Şimdi Ara

Ekran Kartlarının İçerisinde Termal Macun Sürülü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Vatan üzerinden hazır bir sistem satın aldım ve termal macunlarının kendileri tarafından sürülüp sürülmeyeceğini sorduğumda işlemciye termal macunun uygulandığı fakat ekran kartının tarafıma montajı yapılmadan gönderileceğini söyledi ve dolayısıyla ben de ekran kartına ait termal macun hakkında sorularımı sorduğumda net cevaplar alamadım. Öncelikle ekran kartının modeli Zotac RTX 3060 Twin Edge. Bu ekran kartlarında termal macun sürülü olarak mı geliyor? Ayrıca internetten bir kaç yorum okuduğumda teşhir veya iade ekran kartlarının gönderildiği bir kaç kullanıcı şikayetiyle karşılaştım. Böyle bir durumu nasıl anlarım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MTATurkey -- 17 Temmuz 2023; 13:41:11 >

• Ekran kartına termal macun sürülür ama bunu üretim bandında yaparlar, garanti süresi içinde termal macun sürülmesi gereksinimi oluşursa yetkili servise gönderip yaptırmanız gerekir.
    Kartın demonte yollanmasının sebebi taşıma esnasında zarar görmemesi içindir. Takması bilen biri için oldukça basittir ancak sorduğunuz soruya istinaden tavsiyem montajı bilen birine yaptırın ya da bir Vatan Bilgisayar şubesine götürün onlar taksın.
    Vatan doğru işlem uygulamış. Sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 17 Temmuz 2023; 14:17:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt

Evet, tahmin ettiğiniz gibi çok fazla bilgim yok ve korkuyorum açıkçası. Vatan dışı bi yerde montajının yapılması durumunda garanti için bir tehlike olur mu bilginiz var mı?

• MTATurkey kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı montajını bilen biri yaptıktan sonra sorun olmaz. Toplama bilgisayar olduğu için her parçanın kendi garantisi vardır. Parça özelinde yanlış bir uygulama yapılmadığı sürece (ekran kartının soğutucusunu sökmek gibi) Vatan Bilgisayar'a gitmenize gerek yok. Ben çevrenizde anlayan biri yoksa Vatan şubesine gidin diye tavsiye ettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt

Tamamdır yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.

• Sürülü geliyor termal macun zaten ekran kartını garantiden önce açarsan garanti dışı kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReiseReise -- 17 Temmuz 2023; 16:5:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.