Şimdi Ara

CPU/RAM Secilmis gerisinde yardim beklenen sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Su sekilde toplamaya basladigim ve sizlerin yardimiyla devamini getirecegim bilgisayarim icin onerilerinizi, yardimlarinizi bekliyorum.

CPU: INTEL CORE I7 4770 SOKET 1150 3.4GHZ 8MB CACHE 22NM İŞLEMCI
    RAM: 16GB (4x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Kit Ram
    ANAKART:
    EKRAN KARTI: Tercihen Nvidia
    SSD:120gb olmasi sarti ile

Belirtmek istedigim noktalar;

• Overclock yapmiyorum.
    • Sadece oyun icin kullanilacak.
    • Mumkunse olabildigi kadar ekonomik :)

Almis oldugum urunleri de degerlendirebilirseniz cok sevinirim. Ayrica sistem onerilerinizi yaparken secmis oldugunuz parcalari nedeni ile aciklarsaniz benim icin de ogretici olacagi kanaatindeyim simdiden tesekkur ederim.

Butce konusuna gelirsek, anakart icin aklimda ki fiyat 200-300TL, ekran kartin icin 400-500TL, SSD fiyat performans olarak uygun birsey onereceginizi dusunuyorum zaten.Ekran kartini muhtemelen 2. el almaya calisacagim ancak siz genede 0'i 400-500TL seklindekileri onerirseniz sevinirim. Aklinizda sistemi olustururken lutfen max limite gore dusunmeyin fiyat/performans olarak daha ucuz parcalar varsa cok daha iyi olur:) Gerci pek sanmiyorum ancak gene de belirtmek istedim.

Halihazirda 600W OCZ stealthmaster PSU bulunmakta, mumkunse bunu degistirmeyi dusunmuyorum :)

Simdiden zaman ayiran arkadaslara tesekkur ederim.

• ekonomık sıstem deyıp i7 ıslemcı 16gb ram alıyosun ne alaka
  • Belirli bir tarafina daha cok yatirim yaptim diyebiliriz sanirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

ekonomık sıstem deyıp i7 ıslemcı 16gb ram alıyosun ne alaka

+1
  • Ekonomik kelimesine daha ileride takilacak arkadaslar icin belirteyim simdiden.

Belirtmis oldugum RAM ler 2. el alindi. (Kismet ise yarin aliyorum)
    5000TL lik bir urun benim icin ekonomik olmasi, sizin icinde ekonomik olmasini gerekirmez. Herkesin ekonomik anlayisi birbirinden farklidir. (Bu arada 5000TL sadece bir ornek)

i7 li sistem secmemin sebebi ise islemcime yatirim yapmak istemis olmam. Ayrica performansini cok etkilemedigi surece kim daha ucuza bilgisayar toplamak istemez ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0xy -- 12 Ağustos 2013; 23:29:17 >
  • ekran karti olarak sapphire radeon hd 7870xt-hd 7950 dusunebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gtx 660 480 lira vatanda.

• Gidip INTEL almak için GPU dan kısarsan salaklık etmiş olursun. 6300+7970 OC bile i7 4770K yı yer bitirir. Bir oyuncu sisteminde ilk iyi bir GPU sonra ona darboğaz yapmayacak bir CPU seçmek lazım.
  • Aklimda GTX 660 var isin asli. Hic bir zaman 1000TL lik bir GPU dusunmedim. GTX 660 bencmarkina baktigimda guzel sonuclar elde etmis, gunumuz oyunlarina fazlasiyla yetecektir degil mi? Pek kismis gibi dusunmuyorum nedense, ancak genede fiyat yuksek olsada onerilerinizi bekliyorum.

Benim kilitlendigim nokta anakart secimi.

Sistemimde herhangi bir uyumsuzluk olsun istemiyorum eger GTX 660 secersem nasil bir anakarta yonelmem gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0xy -- 13 Ağustos 2013; 9:03:35 >
  • 3570k
    660ti
    msi z77-gd55

Bu sistemi kullanıyorum. Mart ayında topladım. işlemcide iyi olsun dedim 3570k aldım.Ama sadece aldım kullanıyor muyum hayır daha düşük bir işlemci belki i3 veya amd fx alsaydım yeterli olurdu diyorum şimdi.Zaten ssd olduğu için onun bana verdiği çabukluk yeterli oluyor. GPU olarak da şu an için yeterli ekran kartım. İlerde sli yaparım diye düşünerek almıştım.Sli yapanlar tam verim alabilmiş değiller. 2 sene sonra satarım güncel bir ekran kartı alırım.Teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki şimdi en iyi sistemi kursan 2-3 yıl sonraki bir oyunu kaldırıp kaldırmayacağını garanti edemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Che-mistry -- 13 Ağustos 2013; 9:48:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0xy

Merhaba arkadaslar

Su sekilde toplamaya basladigim ve sizlerin yardimiyla devamini getirecegim bilgisayarim icin onerilerinizi, yardimlarinizi bekliyorum.

