Şimdi Ara

CPU Fan Hızı Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
19.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar bilgisayarım bir süredir oyun tarzı kasacak şeyler açtığımda 5-10dk içerisinde kendini kapatıyor. Bunun için "CPUThermometer" diye bir program indirdim oyunu acıp değerleri kontrol ettim 50C geliyor bir süre o derecelerde geziyor ve daha sonra pc kapanıyor . Bunun üzerine bir kaç işlem yaptım

(bu arada fanım temiz her ay düzenli temizlerim alt kısımdaki demir bölüm dahil)

Kasamın kapağını açtım yetmedi diğer taraftaki kapağınıda açtım yine olmadı daha sonra SpeedFan diye bir program duydum bu forumdan bir kaç anlatım buldum fakat pek beceremedim açıkcası daha sonra Fan hızlarıma baktım

CPU Fan Hızı Yardım

Gördüğünüz gibi işlemci fanı 1700 lerde ve kasamda 1 fan daha var power supply'in altında oda 2700 de . İnterntte biraz araştırma yaptım insanlar CPU fanlarının 6000 RPM lerde olduğunu falan söylüyor ve banada sorunun bu olabileceği geldi . 1700 gerçekten düşük değil mi en azından kasamdaki diğer fandan daha yavaş olması enteresan.

Benim sorunuma gelince bence bu 1700 de bir sorun olmalı gibi geliyor SpeedFan programıyla bu deviri 2500-3000 lere çekmemiz mümkün değil mi yani maximum hız yapmak mümkün müdür ayrıntılı bir program açıklaması yapabilirmisiniz diğer programlarda olablir yeterki sorunuma çare olsun

Ve ben önceden aynı oyundan 3 tane açıp rahat rahat oynayabiliyorum şimdi 1 tane açınca kapanıyor

Sistem bilgileri

İnter Core 2 Duo E4500 2.20gHz işlemcim var
    Anakartım Palit 945GC1066

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrehan -- 22 Ocak 2012; 2:03:10 >

• işlemci fanın ne önce onu bilmek gerek ama 1700 ideal bir hız..öle 6000 falan olamaz o zman elektrik süpürgesi gibi ses yapar.speed fan fanın orjinal hızını arttıramaz..bilgisayarın kapanması işlemci sıcaklığından değil bu derecelere bakarsak dereceler normal...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dalakci

işlemci fanın ne önce onu bilmek gerek ama 1700 ideal bir hız..öle 6000 falan olamaz o zman elektrik süpürgesi gibi ses yapar.speed fan fanın orjinal hızını arttıramaz..bilgisayarın kapanması işlemci sıcaklığından değil bu derecelere bakarsak dereceler normal...

Nerden öğrenebilirim fanın üzerinde İntel etiketi var sadece. Derece kısmını gelirsek o resmi hiçbirşey açık değilken çektim
  • intelse stok fandır..o devirde normal devri zaten...haa sistem boştayken çektiysen o zaman fazla...5-10 dk oyun oyna speed fan arkada açık kalsın sonra işlemci sıcaklık değerinin üstüne mause yi getir orda max. kaç dereceye geldiğini gösterir.yada çıkar çıkmaz sıcaklığa bak o zaman anlarız kaça çıktığını...
  • Daha oyuna girip biraz kastırayım derken foto çekemeden ilk kapanışı yaptı :)

CPU Fan Hızı Yardım

BİOS'dan Smart Fan Control ayarını Disable yapınca 2700'lere çıktı fan hızım resimde gördüğün gibi . Sağdaki sıcaklıklarda tek oyun açınca oluşan sıcaklıklar galiba 15 saniye geç kapatsam oyunu bilgisayar kapanabilirdi çekebildiğim bu . Konudada dediğim gibi normalde aynı oyundan 3 tane aynı anda açıp rahatça oynarken 1 tane acınca yaptıgı bu şey gerçekten ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrehan -- 22 Ocak 2012; 2:18:57 >
  • 15saniyede bişi anlaşılmaz prime95 kur bi test yap.bi yandan da sıcaklıkları izle.kaç derecede kapanak ona bi bak.
  • quote:

15saniyede bişi anlaşılmaz prime95 kur bi test yap.bi yandan da sıcaklıkları izle.kaç derecede kapanak ona bi bak.

