< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _OzGuR_1903 -- 17 Ağustos 2024; 17:39:18 > |
Termal ped ve termal macun seçim sorunu çekenler içeri.
-
-
-
Öyle olmaz gpu-z dan memory temperature ve hot spot temperaturelara bakın arka planda unigine açıkken. Fanın yüzde kaçta döndüğü önemli değil belleklerde sıcaklıklar ne durumda o önemli -
Kartı bir süre sonra elinize alırsınız bu sağlıklı bir mod değil. -
Hotspot en yüksek 85 oluyor. İşlemci 72 yi geçmiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skesk -- 20 Ekim 2024; 13:26:25 > -
Uygun derecelerde seyrettikten sonra ne sorun olabilir. Tek riski Zamanla yerinden kayarsa kısadevre riski var. Onu da 300 dereceye dayanıklı silikon ile sabitledim. Zaman gösterecek. En azından fanı kafa ütülemiyor böyle. -
Normalde bunu sadece termal macun kullanarak yapıyorlar kısa devre oluyordu zamanla. Sizin silikonunda o bakır plakaları tutacağını zannetmiyorum. Sağlıklı olan vida deliklerini de kapsayacak şekilde yapılması. Her kart buna müsait değil hemde bu şekilde yapılsa bile dönerse yine kısa devre yapabiliyor.
Edit: Kaliteli termal macun/pad+undervolt problemi çözerdi aslında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VETERINARY -- 20 Ekim 2024; 14:25:45 >
-
Termal pad karmaşası yaşayanlar, işte yok 0.5 mm bir yana öbür yana 1 veya 2 mm falan böyle abidik kubidik şeylerle uğraşmaktansa termal hamur yani putty alın geçin. Hem oyun hamuru gibi kıvamda hem de uygulaması kolay, yok kalın geldi yok ince geldi derdi yok. Birde iletken değil, yani üstüne metal bakır plaka şu bu koymaya gerek yok. Tamam bazı modellerde bellekler aşırı ısınabiliyor yada mosfet vrm vs ama öyle üstüne ekstra bakır koymakta büyük risk. Bir kısadevrede sağlam masraf açar.
-
Şimdi şöyle bir yanlışınız var. Termal pad sadece iletkenliği sağlamak maksatlı kullanılmıyor aynı zamanda ısı iletkenliği sağlarken formunu kağıt gibi düz bi şekilde tutuyor. Macun tarzı şeyler akışkan veya edilebilir şekilde olduğu için entegre, tristör, transistör gibi malzemelerin aralarını veya bacaklarına nüfus ederek hava almasını zorlaştırıyor. Bu tarz malzemelerin üzerinde bu yüzden pad veya bakır levhalar kullanılıyor. -
O çok eskide kalan bir durum.
techpowerupPalit GeForce RTX 4080 Super GamingPro OC Reviewhttps://www.techpowerup.com/review/palit-geforce-rtx-4080-super-gamingpro/3.htmltechpowerupASUS GeForce RTX 4080 Super STRIX OC Reviewhttps://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-4080-super-strix/3.htmlhttps://www.techpowerup.com/review/gigabyte-geforce-rtx-4080-super-gaming-oc/3.html
techpowerupPowerColor Radeon RX 7900 GRE Hellhound Reviewhttps://www.techpowerup.com/review/powercolor-radeon-rx-7900-gre-hellhound/2.htmlMesela kalburüstü biraz orta üst segment kartlarda artık gpu ve bellek kısmını direkt kapalı yapıyorlar ve kiminde duruma göre vapor chamber gibi soğutma çözümü de var ısı borusuyla aktarıyor. Yani eskisi gibi belleğe farklı soğutucu kısmı gpu'a farklı soğutucu kısmı kullanılmıyor.
Zaten termal pad yumuşak olursa ısı iletkenliği daha iyi oluyor ki parçayı artık ne soğutulacaksa onu soğutacak yüzey ile maximux teması sağlasın ki aradaki ufacık kondansatör ıvır zıvır ne varsa soğutabilsin.
Mesela notebooklar bu konuda daha yenilikçiler. Artık vrm ve diğer bileşenler için de bazı gene iyi cihazlarda direkt termal putty kullanıyorlar. Çünkü temas alanı daha fazla. Hem parçaları tozdan oluşacak neme bağlı sorunlardan koruyor hem de optimum soğutmayı sağlıyor.
