Şimdi Ara

CPU Sıcaklığı Kaç Derece Olmalıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

CPU Sıcaklığı Kaç Derece Olmalıdır ?

• Sıcaklık konusu kullandığınız soğutucudan, kasa içi hava sirkülasyonundan, mevsimin yaz kış olmasına kadar değişken bir konudur.

Kaba taslak birşey söylersek boşta 25-35 yükte ise intel işlemciler için 70-75 amd işlemcilerde ise 60-65 üstüne çıkmaması önerilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Sıcaklık konusu kullandığınız soğutucudan, kasa içi hava sirkülasyonundan, mevsimin yaz kış olmasına kadar değişken bir konudur.

Kaba taslak birşey söylersek boşta 25-35 yükte ise intel işlemciler için 70-75 amd işlemcilerde ise 60-65 üstüne çıkmaması önerilir.
    Tamam teşekkür ederim en kötü kaç derece ? 60/70 arası değil mi ? en normal ortama 30/40 doğru mu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deafs

Tamam teşekkür ederim en kötü kaç derece ? 60/70 arası değil mi ? en normal ortama 30/40 doğru mu acaba ?

Senin işlemcin için yükte 70-75 derece üstü sıcaklıklar fazla olacaktır. Boştada 35 dereceye kadar normal sayılabilir, soğutucuya göre ve yaz-kış olmasına göre değerler değişir.
  • quote:

quote:

Senin işlemcin için yükte 70-75 derece üstü sıcaklıklar fazla olacaktır. Boştada 35 dereceye kadar normal sayılabilir, soğutucuya göre ve yaz-kış olmasına göre değerler değişir.

Alıntıları Göster
    öğrendım teşekkür ederim eğer 70-75 derece üstü sıcaklıklar gelirse ne yapmak lazım macun ıcın mı yoksa bilgisayar kapatması beklemede mı ? bende macun var nedir bu macun ?

• quote:

öğrendım teşekkür ederim eğer 70-75 derece üstü sıcaklıklar gelirse ne yapmak lazım macun ıcın mı yoksa bilgisayar kapatması beklemede mı ? bende macun var nedir bu macun ?

Tehlikeli noktaya gelirse sistem kendini kapatır zaten, sıcaklıkların yüksek ise soğutucu değiştirmen gerekebilir stok soğtucu kullanıyorsan zaten sıcaklıklar yüksek seyreder, kaliteli bir kule tip soğutucu ile iyi değerler yakalanabilir, oc v.s uğraşacaksan sıvı soğutma kitleri kulananabilirsin, kule tipi soğutucu veya sıvı soğutmaya rağmen sıcaklıklar yüksek ise montajda hata olabilir macunu çok az yada çok fazla sürmüş olabilirsin.
  • quote:

quote:

Tehlikeli noktaya gelirse sistem kendini kapatır zaten, sıcaklıkların yüksek ise soğutucu değiştirmen gerekebilir stok soğtucu kullanıyorsan zaten sıcaklıklar yüksek seyreder, kaliteli bir kule tip soğutucu ile iyi değerler yakalanabilir, oc v.s uğraşacaksan sıvı soğutma kitleri kulananabilirsin, kule tipi soğutucu veya sıvı soğutmaya rağmen sıcaklıklar yüksek ise montajda hata olabilir macunu çok az yada çok fazla sürmüş olabilirsin.

Alıntıları Göster
    benim için sınır 70.ama üreticinin belirlediği limit önemli.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    ben sıvı sogutmaya almaya dusunuyorum vazgeçtimhttp://www.hepsiburada.com/liste/thermaltake-nic-f3-2011-366-1156-1155-775-ve-am3-am2-am2-uyumlu-cpu-sogutucusu-cl-p0605/productDetails.aspx?productId=bd801588&categoryId=1125 bı resim bak o aldım nasil iyi mi ?
  • limit mı ? Cpu ıcınde limit mi ? biraz hikaye anlatır mısın ? tşk
  • quote:

ben sıvı sogutmaya almaya dusunuyorum vazgeçtimhttp://www.hepsiburada.com/liste/thermaltake-nic-f3-2011-366-1156-1155-775-ve-am3-am2-am2-uyumlu-cpu-sogutucusu-cl-p0605/productDetails.aspx?productId=bd801588&categoryId=1125 bı resim bak o aldım nasil iyi mi ?

