Şimdi Ara

Ortalama İle Yatay Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Hazırlık sınıfını bitirdim ve bu sene 1. sınıfa başlayacağım. Çoğu 1. sınıf öğrencisinin ortalama ile yatay geçiş yapmak için ortalamayı yüksek tutma amacı bende de oluştu. Bir kaç yerden ortalama ile yatay geçiş hakkında yazıları okudum fakat bu konuda çok fazla bir bilgi edinemedim açıkçası. Fakat özellikle bir konuda cevap bulmadım, belki de saçma bir soru o yüzden bulamıyorum bilemiyorum. Bir öğrenci ortalamasını yüksek tuttuğu taktirde en fazla kaç bin ilerisindeki üniversiteye yerleşebilir? Mesela benim yerleşme sıralamam 60 binlerde idi. Bu geçişin en uç örnekleri nelerdir; 30, 40 bindeki bir üniversite bu sıralamadaki bir öğrenciyi alır mı?

• Basvuru yapanlarin arasinda hem yks basarisina hem ortalama bakiliyor eger senden fazla yks basarisi olan insanlar varsa ortalaman yuksek olsa bile onlar oncelikli aliniyor diye biliyorum ama yine de girebilirsin elazigdan batiya geleni duydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betulayaz91 -- 2 Ağustos 2023; 14:3:56 >
  • betulayaz91 B kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, bu yazıyı yazdıktan sonra özel olarak aklımdaki üniversitelerin internet sitelerinde gezindim ve bu geçiş ile alakalı yayınladıkları formlarda puanlama ölçeğini buldum. Tüm baktığım üniversitelerde bu ölçek vardı ve genellikle aynı oluyor, bakalım 1. sınıf bitsin alır belki beni bir üniversite 😁.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.