En son kendi şahsi cihazıma hem thermal putty hem de sıvı metal uyguladım. Termal pad ve eski kullandığım kryonaut macundan sonra baya bir iyileştirme sağladı. Sadece cpu gpu değil ekstra olarak vrm ve diğer parçaların bellekler dahil tam yükte 25 30 derece arası daha soğuk değerler elde ettim. Kryonaut'dan önce de noctua h2 ve zaten elimde olan mx6'ı kullanıyordum. Zaten bana tamire gelen cihazlarda da sıklıkla bunları kullanıyorum.
Ekran kartında çok tamirine girişmiyorum ama gelen kartların birçoğunda bozulma sebeplerin en başında bakımsızlık geliyor. Kimisi işte bakıma gitmiş ama güya tamirci kalın uyumsuz pad takmış soğutucuyu yükseltmiş ve gpu'a tam temas etmiyordu, ondan sonra bana cihaz oyuna girdiğim an pc kapanıyor şikayetiyle geldi. Belleklere gereksiz yere arada sıkıştırıp daha fazla temas etmiş gpu kısmı zaten temas edememiş macun düzgün yayılmamış durumdaydı. Şansa kurtardık ama bu böyle olsaydı hiç yoktan kartta çok daha büyük masraf açılacaktı. Özellikle bir ara miningden çıkma kartlar geliyordu bunlarda baya uğraştım. Kimi üretici kartlara özellikle bilerek iyi parça koymuyor yada malzemeden kısıyor, soğutma koyması gereken yere hiç koymuyor bu da mesela büyük sorun işte ondan sonra insanlar ekstra üstüne bakır parça bilmemne ayarlayıp soğutmaya çalışıyorlar.
-
Sıkıntı üreticilerde. termal pad kadar saçma bir şey yok. ucuz bir şey de değil ayrıca ısıyı çok da alamıyor. yüksek maliyetli bir kart yapıyorsun madem, ona göre üretseler ya, ısınan elemanlara soğutucu blok direk temas edip soğutabilmeli. Bakır bu konuda çok verimli.
Bilişim sektöründe yurtiçinde firmalar bu konuda çözümler üretebilir. Yazık termal padlere verilen paralara. bir de her bölgeye farklı mm ölçülerde kullanmak gerekiyor. saçma sapan iş.
ikinci el 3080 aldığım kişi bakımları yaptım dedi. aldım kartı eve geldim. nasıl yapmışsa ısı uçuyor. hotspot 105 lere çıkıyor. termal padleri değiştireyim dedim. baktım içi termal padden geçilmiyor. her yerde termal pad var. buna pad mi yetişir. o sinirle klimada kullanılan bakır boruyu kesip levhalar çıkarıp tüm pad yerlerine mx-4 macun ile uyguladım. toplamda 3gr macun kullandım. mm durumuna göre de alüminyum kullandım. bir çok kişi tavsiye etmiyor ama ben baya memnunum. montajı soğutucu bloğa yaptığımdan ısınan elemanlara temas eden termal macun olmuş oluyor.
warzone 'da 2k yüksek grafik ile 70c ve fan %30-%40 arası.
-
Haftaya gelid gc ultimate termal padlerim geliyor hocam bende 3080'inkileri değiştireceğim derece farkını yazarım.
Aklımda kalan undervolt yapmama rağmen 78-79-80 civarlarında takılıyordu. Padlerde terleme ve yağlanma vardı 2 senelik kullanım sonucu.
Ayrıca markalar pad konusunda hala cimri. Suprim x lerin termal padlerinin 5w/mk olduğunu öğrendim mesela. Malzemede büyük ihtimalle ucuz.
