Şimdi Ara

cpu pll voltage nerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar başlıkta belirttiğim cpu pll voltaj nedir ne gibi durumlarda artırılır azaltılır,oc yaparken değiştirilmelimidir,ne işe yarar??,cvplarınızı bekliyorum şimdiden sağolun iyi forumlar
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• CPU PLL voltajı cpunun iç saat sistemine uygulanan voltajdır.
    http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=157875
  • saol hocam verdğin bilgi için,peki bu voltajı yüksek fsb değerleri ile oc yaptığımız zamanmı artırmamız gerekiyor stabil olması için sistemin?,mesela ben elimdeki E8500 ü 4 ghz ve üstüne çıkartırken pll yi artırmammı gerekiyor,yoksa sadece cpu volajını artırsam yetermi?,yani extreme bir oc yaparkenmi artırılıyor??
  • Bende de E8500 var. 33 dolarlık Thermaltake TMG i2 sogutucu ve 1.41875 volt ile 4.1 Ghz'de stabil kullanıyorum. Cpu Pll voltaja hiç dokunmadım, yani 4.1 Ghz'e kadar gerekli olmadıgını söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat guler -- 30 Ocak 2010; 21:01:13 >
  • Q6600ü OC yaparken PLL voltajını değiştirmek hangi noktadan sonra gereklidir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat guler

Bende de E8500 var. 33 dolarlık Thermaltake TMG i2 sogutucu ve 1.41875 volt ile 4.1 Ghz'de stabil kullanıyorum. Cpu Pll voltaja hiç dokunmadım, yani 4.1 Ghz'e kadar gerekli olmadıgını söyleyebilirim.

peki sıcaklıklar yükte ve boşta nasıllar?,çok ısınıyormu işlemcin,revizyonu E0 mi hocam?
  • Revizyon:E0 - Vid:1.2500

Yazın en sıcak günlerinde yük altında 54-55 derece, boşta 32-33 derece. Şu aralar yük altında 46-47, boşta 22-23 derece. Kasam Enermax ECA 3052 BS, 2 tane 12 cm fan (1 ön+1 arka) ve bir tane de 25 cm yan kapak fanı var.

Yazın işlemciyi iyice zorlayan Orthos testinde sıcaklık 69-70 dereceyi buluyor ama 1.41875 voltda kesinlikle restart olmuyor. Ben şahsen bu testin işlemcileri haddinden fazla zorladıgını düşünüyorum. Yani yaz sıcagında Crysis'de bile yük altında 55 dereceyken bu test neyin nesidir anlamıyorum...

Kışın istesem biraz daha hızlı çalıştırabilirim ama bilgisayarı oyun amaçlı kullanıyorum ve 4.1 Ghz'den yukarısı oyunlarda kayda deger bir artı performans saglamıyor. Bu yüzden ben de işlemciyi gereksiz yere zorlayıp risk almak ve ömrünü kısaltmak istemiyorum.

Kolay Gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat guler -- 31 Ocak 2010; 2:16:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bus speed overclock nedir?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Revizyon:E0 - Vid:1.2500

Yazın en sıcak günlerinde yük altında 54-55 derece, boşta 32-33 derece. Şu aralar yük altında 46-47, boşta 22-23 derece. Kasam Enermax ECA 3052 BS, 2 tane 12 cm fan (1 ön+1 arka) ve bir tane de 25 cm yan kapak fanı var.

Yazın işlemciyi iyice zorlayan Orthos testinde sıcaklık 69-70 dereceyi buluyor ama 1.41875 voltda kesinlikle restart olmuyor. Ben şahsen bu testin işlemcileri haddinden fazla zorladıgını düşünüyorum. Yani yaz sıcagında Crysis'de bile yük altında 55 dereceyken bu test neyin nesidir anlamıyorum...

