Ortalama İle Yatay Geçiş
Merhaba, elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Hazırlık sınıfını bitirdim ve bu sene 1. sınıfa başlayacağım. Çoğu 1. sınıf öğrencisinin ortalama ile yatay geçiş yapmak için ortalamayı yüksek tutma amacı bende de oluştu. Bir kaç yerden ortalama ile yatay geçiş hakkında yazıları okudum fakat bu konuda çok fazla bir bilgi edinemedim açıkçası. Fakat özellikle bir konuda cevap bulmadım, belki de saçma bir soru o yüzden bulamıyorum bilemiyorum. Bir öğrenci ortalamasını yüksek tuttuğu taktirde en fazla kaç bin ilerisindeki üniversiteye yerleşebilir? Mesela benim yerleşme sıralamam 60 binlerde idi. Bu geçişin en uç örnekleri nelerdir; 30, 40 bindeki bir üniversite bu sıralamadaki bir öğrenciyi alır mı?
Laptop'um AutoCad, MATLAB Kaldırır mı?
Merhaba, laptopum 15-bw011nt. Sistem özelliklerim ise:
AMD Dört Çekirdekli A10-9620P APU (2,5 GHz taban frekansı, 3,4 GHz'e kadar patlama frekansı, 2 MB önbellek)
8 GB DDR4-1866 SDRAM (2 x 4 GB)
AMD Radeon™ 530 Grafik Kartı (2 GB DDR3 ayrılmış)
1 TB 5400 rpm SATA
Sorum şu, bu bilgisayar okulda benim öğrenme aşamamda AutoCad ve MATLAB gibi mühendislikte kullanacağım programları kaldırır mı? Kaldırmaz ise ram takviyesi ve ssd ile kaldırabilir bir düzeye gelebilir mi?
Merhaba, Vatan üzerinden hazır bir sistem satın aldım ve termal macunlarının kendileri tarafından sürülüp sürülmeyeceğini sorduğumda işlemciye termal macunun uygulandığı fakat ekran kartının tarafıma montajı yapılmadan gönderileceğini söyledi ve dolayısıyla ben de ekran kartına ait termal macun hakkında sorularımı sorduğumda net cevaplar alamadım. Öncelikle ekran kartının modeli Zotac RTX 3060 Twin Edge. Bu ekran kartlarında termal macun sürülü olarak mı geliyor? Ayrıca internetten bir kaç yorum okuduğumda teşhir veya iade ekran kartlarının gönderildiği bir kaç kullanıcı şikayetiyle karşılaştım. Böyle bir durumu nasıl anlarım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba, elektrik elektronik mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Zorlayarak da olsa 25 bin TL gibi bir bütçem var ve okul hayatım boyunca sorunsuz bir şekilde bana eşlik edecek bir bilgisayara ihtiyacım var. Biraz araştırma yaptım, ben 3060 veya 4050 ekran kartına sahip bir pc istiyordum fakat bu fiyata maalesef böyle bir bilgisayar yok. 26 bin TL gibi bir fiyata 100w 4050'li bir laptop buldum fakat casper olduğu için yanaşamadım açıkçası. Ben de ekran kartını 3050ye düşüreyim en azından iyi bir marka almış olurum dedim ( ne kadar doğru bir karar bilmiyorum ) ve biraz da 3050li pclere baktım ve şöyle bir laptop https://www.hepsiburada.com/asus-vivobook-m3500qc-l1335-amd-ryzen-7-5800h-16gb-1tb-ssd-rtx3050-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC000022YGWR buldum. Oyun olarak ETS2, CS ve asseto corsa gibi oyunlar oynuyorum. Sizce bu pc nasıl veya sizin başka önerileriniz var mı?
Sayısal 62k Mühendislik
Merhaba, bu sene yks sıralamam 62k geldi. Sadece sınava çalışma odağında olduğum için aklımda bir bölüm oluşmadı ve şuan çok zorluk çekiyorum. 4 bölüm arasında kaldım ve kendime göre bu 4 bölüm arasındaki sıralama bilgisayar, endüstri, makine ve elektrik. İkisi arasında daha çok kararsız kaldığım bölümler ise bilgisayar ve endüstri. Diğer iki bölüm ise makineye ilgim olsa da benim için zor ve sadece iş imkanlarını düşünerek listeye kattığım bölümler, tercihlerde yazmayabilebilirim bile. Hangisini tercih etmeliyim, hangi üniversiteyi tercih etmeliyim, hangisinin avantajları daha fazla... Gerçekten bir karara varamıyorum, açıkçası tercih dönemi sınava hazırlanma dönemimden daha zorlu geçiyor 😅. Fikirlerinizi ve özellikle üniversite önerilerinizi belirtirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim. (Bu arada Ankara'da oturuyorum ve şehir dışını da düşünüyorum.)
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 13
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.003 (Bu ay: 60)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware