Şimdi Ara

CPU SICAKLIĞI (kaç derece,ne kadar arttı,soğutma yöntemleri vs.) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: lionheart_wta

Arkadaşlar CPU mun sıcaklık ve voltaj değerleri burada yazıyor.Yük altında olmadan şu anda çalışan değeri bu.İşlemcim AMD Athlon XP 2600+ 200mhz oc yaptım ve 2200mhz de çalışıyor şu anda.Sıcaklık ve voltaj değerleri sizce nasıl ? Voltaj da bir ayarlama yapmam gerekli mi ?

CPU SICAKLIĞI (kaç derece,ne kadar arttı,soğutma yöntemleri vs.)

gayet iyi

• quote:

Orjinalden alıntı: Markandeya

quote:

Orjinalden alıntı: MaiNStreaM

Hazır yeri gelmişken söyleyim bazı anakartlar ısıyı çekirdeğin farklı yerlerinden ölçtükleri için sıcaklık değerleri arasında bariz farklar oluşabilir.
    Yani anakartınız 35 gösteriyordur ama çekirdek sıcaklığınız 50 deerecedir. Diğer arkadaşın 50 derecedir ama çekirdekten ölçmüştür.

ÖRNEK: Rahmetli AN7'm aynı işlemciyi 36 derecelerde gösteriyordu. Gigabyte' ı aldım 45 dereceden açılışı yaptı. Ne değişti ki?

Anakarti degistirirken hangi thermal macunu surdun diyelim aynisini surdun yeterince surdunmu yada ayni incelikte surdunmu, yenisini surmeden once iyice temizledinmi, sogutucuyu uzerine takmadan once iyice temizledinmi, takarkan kaydirma yaptin mi, gene vidalarini sikarken tam oturdumu. Mesela ben 3 gun once degistirdim. Normalde 37 olan isi 42 ye cikti. Alla alla filan derken vidalari biraz daha siktim duzeldi.

Sana bişey söylicem inanmayacaksın. AN7 ile 36 dereceyi MACUNSUZ ve dandik fanla (Volcano 11) ölçtüm.
    Şu anda çok daha iyi bir soğutucum (efsanevi silent boost) ve macun var üzerinde

• benimki ... hava 37 derecce olmasına rağmen... 41 derece... çok soğuk ben korkuyodum .. yaz geldi oc yapmıyımd diye ama yapmam gerekçek

amd 2500+
  • arkadaslar benim işlemcim 41 in altına hiç inmez hele simdi 44 ün altına hiç inmiyo(antalyadayım) sistem sıcaklıgım 28 derece ikin 41 di
    simdi sistem sıcaklığım 40 islemcim 44 sizce bi gariplik var mı oc yok..
    soğuklarda oc yapınca ( ath 64 3000 venice) ( epox npa7ı) 48-49 derecelerde idi hiç yuk yokken (2400 mhzye gelince) ne yapmalıyım egzoz fanlarının yerini mi değişsem ne haltlar ettsem
  • ya çokda sıcak deilki bişi yapmana gereng yok
  • arkadaşlar sistem sıcaklıkları aşağıdaki resimdeki gibi.

CPU SICAKLIĞI (kaç derece,ne kadar arttı,soğutma yöntemleri vs.)

sıcaklıklar max olarak bu değerlerde. bu değerlerin üstüne çıkmıyor.

Size sorum şu kasadan fazla ses geliyor acaba fan hızlarını düşürürsem sıcaklıklar bir sorun yaratırmı ?
    bu arada fan hızlarını düşürme işlemini daha önce hiç yapmadığımdan bu işlerde acemi sayılırım fan hızları ile oynamam için anakartın desteklemesi zorunlu olan bir özellik varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R4V3N -- 25 Mayıs 2006; 23:39:37 >
  • benim sistem alew alew yanıyooo cel 1,7 50 derecelerde 1800 olarak çalışıyo we ek hiçbir soğutmam yok. Sadece kasanın kapağını söktüm Ekran kartıda o.c li
  • kardeş kafanı takma p4 işlemcilerde yanma diye bişi yok artık sıcaklıktan yani ben benim işlemci p4 1.7 130 santigrat dereceyi geçti makine kitlendi dedim gitti pc ama sonra reset attım bişi olmadı ben burda test amaçli işlemcinin yanmasını göze alarak denedim ama yanmadı yani korkmayın en fazla pc yi kitler
    quote:

Orjinalden alıntı: resrous

benim 20 dakikalık kullanımın ardından 56 derece oluyor ve cpu kullanımı %0 pc yancak
    zaten bu prescott lar çok ısnıyo
    bende su soğutma yaptım ama daha kullanmak nasip olmadı

• şuan p4 2.8 im var 3.2 de çalıştırıyorum aero7 fanımla 30 derece..most wanted a girince 33 derece oLuyor..sizce iyimii? saygıLAr..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.