CPU: INTEL CORE I7 4770 SOKET 1150 3.4GHZ 8MB CACHE 22NM İŞLEMCI
    RAM: 16GB (4x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Kit Ram
    ANAKART:
    EKRAN KARTI: Tercihen Nvidia
    SSD:120gb olmasi sarti ile

Belirtmek istedigim noktalar;

• Overclock yapmiyorum.
    • Sadece oyun icin kullanilacak.
    • Mumkunse olabildigi kadar ekonomik :)

Almis oldugum urunleri de degerlendirebilirseniz cok sevinirim. Ayrica sistem onerilerinizi yaparken secmis oldugunuz parcalari nedeni ile aciklarsaniz benim icin de ogretici olacagi kanaatindeyim simdiden tesekkur ederim.

Butce konusuna gelirsek, anakart icin aklimda ki fiyat 200-300TL, ekran kartin icin 400-500TL, SSD fiyat performans olarak uygun birsey onereceginizi dusunuyorum zaten.Ekran kartini muhtemelen 2. el almaya calisacagim ancak siz genede 0'i 400-500TL seklindekileri onerirseniz sevinirim. Aklinizda sistemi olustururken lutfen max limite gore dusunmeyin fiyat/performans olarak daha ucuz parcalar varsa cok daha iyi olur:) Gerci pek sanmiyorum ancak gene de belirtmek istedim.

Halihazirda 600W OCZ stealthmaster PSU bulunmakta, mumkunse bunu degistirmeyi dusunmuyorum :)

Simdiden zaman ayiran arkadaslara tesekkur ederim.

hocam başta giden hata o zaten f/p arıyosan amd al bozulmuyor yani veya ekonomikleştirmek adına 4670k vs. ekran kartını düşük tutarsan anlamı kalmaz olayın işlemci ne kadar sağlam olursa olsun oyunda ekran kartının önceliği daha yüksek
    i5-4670k
    asus z87m-plus
    saphire hd 7950 derim veya 7870xt olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Che-mistry

3570k
    660ti
    msi z77-gd55

Bu sistemi kullanıyorum. Mart ayında topladım. işlemcide iyi olsun dedim 3570k aldım.Ama sadece aldım kullanıyor muyum hayır daha düşük bir işlemci belki i3 veya amd fx alsaydım yeterli olurdu diyorum şimdi.Zaten ssd olduğu için onun bana verdiği çabukluk yeterli oluyor. GPU olarak da şu an için yeterli ekran kartım. İlerde sli yaparım diye düşünerek almıştım.Sli yapanlar tam verim alabilmiş değiller. 2 sene sonra satarım güncel bir ekran kartı alırım.Teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki şimdi en iyi sistemi kursan 2-3 yıl sonraki bir oyunu kaldırıp kaldırmayacağını garanti edemezsin.

Hocam benimde sizinle hemen hemen aynı sistemim var
    3570
    660ti

Işlemcinin k versiyonunu maddiyat'dan ötürü alamamıştım. benim sormak istediğim konu ssd hakkında çünkü pek bilgim yok ne tavsiye edersiniz 240 gb almayı planlıyorum.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: salvatore18

quote:

Orijinalden alıntı: Che-mistry

3570k
    660ti
    msi z77-gd55

Hocam benimde sizinle hemen hemen aynı sistemim var
    3570
    660ti

Işlemcinin k versiyonunu maddiyat'dan ötürü alamamıştım. benim sormak istediğim konu ssd hakkında çünkü pek bilgim yok ne tavsiye edersiniz 240 gb almayı planlıyorum.

Saygılar.

intel 520 serisi 240 gb ssd yi başarılı buluyorlar kardeş. Ben bunun 120 liğini kullanıyorum.Aşağıda inceleme mevcut.

http://www.youtube.com/watch?v=S-7QA6Roxsc

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.