Emektar GT‐430, termal macun kurumuş. Genelde 100 derece görüyordu yazın. Bende soğutması kötü sanıyordum. Termal macunu yenileyince kart 69 dereceyi geçmedi. Oyun Crysis 2 1440x900 "Yüksek" ayarlar. Eski termal macunu temizleyip yeniledim. Karta da balata spreyi sıktım. Min/maks bu şekilde. ASUS'a saygı duydum, yağsız susuz çalışan motor gibj kart yapmışlar. Sıradaki kartım Asus olacak. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Termal macun 40 derece fark etti
-
-
Karta balata spreyi sıkmak?
İzopropil veya kolonya dışında macun silmeyi doğru bulmuyorum ve bir şey sıkmanızıda çalıştıysa mucize olmuş
Ben balata spreyinden daha masum olarak "elektronik kontak sprey"i eski mouse'umda kullanmıştım hiçbir şekilde çalışmadı bir daha.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İşlemcinin fanını da bayağı çeşmede köpüklü köpüklü yıkadım taktım çalıştı. İyice kuruttuktan sonra çalışmayacak bir şey yok bence. İşlemci de 62 derece görüyordu şimdi 49'a mıhlandı.
Balata spreyi Goldfix markaydı, termal macundan ziyade ufak toz ve pisliklerin çıkması için sıktım. Termal macun zaten kurumuş, toz gibiydi. En son kart genel olarak parlıyordu.
Balata spreyini araçların sensörlerine vs. de sıktıkları için genelde elektronik aksama zarar vermiyor. İçinde gaz yağı var zaten. Kontak spreyine hiç para vermenize gerek yok. Sıktıktan sonra da en az 2 saat beklemeniz lazım hocam. Yoksa anında kısa devre olur kart iptal.
Sizin dediğinizin bir benzerini oto süpürge de yaşadım, ıslak mendille sildim, çakmaklık girişine taktım, uç kısmı azıcık nemli kalmıştı ve koca süpürge iptal oldu. Bir 5 dk bekleseydim olmayacaktı.
Egzoz fanı da ses yapıyordu, 600-650 RPM'e düşüp gürültülü çalışıyordu. Sonra kendiliğinden düzelip 900 RPM'ye geliyordu.
Ona da tam göbeğin oraya sıvı gres sıktım. O da düzeldi.
Şimdilik memnunum. Eski bilgisayar, 16 senelik HP Pavillion kasa. Eski olsa da serin çalışması beni memnun etti.
Toplam 817 gün çalışmış bir bilgisayar bu arada. Speecy öyle diyor. Anakartta Asus IPIB-LB.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Balata spreyi detayı mükemmel olmuş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X