Şimdi Ara

Cpu soğutucu alacağım kararsızım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yine olmadı ya bir an önce almam lazım birtane soğutucu yoksa bu stok fan beni deli edecek bilgisayarı camdan aşağı attıracak beynimi gıcıklıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: corpseangel

yine olmadı ya bir an önce almam lazım birtane soğutucu yoksa bu stok fan beni deli edecek bilgisayarı camdan aşağı attıracak beynimi gıcıklıyor

-Sunbeam Core Contact Freezer
    -Thermalright Ultra 120 Extreme
    -Titan Fenrir
    -OCZ Vendetta 2

Bunların arasında bende bi karar vermiş değilim henüz deli olacak olan tek sen yoksun yalnız değilsin kardeş merak etme İncelemeye devam

• Valla arkadaşlar bende araştırıom aynı soğutucuları... bayramdan sonra okula gidecem ve gitmeden alıp yanımda götürsem iyi olacak :D
    quote:

Orijinalden alıntı: Tears of ice

quote:

Orijinalden alıntı: corpseangel

yine olmadı ya bir an önce almam lazım birtane soğutucu yoksa bu stok fan beni deli edecek bilgisayarı camdan aşağı attıracak beynimi gıcıklıyor

-Sunbeam Core Contact Freezer
    -Thermalright Ultra 120 Extreme
    -Titan Fenrir
    -OCZ Vendetta 2

Bunların arasında bende bi karar vermiş değilim henüz deli olacak olan tek sen yoksun yalnız değilsin kardeş merak etme İncelemeye devam

• Ben alacak olsam bir dakika düşünmez Sunbeam CCF alırım
  •  Cpu soğutucu alacağım kararsızım.

Cpu soğutucu alacağım kararsızım.

Cpu soğutucu alacağım kararsızım.

Hardwarena'dan alıntı:

Soğutucuları değerlendirmeye geçmeden önce ilk başta şunu söylemek istiyorum. ThermalRight firmasını tebrik ederim. Gerçekten çok güzel soğutucular üretiyorlar ve ürettikleri günden bu yana tepeye oynamaya devam ediyorlar. Sunbeam firmasını da tebrik etmek istiyorum çünkü soğutucunun sunduğu performans fiyatı göz önüne alındığında çok etkileyici.

Titan'a gelirsek; Titanın fiyatı hakkında henüz bir bilgimiz yok fakat aldığımız duyumlara göre Sunbeam ile hemen hemen aynı fiyat seviyesinden satılacakmış. Eğer böyle olursa prestije önem vermeyip sadece işlemcilerini soğutmak isteyenler Titan ile Sunbeam arasında seçim yapmak zorunda kalacaklar. Prestije önem verenler ise her zaman olduğu gibi ThermalRight'ı seçeceklerdir. Çünkü malzeme kalitesi olarak gerçekten ThermalRight ayrı bir kulvarda yarışıyor.

İşlemcimiz def değerdeyken liderliğe titan Fenrir oturuyor fakat burada asıl vurgulamak istediğimiz ThermalRight IFX-14'ün pasif olmasına karşın işlemcimizi yükte 43 derece tutabildiği. Gerçekten çok iyi bir değer.

Fanları eşitleyip FM122 Kullandığımızda ise Liderliğe boştaki 1 derecelik fark ile Sunbeam geçiyor. Yükteki değerler Titan ile aynı. İşin ilginç yanı ise IFX-14 ile Utra120 Extreme'in yükte aynı değerleri göstermesiydi.

FM122'nin devirini arttırdığımızda ise liderlik komple değişip başa Ultra120 Extreme oturuyor. Soğutucular arasında yükte ölçülen fark, en iyi ile en kötü arasında sadece 4 derece.

İşlemcimizi 1,4V ile 3,6GHz'e hızaşırttığımızda ve kendi kutularından çıkan fanlarıyla yaptığımız ölçümlerde liderliği tekrar Titan Fenrir alıyor ve hemen arkasında Sunbeam CoreContact var. IFX-14 ise pasif olmasına rağmen işlemcimizi sınır değerlerde tutarak çalıştırmayı başardı. Stok fanla birlikte Ultra120 Extreme pasif olarak sistemimiz yüke girdiğinde sınır derecelerde tutamayarak sistemin reset atmasına neden oldular.