Rtx 50 serisinde kaliteli padler göreceğiz gibi ama -
Padler gümrüğe takılmış.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Gümrük müşaviri tutup çekmeye değer mi bakıcam -
Geçmiş olsun, üzücü bir durum. 30euro limit konulmuştu en son . Üzeri ithalata giriyor. -
Müşavirle görüştüm 13.000₺ üstü bir şey çıkar kabataslak dedi. Kısacası hiç değmez. Gümrükte durunca 20 gün sonra kamu mala el koyuyor ve satışa çıkarılıyormuş. Dediki hayati önem taşımıyorsa değmez
Kısacası verdiğim 3.000₺ nin üzerine soğuk suyumu içerim yeni sipariş veririm. Bu sefer ülkeye vardıktan sonra öbür ebadı, vardıktan sonra öbür ebadı diye diye sipariş vericem -
Bu ürünleri nerde satıyorlar acaba -
Merhaba. Ürünlerin toplam fiyatı ne kadardı? Amazondan mi aldınız? 13.000 TL diyorsunuz ne kadarlik ürün 13.000 oldu:(
-
Hocam 1. Siparişteki ürünün bedeli (2mmlik tek ped)
335,77₺ yani 9€
2. Siparişteki ürünün bedeli (1.5mmlik 2 farklı ebatta ped)
618,62₺ yani 16,68€
3. Siparişteki ürünün bedeli (3mmlik 2 farklı ebatta ped)
792,94₺ yani 21,38€
Toplam fiyat kargolarıyla vergileriyle dahil 3.333₺
Sadece ürünlerin baz fiyat toplamı 1.747₺
Yani kısacası 1.700₺lik ürün kargo ve vergilerle 3.333₺ye denk geldi. 1700₺lik ürünü çekmek için 15.000₺ gibi bir meblağ çıkması gerekiyormuş cebimden (bazı hesaplamalar yaptı ama ben anlamadım)
Zaten vekalet ücreti 1.500-2.000₺. Ürünün fiyatı kadar vekalet ücreti çıkıyor bi kere zaten 1 eurolukta alsanız 31 euroluk malda alsanız müşavirle iş yapmak için 2.000₺ cebinizden net çıkacak gibi
Bilseydim gümrükte işlemi tamamlandıktan sonra 2. Siparişi geçerdim oda tamamlandıktan sonra 3. Siparişi geçerdim sabırsız bi insanım normalde uygulama 20 euroyu geçen sepeti onaylamıyor zaten bende adama dedimki ayrı ayrı sipariş vericem oda tamam sorun değil dedi. Malum 10-11 günde geldiği için 1-1.5 ay beklemek istemedim pedleri tamamlamak için. Gelseydi hemen montajını yapıp burayada konu açacaktım
Aliexpressten aldım. Gümrüğe takılan ürünüde satıcı iade almıyor diye biliyorum kimisi demişki satıcıyla oturun pazarlık edin. Satıcı gümrükteki ürünü nasıl kendine iade ettirecek onuda bilmiyorum. satıcıyla anlaşamazsanız aliexpress bize ulaşın demiş ama aliexpresste büyük ihtimal "gümrüğe takılmış ürünü bizde iade ettiremeyiz" diyebilir
Çünkü uygulamadan ürün/para iade yapmaya çalıştığımda "geri ödeme şu anda işleme alınamıyor" diyor
Ben cebimden çıkan 3.300₺ nin üzerine ya bi nargile içmeye giderim yada bi sigara yakar geçerimde kafama takılıp duruyor sabırsızlığımdan dolayı kendime kızıyorum Bununla yırttığıma dua etmem gerek normalde 7-8.000₺ de çöp olabilirdi mesela. Ürünleri tek tek aralarında 1 hafta bırakarak sipariş verseydim hiçbir sorun yaşamayacaktım
Olumlu düşünmeye çalışıyorum 3.000₺ kesinlikle bu devirde para değil günlük 100₺ ye tekabül ediyor 1 paket sigara alsan bitti gitti ama işte BOŞ YERE ÇÖP olmasına üzülüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 30 Ekim 2024; 16:30:59 >
-
Geçmiş olsun üzüldüm gerçekten, çıkan rakamlar akılalmaz. Gümrükte bırakmak mantıklı bu durumda. Ya da iade et denebilir.
Ben de yurtdışına ekran kartı satmıştım bir adet. Sorun çıkınca iade alırım dedim. Gümrüğe girdi kendi gönderdiğim ürün. Gönderi fişini gösteriyorum memur diyor aynı ürün olduğunu nereden bileyim. Ben de tekrar geri gönderttim. Ekran kartı sattığım kişiye hediye oldu maalesef . Parasını iade etmiştim, mal da geri gidince irtibat koptu doğal olarak.
Neticede dışarıdan postayla ürün alma demektir bu. Başka yöntemler bulmak gerek.
Benzer içerikler
- donanım hızlandırmalı gpu zamanlaması nedir
- termal pad önerisi
- nvidia g sync açma
- intel iris xe graphics
- gpu 100 kullanıyor
- 5080 ekran kartı
- rtx 5090
- rtx 50 serisi
- rtx 5050
- ekran kartı resetleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X