Şimdi Ara

CPU SICAKLIĞI (kaç derece,ne kadar arttı,soğutma yöntemleri vs.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yazın yaklaşmasıyla birlikte bu sorularda çok sorulmaya başlandı.Forumumuzun temiz kalması ve kalitesinden ödün vermemek amacıyla artık bu soruları bu başlık altında soralım.
    Her ne kadar soğutma ile ilgili bir bölüm olsada; dahili bişenlerde takılanlar buraya yazıyor. Bu nedenle dahili bileşenlerde de tür bu soruları burada toplayalım.

Aynı konular için boşuna yeni mesajlar atmayalım.
    DH

• işlemcim şu an 32 derecede. normal mi?
  • normal.hatta çok iyi
    benim başlangıç artık o kadar
  • quote:

Orjinalden alıntı: ontan

normal.hatta çok iyi
    benim başlangıç artık o kadar

sizin işlemciniz ne marka?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AntiMicrop -- 24 Mayıs 2006; 20:38:21 >
  • ne olursa olsun sesten tawiz veremem.

sitemde şu anda 6 tane fan var:
    1. 8 mm cpu fan (tt silent boost) @1830 RPM
    2. 9.2 mm kasa fanı (zalman) @1640 RPM
    3. 2 adet 8 ' lik psu fanı @çok düşük RPM
    4. pci yuvasına takılan Slot fan @düşük RPM
    5. kasa öününde 8 mm 'lik fan @düşük RPM

Fanların hızları dirençlerle düşürülmüştür. Kendi bulduğum bu yöntem sayesinde 64 ve 56 ohm 'luk dirençlerle fan devrini 1750 RPM civarında tutarak sesleri oldukça azltıyorum.

• şu an benim 43 derece iyi mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: brice

şu an benim 43 derece iyi mi ?

iyi tabi baksana benimki 49 derece

fanları hızlandırsam ve overcloğu düşürsem ben de 43 olurum ama SES +PERFORMANS kaybı. ne anladım ben bu işten. yansın daha iyi makina

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu sıcaklık normal mi ?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim 20 dakikalık kullanımın ardından 56 derece oluyor ve cpu kullanımı %0 pc yancak
    zaten bu prescott lar çok ısnıyo
    bende su soğutma yaptım ama daha kullanmak nasip olmadı
  • bende de 2800 prescot var. Açılış 45 derece çok ısınıyor cpu
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasan_arm

bende de 2800 prescot var. Açılış 45 derece çok ısınıyor cpu

valla 70 derecede çatır çatır sorunsuz çalışan bir işlemci için 45 derece hiç bişeydir. yani çalışma sınırının yaklaşık 25 derece altındasın.
  • INTEL PENTIUM D 940
    59 derece
  • Hazır yeri gelmişken söyleyim bazı anakartlar ısıyı çekirdeğin farklı yerlerinden ölçtükleri için sıcaklık değerleri arasında bariz farklar oluşabilir.
    Yani anakartınız 35 gösteriyordur ama çekirdek sıcaklığınız 50 deerecedir. Diğer arkadaşın 50 derecedir ama çekirdekten ölçmüştür.

ÖRNEK: Rahmetli AN7'm aynı işlemciyi 36 derecelerde gösteriyordu. Gigabyte' ı aldım 45 dereceden açılışı yaptı. Ne değişti ki?

• Athlon XP 2500+ Stock Fan ile 39C şu anda...
    AMD farkı arkadaşlar,buz tutacak mübarek işlemci buz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaiNStreaM

-12volt değerinde ufak bi sapma mı var

• -12v ne işe yqarar yaw ?

• AMD Athlon XP 2600+ 200mhz oc yaptım stok fanı ile maximum 51 derece.Sizce iyi mi arkadaşlar ?
  • yük altında ise o sıcaklık iyi ama değilse voltajı iyi ayarla derim
  • quote:

-12v ne işe yqarar yaw ?

bilmem herhalde nötrün diğer adı
  • quote:

Hazır yeri gelmişken söyleyim bazı anakartlar ısıyı çekirdeğin farklı yerlerinden ölçtükleri için sıcaklık değerleri arasında bariz farklar oluşabilir.
    Yani anakartınız 35 gösteriyordur ama çekirdek sıcaklığınız 50 deerecedir. Diğer arkadaşın 50 derecedir ama çekirdekten ölçmüştür.

ÖRNEK: Rahmetli AN7'm aynı işlemciyi 36 derecelerde gösteriyordu. Gigabyte' ı aldım 45 dereceden açılışı yaptı. Ne değişti ki?

Anakarti degistirirken hangi thermal macunu surdun diyelim aynisini surdun yeterince surdunmu yada ayni incelikte surdunmu, yenisini surmeden once iyice temizledinmi, sogutucuyu uzerine takmadan once iyice temizledinmi, takarkan kaydirma yaptin mi, gene vidalarini sikarken tam oturdumu. Mesela ben 3 gun once degistirdim. Normalde 37 olan isi 42 ye cikti. Alla alla filan derken vidalari biraz daha siktim duzeldi.

• Arkadaşlar CPU mun sıcaklık ve voltaj değerleri burada yazıyor.Yük altında olmadan şu anda çalışan değeri bu.İşlemcim AMD Athlon XP 2600+ 200mhz oc yaptım ve 2200mhz de çalışıyor şu anda.Sıcaklık ve voltaj değerleri sizce nasıl ? Voltaj da bir ayarlama yapmam gerekli mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lionheart -- 25 Mayıs 2006; 11:43:23 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.