Yok o kısmı yanlış anladın 50 derece 1-2 dakikda ulaştı 3-4. dakikalarda kapanıyor zaten. Prime95 kuruyorum şimdi sonucları atarım . "CPUThermometer" programına göre 50-55 arasında kapanıyordu yanlıs hatırlamıyorsam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fan Hızını Ayarlama Yardımm
    11 yıl önce açıldı
    Cpu fan sorunu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

15saniyede bişi anlaşılmaz prime95 kur bi test yap.bi yandan da sıcaklıkları izle.kaç derecede kapanak ona bi bak.

Prime95 indirdim ama tam olarak ne yapacağımı anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrehan

Selam arkadaşlar bilgisayarım bir süredir oyun tarzı kasacak şeyler açtığımda 5-10dk içerisinde kendini kapatıyor. Bunun için "CPUThermometer" diye bir program indirdim oyunu acıp değerleri kontrol ettim 50C geliyor bir süre o derecelerde geziyor ve daha sonra pc kapanıyor . Bunun üzerine bir kaç işlem yaptım

(bu arada fanım temiz her ay düzenli temizlerim alt kısımdaki demir bölüm dahil)

Kasamın kapağını açtım yetmedi diğer taraftaki kapağınıda açtım yine olmadı daha sonra SpeedFan diye bir program duydum bu forumdan bir kaç anlatım buldum fakat pek beceremedim açıkcası daha sonra Fan hızlarıma baktım

CPU Fan Hızı Yardım

Gördüğünüz gibi işlemci fanı 1700 lerde ve kasamda 1 fan daha var power supply'in altında oda 2700 de . İnterntte biraz araştırma yaptım insanlar CPU fanlarının 6000 RPM lerde olduğunu falan söylüyor ve banada sorunun bu olabileceği geldi . 1700 gerçekten düşük değil mi en azından kasamdaki diğer fandan daha yavaş olması enteresan.

Benim sorunuma gelince bence bu 1700 de bir sorun olmalı gibi geliyor SpeedFan programıyla bu deviri 2500-3000 lere çekmemiz mümkün değil mi yani maximum hız yapmak mümkün müdür ayrıntılı bir program açıklaması yapabilirmisiniz diğer programlarda olablir yeterki sorunuma çare olsun

Ve ben önceden aynı oyundan 3 tane açıp rahat rahat oynayabiliyorum şimdi 1 tane açınca kapanıyor

Sistem bilgileri

arkadaşım bu sorunun aynısı bende de oldu saçma gelebilir ama ram in slotunu değiştir bi belki sorun düzelir ben öyle yaptım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Chrstrr

quote:

Orijinalden alıntı: emrehan

Selam arkadaşlar bilgisayarım bir süredir oyun tarzı kasacak şeyler açtığımda 5-10dk içerisinde kendini kapatıyor. Bunun için "CPUThermometer" diye bir program indirdim oyunu acıp değerleri kontrol ettim 50C geliyor bir süre o derecelerde geziyor ve daha sonra pc kapanıyor . Bunun üzerine bir kaç işlem yaptım

CPU Fan Hızı Yardım

Sistem bilgileri

arkadaşım bu sorunun aynısı bende de oldu saçma gelebilir ama ram in slotunu değiştir bi belki sorun düzelir ben öyle yaptım.

Öncelikle teşekkür ederim. Yaptım dostum onuda yaptım 2 aydır bu sorunla çebelleşiyorum malesef oda olmadı

• bellki fan tam yerine oturmamıştır düzgün oturtmaya çalış.macun falanda sür etkisi olacaktır.....
  • quote:

bellki fan tam yerine oturmamıştır düzgün oturtmaya çalış.macun falanda sür etkisi olacaktır.....

Macunu birkaç yere sordum fakat bulamadım macunun bitmiş olması ihtimal çünkü 3-4 senelik bir bilgisayar . Eski haline döner mi dersin o kadar etkisi olur mu . Oturmada bir sıkıntı yok 4 dişide düzgün şekilde geçti ve sarsılmıyo gayet sağlam .

Macun bulmaya çalışayım yarın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrehan -- 22 Ocak 2012; 15:08:40 >
  • Çok çektim bu olaydan herşeyi temizledim programlar araştırdım macun yeniledim 4 çekirdek bilgisayar hareket etmiyordu ölmüş bu dedik nerdeyse yeni bilgisayar alıyordum,
    meğer olayımız fandaymış, bırakın diğer çözümleri.. kendinize uygun olan bir tane yeni fan seçin paranıza kıyın bu kadar.....

al bir tane coolermaster 94 liraya vatandan kampanyalı almıştım, bilgisayar yeniden doğmuş gibi hızlandı fan hızım 728RPM şuan inanılmaz,.....

CPU Fan Hızı Yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baggwell -- 16 Kasım 2014; 12:51:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.