Şimdi Ara

Cpu fan kontrolü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Render işlerim oluyor, ve aniden sıcaklık artışı meydana geliyor. Fan rpm i yavaş yavaş yükseliyor ve bağzende sıcaklık sınıra ulaşınca kapatıyor. uefi biosta fan kontrol bölümünde hazır profiller var silent turbo falan, birde minimum kaç rpm olacağının ayarı var. turbodada olsa sessizdede olsa hep yaklaşık 5sn de 100 rpm artış yapıyor. Bu artma kademelerini ayarlayan bir bölüm göremedim ve amd overdrive programındada fan kontrolü nedense düzgün çalışmıyor. Bağzen ayarlanıyor ama işlemiyor bağzende ayarlanmıyor. Birde zalman soğutucuların yanında verilen kontrolcüsü var, ama normal bağlantıdakine göre çok yavaş kalıyor...

• Anakart yazılımları ile genelde bu ayarlar yapılıyor. Bios üzerinden normal ayarı seçip windows üzerinden fan derece ayarlarını yaptırabiliyorsunuz. Anakart marka model nedir, üretici sitesinden araçlara bakabilrsiniz.
  • AMD işlemci ve fan hız - ses sorunu bir türlü bitmek bilmiyor. Ben de bugün tam bunu tartışıyordum. En iyisi kaliteli bir fan kontrolcü alıp (Sychte, NZXT, Sunbeam, Lamptron) gibi sistemdeki tüm fanları buna bağlamak. İstediğiniz fanı istediğiniz gibi kısarsınız. LCD ekran varsa RPM leri ekranda görürsünüz. Ayrıca AMD işlemcim var cnps7000c ve Scyhte Kaze Master ile 900 1000 RPM arası sabit hızda sistemin çalıştığını bile duyamıyorum. (Yüksüz 45 - 50 c arası takılıyor işlemci) PSU da ki fan Cooler Master 120 lik sessiz fan sadece bu kontrolcüye bağlı değil. Önce o stok fandan bir kurtulun ucuz da olsa (cnps7000c yada apache gibi) bir işlemci soğutucusu alın bunlar 2500 RPM dönüyor stoktan farkı yok gibi gelir ama esas olay fan kontrolcüyle 1000 - 1500 rpm arasına düşürünce başlıyor. Bunun için en iyi yöntem çoklu kanala sahip donanımsal fan kontrolcü. Şimdi birisi buna kesin karşı çıkacak. Ya öyle şey olur mu filan işlemciyi yakarsın vs. Doğru hak veriyorum ama işlemci yanmaz. Tabii ısıları sürekli takip etmek lazım. Yoksa işlemci ısındıkça ısınır işte fan hızı kendiliğinden yükselmez vs. Bir taraftan sıcaklığa bakılacak el fan kontrolcünün düğmesinde olacak sürekli. Ben bunu HTPC de yaptığım için sorun çıkmıyor. Çünkü işlemciye ve GPU ya aşırı yüklenen şeyler yapmıyorum. İşlemcinin en fazla hangi noktaya kadar ısınabileceğini biliyorum sürekli aynı işi yaptığım için. (Video izlemek) Ve aralıklı olarak ısıları kontrol ediyorum şu ana kadar hiç aşırı bir yükselme olmadı problem çıkmadı. Siz fanlarla uğraşmayı seviyorsunuz galiba o yüzden bu yazıyı yazdım. Yoksa genel olarak tavsiye ettiğim birşey değil yanlış anlaşılmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 6 Ekim 2014; 21:40:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU Yüksek Fan Hızı Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.