Bildirim
CPU Overheating Error
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Fanın düzgün çalışmıyordur,yerine tam oturmamıştır veya macunda bir eksilme söz konusu olmuştur. Bir diğer ihtimalse fan bozuktur. -
fan yetersizde geliyor olabilir bu sebeble harici soğutucular alabilirsin kuzenimde de aynı sorun vardı... harici soğuucu ile işlemciyi soğutuyordu...:Ğ -
cpu ogutucusunu tam olarak oturtmamıssındır 4 ayaktan 2 sini oturtsan gene olur çapraz olarak fakat 3 tanesini oturtursan veya tek olarak 1 tanesi oturursa çap kalıyor ve işini yapmıyor -
quote:
Orijinalden alıntı: Zorrokin
cpu ogutucusunu tam olarak oturtmamıssındır 4 ayaktan 2 sini oturtsan gene olur çapraz olarak fakat 3 tanesini oturtursan veya tek olarak 1 tanesi oturursa çap kalıyor ve işini yapmıyor
Evet sanırım sorun bu. Yalnız bende 2sini oturtabildim ama diyagonal değil yan yana olan 2 taneyi. Çapraz olarak nasıl oturtacam onu da bilemedim kasanın yapısından deliklerin altında aynı miktarda boşluk yok... Haliyle bir taraf otururken diğer taraf havada kalıyor.. -
bir tarafı oturdugunda diger tarafın havada kalmasi normal kasa fanını takarken öncelikle çapraz kısımları oturdurmaya bak biraz kasilma olucaktır elini korkak alıştırma bastirirsan birşey olmaz ama anakart mutlaka yerinde vidali olsun kasa dışında takarsa kartta yamulma oluyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: subtitle
quote:
Orijinalden alıntı: Zorrokin
cpu ogutucusunu tam olarak oturtmamıssındır 4 ayaktan 2 sini oturtsan gene olur çapraz olarak fakat 3 tanesini oturtursan veya tek olarak 1 tanesi oturursa çap kalıyor ve işini yapmıyor
Evet sanırım sorun bu. Yalnız bende 2sini oturtabildim ama diyagonal değil yan yana olan 2 taneyi. Çapraz olarak nasıl oturtacam onu da bilemedim kasanın yapısından deliklerin altında aynı miktarda boşluk yok... Haliyle bir taraf otururken diğer taraf havada kalıyor..
hocam kasa fanından bahsetmişsiniz kasa fanı değil işlemci fanının once birtane ayagını duzgun oturt sonra tam karsısındaki ayagı oturt sonra yanındakini sonrada karsıısndakini oturt soruunun çözülecek
-
Tamamdır tam olarak oturttum fakat bu sefer de bilgisayar hiç açılmıyor :(. Power supply fanı çalışıyor anakarta elektrik gidiyor çünkü ışıkları yanıyor. CPU fanı dönmeye başlıyor ve bir süre sonra duruyor. İkinci kez açma tuşuna bastığımda hiç tepki alamıyorum. Power supply kablosunu çıkarıp yeniden bağladığımda yine aynı sistem anında hareketlenip kapanıyor. Ekrana hiç bir şey gelmiyor.
Neden olabilir bu tüm bağlantılarımı 10 kere kontrol etmişimdir... -
quote:
Tamamdır tam olarak oturttum fakat bu sefer de bilgisayar hiç açılmıyor :(. Power supply fanı çalışıyor anakarta elektrik gidiyor çünkü ışıkları yanıyor. CPU fanı dönmeye başlıyor ve bir süre sonra duruyor. İkinci kez açma tuşuna bastığımda hiç tepki alamıyorum. Power supply kablosunu çıkarıp yeniden bağladığımda yine aynı sistem anında hareketlenip kapanıyor. Ekrana hiç bir şey gelmiyor.
Neden olabilir bu tüm bağlantılarımı 10 kere kontrol etmişimdir...
Anakartın 4 pin güç girişini taktınız mı ? Resimde işaretledim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Ryan -- 27 Eylül 2009; 2:17:21 >
-
Evet takılı.. -
ramler v.s. duzgun takılımı 24 pin+12 pin gucler tam oturttunmu anakart uzerine ekran kartın duzgun takılımı 3 tane pcı-e slot var beyaz olanını kullanıyorsun dimi.Fanı takarken anakart uzerinde kasılma oldumu çok aşırı bir kasılma olduysa çatlamıs olup veri yolları kopmus olabilir. Anakartını kasa içinden çıkart butun parçaları sok tek tek sıfırtan montaj yap bak çalısırsa eger sonrasında kasa içinde topla -
Off hallettim sonunda.. şu anda windows yüklüyorum.
Çözüm olarak da gittim uzun vidalar aldım kasanın içinden çıkanları attım sorun çözüldü. Diğer vidalar kısa geliyodu ve anakartı eğiyordu ondan çalışmadı sanırım. -
Geçmiş olsun, anakartın bozulabilirdi biraz daha eğik kalsaydı. -
quote:
Off hallettim sonunda.. şu anda windows yüklüyorum.
Çözüm olarak da gittim uzun vidalar aldım kasanın içinden çıkanları attım sorun çözüldü. Diğer vidalar kısa geliyodu ve anakartı eğiyordu ondan çalışmadı sanırım.
Sorunu hallettiğinize sevindim, geçmiş olsun.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X