Merhaba, sistemde bir yükseltme durumu daha var. Bu yüzden fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Öncelikle Noctua NB-AMB12 ile işlemci soğutucusunu 7mm kadar aşağıya kaydıran bağlantı parçasını alacağım. Sadece bu ürünü alırsam kargo çıkıyor. Bu yüzden bir ürün daha alayım dedim ve 100 lira kargo vermemek için 3 fan + termal macun ekledim Şaka bir yana noctua fanlardan sadece redux olan fiyat odaklı modeller var sadece. Ayrıca ilanlarda sıfır fiyatından (üstüne masraflar eklenmensine rağmen) daha pahalıya ikinci el ürünü satanlar olduğu için redux serisini ekledim. Kasa olarak Cooler Master Masterbox 600 modelini kullanıyorum. Kasayla birlikte gelen öndeki 3x 140mm SickleFlow140 ARGB PWM fanlardan oldukça memnunum. Arkadaki (egzoz) 1x 120mm CF120 ARGB rezalet fanı ise gözükmeyen bir köşeye ayırıp, yıllar öncesinden kalan Arctic P12 pwm pst fanı taktım. Kasanın üst tarafında, 3x120mm/2x140mm fan desteği var. Sanırım buraya 3x120mm takmak daha mantıklı olur diye düşündüm. Seçenekler; 1) 1 Noctua ve 2 tane Arctic fan almak. Egzoz kısmındaki Arctic fanı ve gelecek olan 2 tanesini üst kısma, 3x Arctic olarak takmak. Noctua fanı ise boş kalan egzoz kısmına takmak 2) 3x Arctic ya da Noctua fan almak. Elimde 1.5 gr kadar Arctic MX-4 termal macun kaldı, soğutucu ile gelen ama kullanmadığım NT-H1 termal macunda var. Hazır sipariş verecekken termal macunu da aradan çıkarayım. Eğer komple noctua alırsam macunu da aynı alayım diye düşündüm ama araştırırken bulduğum olumsuzluk sonucunda Arctic MX-6 bir kademe daha iyi geldi. Alternatif fan ve termal macun önerilerine açığım. Kıyaslamak için karşılaştırmalar: Fanların incelemesi: https://basic-tutorials.com/reviews/hardware-reviews/noctua-nf-p-redux/ NT-H2 termal macun : Sadece ortalama dayanıklılığa sahip biraz daha iyi performans gösteren macun, uzun süreli kullanımda grafik kartları için uygun değildir. NT-H2'nin kalitesi önemli ölçüde dalgalanıyor. https://www.igorslab.de/en/thermal-paste-details/?id=55 Arctic MX-6 termal macun: Sadece ortalama dayanıklılığa sahip, biraz daha iyi performans gösteren macun, uzun süreli kullanımda grafik kartları için uygun değildir. |
Bildirim