Merhabalar. Oynadığım çoğu oyunda CPU max 70, GPU da oyundan oyuna max 85-90 idi. Dün GPU'nun memory göstergelerinin 100'lere ulaştığını fark ettim. Aldığım zamandan beri (1 yıl) herhangi bir bakım yaptırmadığım için termal macun değişimi ve de temizlik gerekiyordur diye düşündüm. Normalde kendi yaptığım bir işlem, fakat garanti geçersiz kılınmasın diye servise götürdüm. Şu anda CPU boştayken bile 70'lere çıkıyor. Hadi CPU oyun oynarken gene max 80 bari diyemiyorum çünkü GPU'nun dereceler yine 100'lere çıkıyor. Bu sefer memory değil hot spot. En az hali de 95. Normalde hiç böyle olmazdı. Dünden farklı olan başka bir şey de FPS'im. Dün GPU 100'e çıktığında bile FPS biraz olsun düşmüyordu. Bugün 30 gördüğüme şükrediyorum. Normalde oyun 60 istiyorsa en kötü 50'ye düşer, 144 ayarladıysam 130'a. Artık direkt 10-20 FPS falan alıyorum. Aslında laptop standım da var ve arada kullanırdım, fakat bozuk olduğu için onunla da idare edemiyorum. Mümkünse laptopu servise tekrar götürmem gerekmeyen bir çözüm istiyorum. Fakat eğer kesinlikle gerekiyorsa başka düzgün bir servis bulup para basmayı düşünüyorum. BIOS güncellemesi olaylarına girişsem mi diye de düşündüm, fakat hem cesaret edemiyorum hem de nedense Monster efendiler sitelerinde BIOS güncellemerini vermemeyi tercih etmiş. Hepten girişesim kalmadı. Eğer etkisi olabilir derseniz Windows'u temizden kurmayı da göze alırım. Servise gitmekten daha iyidir. Modelim ABRA A5 21.1.2. Windows 11 Pro kurulu. Dipnot: CPU turbo mod açık değil. Control Center, Entertainment modunda. Söz ettiğim dereceler fanlar maximumda iken. Öncesine göre farklı olan hiçbir ayar vs. bir şey yok. |
Monster serviste termal macun ve temizleme sonrası FPS'te düşme ve yine yüksek dereceler.
-
-
Dostum bahsettiğin şekildeyse belki macunu temizleyip sürmeyi bile unutmuş olabilirler açıp sürmen daha iyi veya ger igötür
-
Açıp sürerim seve seve sürerim de, kendim açmam garantisini geçersiz kılmıyor mu? Ben öyle biliyorum.
Edit: SSS'e göre öyle değilmiş. Ah keşke baksaydım da tüm gün götürmekle uğraşmasaydım... Neyse bari temizliği bana kalmadı. Direkt macunu değiştireceğim. Bakalım umarım düzelir sorun. Yoksa uğraştıracak gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anon2222 -- 26 Kasım 2024; 22:13:43 > -
Geri servise götürün ellerine bu yazıyı aynen a4’e basılmış halde verin. Servis çalışanı işini yanlış yapmış. Bu durum yongaların yanmasına kadar gider.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@zandatsui Tam olarak dediğiniz gibi. Az önce açtım baktım. Booomboş. Macunu bir güzel silmişler ama fanları temizlememişler bile. Kendilerince "Biz bir şeyler yapalım nasıl olsa açıp bakmayacak buraya getirdiğine göre" gibi bir kafadalar mı acaba diye düşündürttü. Kendi macunumu sürdüm (HY510), dereceler bal gibi. FPS de derecelerden dolayıymış. Monster'ın servislerinin ücretsiz olduğu için termal macun kalitesi falan tırttır diye düşündüm ama hiç sürmeyecekleri aklımdan bile geçmezdi. En kısa sürede eğer oluyorsa şikayet kaydı açacağım.
-
Onlarda günde tonlarca işle uğraşınca bazen böyle kaçırmalar oluyor. Geçmiş olsun dostum
-
Bu geçerli bir sebep değil bence.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kesinlikle. Ne kadar bedava olsa da en azından söz verilen işi yerine getirmeleri lazım. Ayrıca nadir olan bir şey olsa anlarım, fakat maalesef çok fazla şikayet var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X