Kışın istesem biraz daha hızlı çalıştırabilirim ama bilgisayarı oyun amaçlı kullanıyorum ve 4.1 Ghz'den yukarısı oyunlarda kayda deger bir artı performans saglamıyor. Bu yüzden ben de işlemciyi gereksiz yere zorlayıp risk almak ve ömrünü kısaltmak istemiyorum.

Kolay Gelsin

saol hocam verdiğin bilgiler için için,gerçekten güzel değerler yakalamışsın gerek frekans gerek sıcaklık olarak güle güle kullan sistemini

• Sagol,30-35 dolarlık orta karar bir sogutucuyla sen de 4.0 Ghz'e rahatça çıkabilirsin. İyi bir sogutucu ile 4.5 Ghz'i bile bulabilirsin. Makinende potansiyel bir OC canavarı oldugunu bil...
  • biliyorum hocam farkındayımilerde zalman cnps 10x extreme almayı düşünüyorum zaten,artık 4 ghz nin üstüne çıkarım o fanladeğerleri paylaşırım sizlerle...
  • Haydi hayırlısı ne diyim Yanlız bu OC işlerinde ne kadar tecrübeli oldugunu bilmedigim için ufak bir uyarı yazmak istedim. Yeni işlemci sogutucusu alıp OC yaptıgında direkt benim yazdıgım degerleri girme, fsb ve voltajı yavaş yavaş ve stabiliteyi bir test programı ile deneyerek arttır. Aynı model işlemcilerin revizyon ve vid degeri farklılıklarına göre farklı OC potansiyelleri olabiliyor ve farklı miktarda voltaja ihtiyaç duyabiliyorlar. Sana verdigim degerleri referans olarak almanı tavsiye ederim. Benim sistem ve degerler şu şekilde...

Anakart: Asus P45 P5Q
    FSB: 432
    Voltaj: 1,41875
    Çarpan: 9,5
    Revizyon: E0
    Vid: 1.2500

Kolay Gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat guler -- 31 Ocak 2010; 17:12:17 >
  • hocam şimdilik bir kaç ufak deneme yapıyorum kendi çapımda fakat stok fan kullandığım için belli bir sınır içinde kalıyorum tabi haliylebendeki işlemcide E0 revizyon hocam bildiğim kadarıyla C0 rev. göre daha az ısınıyor E0 revizyonlar,zaten birden artırmam hocam fsb yi voltajı,okuduğum çoğu forumda birden artırımı tavsiye etmiyor kimseverdiğin referans için saol hocam fanı aldığım zaman uygularım inş,ayrıca ilgin için ayrıca teşekkür ederimbirşey sormak istiyorum hocam Vid dediğin nedir acaba?
  • Şu linkte gerekli açıklama yapılmış...

http://forum.donanimhaber.com/m_24243391/tm.htm
  • çok saol hocam anladım şimdibenim işlemcininki 1.097volt a çıkıyor en fazla boşta 0.98volt
  • İşlemci vid degerini ve versiyonu ögrenmek için şu programı kullanabilirsin

http://rapidsha...com/files/343938939/ae___lemci_Vid_Degeri_Bulma_Programae_.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat guler -- 31 Ocak 2010; 19:28:20 >
  • hocam link kırık sanırım
  • Link kırık degil de rapid akşam ücretsiz kullanıcılara pek link vermiyor, ondan indiremedin herhalde

Dosya paylaşım sitelerinin linkleri burada tam çıkmıyor, bunlara otomatik moderasyon var sanırım, PM attım
  • Uzman OC yapan arkadaşlar, extrem OC'cular, bir bize anlatabilirler yada yol gösterebilirlerse bu PLL yada benzeri (VID harici) voltajları neye göre ayarlamamız gerektiğini gerçekten çok güzel bir paylaşım olacağını düşünüyorum.
  • quote:

Link kırık degil de rapid akşam ücretsiz kullanıcılara pek link vermiyor, ondan indiremedin herhalde

Dosya paylaşım sitelerinin linkleri burada tam çıkmıyor, bunlara otomatik moderasyon var sanırım, PM attım

tmm hocam saolasın indirdim programı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.