Arkadaşlar merahaba. Konuyu kısaca özetlersem amd phenom 2 x3 710 işlemcim var. Ecs 780 gma ultra black te anakartım var. Anakartta işlemci sıcaklığı sürekli 8 derece olarak gözüküyor. Biosu en son çıkan sürüme yükselttim hala aynı. Sorunsa şu. İşlemcinin sıcaklığı hep 8 derece olduğu için fan hızlanmıyor. İşlemci yükteyken aşırı ısınıyor. Bu yüzden smart fan özelliğini kapatmak zorunda kalıyorum uçak çalışıyor sanki evde. Bunu çözmemin bi yolu var mıdır?
bu 8 dereceye nerden bakıyorsun hangi programdan bios tan bak istersen kesin değerler orda yazar.
Everest 8 derece gösteriyor işlemci sıcaklığını. Çekirdek sıcaklıkları normal gözüküyor. Biosta sabit 40 derece gözüküyor işlemci sürekli. O yüzden fan hep aynı devirde
CPUID HWMonitor programının kullan istersen...
olay programla doğru sıcaklığı görebilmek değil zaten çekirdek sıcaklıkları doğru gözüküyor. ben biosta işlemci sıcaklığının düzgün görünüp fan hızının normal ayarlanmasını istiyorum yukarıda da yazmıştım ama
Biosta Default ayarlayın.. zaten öyle bi özelliği war aşırı bi ısınma olunca derecesi gözüküo o dereceye gelince fan rpm yükselio...
biosu default yapıncada birşey değişmiyor işlemci 60 derece ve üzerine doğru çıkıyor ama fan hızlanmıyor. Çünkü biosta sıcaklık 40 derece gözüküyor sürekli.
şimdi işlemci yük altındaykende derecesi 40 ta kalıyorsa sensörlerde bi sorun vardır aklıma bi bu geliyo defoult değilde manuel olarak bi ayar girsen fanın fazla ses çıkarmayacağı seviyede...
arkadasım aynı problemı bende yasamıstım c2d 1.8 ıslemcım var bıos pılını cıkarıp takmayı bı dene daha sonrada tekrar bıos guncelle ben ole halletmıstim
Bios pilini acc özelliğiyle uğraşırken bikaç defa çıkarıp takmıştık. Bios güncellemesi yaptıktan sonra yine kurcaladım acc yi bios resetlendi tekrar ama derece yine 40. Elle bir değer girince işlemci yük altındayken girdiğim değer düşük kalıyor haliyle. Bide bilgisayarın aux sıcaklığı arttıkça otomatik fan kontrolü kapalı olmasına rağmen fanın hızı artıyordu yazın. Heralde benim anakart sorunlu ama ben farketmedim aldıktan sonra
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme