorunluadam kullanıcısına yanıt
    Sen onun dediğine ne bakıyorsun , onun lafına göre kart tamir olmazmış nasıl olmuyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Bugün ordan alıp başka br yere götüreceğim. Sağolasın dostum

• Hiç bir ekipman tepki vermiyorsa, işlemci ile anakart haberleşmiyor dostum.

İşlemci yanmış olabilir. işlemciyi oynattıysan ayakları yamulmuş vs olabilir.

İşlemci sağlam ise, anakart hasar almış olabilir. Statik elektrik bozabilir ama yün kazak ile halıda ayaklarını sürtmediysen o kadar yüklenme olmamıştır :)

Kartı söküp elektriklenme olacak bir yüzeye de koymaman gerekiyor tabi.

Bu tip işlemler yapmadan önce metal yüzeylere dokunmak faydalı olabilir.

Statik yakabilir, ancak doğrudan bununlada ilgili değil, anakartın üzerinde kondansatörler olur ve bunların ömürleri var.

Ömrü bittiyse, ilk enerji vermede yanar. Böyle bir şey de olmuş olabilir.

Ama güç tuşuna basınca sadece siyah ekran var, HDD vs çalışmıyor, ROM bilgileri bile gelmiyor ise sorun kesin işlemci veya anakartta.

• falldownnn F kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi iki makinede denedi, çalıştığını söyledi. İşlemciyide hiç oynatmadım. Dediğin gibi maalesef siyah koca bir ekranla karşılaşıyordum. Fakat bütün parçalara güç gidiyor ve çalışıyorlar sadcee usb portları çalışmıyor mouse klavyeye güç gelmiyor

• Bilgisayarısorunluadam kullanıcısına yanıt

Parçaların enerjileri doğrudan power supply den gittiği için enerjilenir.

Maus klavye de enerjilenebilir bu arada anakart bozulsa bile.

Onlarda da enerji yoksa, anakartın enerji soketi veya enerji kanallarında sorun olmuş olabilir, ( kartın su yolu dediğimiz enerjinin aktığı kanallar, bunlar çatlamış olabilir.) Kart tamircisine göster çözülür gibi.

Genelde bilgisayarcılar yapmaz ama elektronikçilere sormak lazım.

• falldownnn F kullanıcısına yanıt
    Tekrardan teşekkürler dostum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.