İyi.

• quote:

quote:

İyi.

Alıntıları Göster
    yardımcı ıcın teşekkür ederim sağoluın.

• quote:

limit mı ? Cpu ıcınde limit mi ? biraz hikaye anlatır mısın ? tşk

hikaye mi ? üreticinin belirttiği limiti diyorum.
    http://ark.intel.com/tr/products/80807/Intel-Core-i7-4790K-Processor-8M-Cache-up-to-4_40-GHz

burda 4790k için 74 derece demiş intel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0245653D0

quote:

http://ark.intel.com/tr/products/80807/Intel-Core-i7-4790K-Processor-8M-Cache-up-to-4_40-GHz

Alıntıları Göster
    evet doğru sorun yok neyse teşekkür ederim

• quote:

evet doğru sorun yok neyse teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    tam yükte 65 dereceyi geçmemeli. bundan sonrası performans kaybıdır.
  • Deafs kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsanız intel işlemciler için TJmax değerinden 10 derece düşüğüne kadar bile kullanabilirsiniz.İşlemciyi yakan asıl şey voltaj...Voltaj limitlerini aşmazsanız yeter.Hava soğutma için maksimum 1.35V,sıvı soğutma için maksimum 1,45V... 7/24 kullanılacaksa hava soğutmada 1.3V'un aşılmaması önerilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 1 Mart 2015; 4:21:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolgá

quote:

arkadaşı ram bölümünde görmüştüm işitme konuşma engelli olunca Türkçe'si iyi değil hikaye derken ne demek istedi bilmiyorum.

Ben işitme konuşma engelliler

bu yanlış

Ben işitme konuşma engelliyim

bu doğru.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

quote:

quote:

arkadaşı ram bölümünde görmüştüm işitme konuşma engelli olunca Türkçe'si iyi değil hikaye derken ne demek istedi bilmiyorum.

bu yanlış

bu doğru.

Tamam teşekkür ederim bu kadar 3 milyon kısı işitme konuşma okumak ve yazmak sorun var yanı sagir dilsiz daha önce arkadaş oldu mu ? daha hic görmedi mi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

quote:

quote:

bu yanlış

bu doğru.

Tamam teşekkür ederim bu kadar 3 milyon kısı işitme konuşma okumak ve yazmak sorun var yanı sagir dilsiz daha önce arkadaş oldu mu ? daha hic görmedi mi ?

imzana bakmamış olabilir.çok eskiden buradayım ben bile ilk kez seni gördüm işitme konuşma engelli demek ki girmiyorlar.bir tane de görme engelli gördüm forumda.derdini anlatıyorsun olur böyle şeyler moralini bozma.

• imzana cümlesi düzeltemesi yaptım teşekkür ederim ben senı aynıyım 13 Kasım 2010 burdayım ama forumda yazmıyorum hep ziyareti bakıyorum herkese sagirlar buraya site giriyor sen görmüyorsun olabilir forum anlatmaya dusunmuyorum cunku bilgisayar için ilgisi soru cevabı forum yazmaya basladım ama yazmıyorum utanıyorum mecburen yazdım moralimı bozulmuyorum neyse tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deafs -- 1 Mart 2015; 20:37:25 >
  • quote:

imzana cümlesi düzeltemesi yaptım teşekkür ederim ben senı aynıyım 13 Kasım 2010 burdayım ama forumda yazmıyorum hep ziyareti bakıyorum herkese sagirlar buraya site giriyor sen görmüyorsun olabilir forum anlatmaya dusunmuyorum cunku bilgisayar için ilgisi soru cevabı forum yazmaya basladım ama yazmıyorum utanıyorum mecburen yazdım moralimı bozulmuyorum neyse tşk.

yaz yaz utanma kimse yardım etmezse ben yazarım gördüğüm anda.forumda engelli çok ama yazmaya çekiniyorlar çünkü internet ortamı acımasızdır kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz.imzan güzel olmuş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.