Direksiyonu FM122'ye devredip minimum devirde çalıştırdığımızda ise Titan Fenrir liderlikte kalıyor ve en yakın rakibine 4 derecelik bir fark atıyor.

FM122'yi biraz gazlayıp devrini maksimuma çıkardığımızda ise Liderlik tekrar el değiştiriyor ve ThermalRight IFX-14, 1 derece ile liderlik koltuğuna tekrar oturuyor fakat hemen ensesinde ise Titan Fenrir'in nefesini hissediyor. Yine tekrarlayalım en iyi ile en kötü arasındaki fark 5 derece.

Daha önce söylediğim gibi prestijin peşinde olanlar ThermalRight'ı seçmeye devam edeceklerdir fakat şu bir gerçek ki Titan dersine çok iyi çalışmış ve ortaya gerçekten çok iyi bir soğutucu çıkarmış.

Galiba bu yüzden Titan Fenrir'de karar kılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tears of ice -- 4 Eylül 2009; 1:12:21 >

• en iyisini yaparsın.ben titan fenrir le 24 derece gordum.baskasına bakma.direk al titanı.
  • titan kendi fanıyla sscf'den daha iyi anladığım kadarı ile sadece Thermalright'a performans olarka ekstra iyi bir fan takınca kral oluyor..Çoğumuzda kendi fanıyla kullandığımız için sanırım en mantıklısı Titan Finrir gibi geliyor..Sanırım bunu alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tears of ice -- 4 Eylül 2009; 21:21:17 >
  • 1. OCZ vendetta2
  • quote:

Orijinalden alıntı: strykr

1. OCZ vendetta2

Neden? Sebebinide belirtirseniz sevinirim sadece marka ve model yazmak ben dahil burdaki bilmeyen hiçbir arkadaş için birşey ifade etmeyecektir
  • ocz vernetta yukardaki test te 31 dereceyi goruyor.ondan cok daha iyi sogutuclar var.ocz bi halta yaramaz.
    quote:

1. OCZ vendetta2
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tears of ice

quote:

1. OCZ vendetta2

Neden? Sebebinide belirtirseniz sevinirim sadece marka ve model yazmak ben dahil burdaki bilmeyen hiçbir arkadaş için birşey ifade etmeyecektir

tabi haklısın E7400 ü voltajsız 2.8 den 3.41 e çektim.
    boşta işlemci sıcaklığı 34 derece, yükte ise enfazla 51 derece gördüm.
    ayrıca sessiz ama tek kötü yönü büyük olması

-------------------------
    quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

ocz vernetta yukardaki test te 31 dereceyi goruyor.ondan cok daha iyi sogutuclar var.ocz bi halta yaramaz.

tabi birde fanatiklik durumu var. intel i kes, amd yi biç. ocz bişeye yaramaz ,high power dandik, ati dökülür , nvidia sökülür. böyle yorumlara kıl oluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 4 Eylül 2009; 22:53:11 >

• Yorum için teşekkürler @strykr de yalnız benim boyutla ilgili bi proglemim yok zaten kasa geniş , ben sadece en iyi soğutan hangisi onu arıyordum
  • Akasa nero yuda düşünebilirsin. onunda sonuçları çok iyiydi. Tabi bnde hala karar veremedim nero mu sunbeam ccc mi titan fenrirmi yoksa thermalright mı diye ama :D yinede akasayı da düşün :)
  • zalman soğutuculara da bakabilirsin. ama sonuçta enfazla 2-3 derece fark eder bu soğutucular arasında. bence 2-3 derece de performansı çok etkilemez.
  • SBCCF ile Fenrir'in ama aralarında 30 lira fiyat farkı var baktığım ve gördüğüm kadarıyla ama aralarındaki dereceler o kadar farketmiyor. F/P olarak sbccf yi hala daha iyi buluyorum.
  • Arkadaşım ben yaklaşık 1 hafta önce Ocz Gladiatör Max aldım. Üründen son derece memnunum. Gerek sessiz çalışması gerek kaba olmayışı gerek montaj kolaylığıyla gayet iyi bir fan. Diğerleri bunun yanında çok kaba kalıyor. Zaten bu listelediklerin arasında 2-3 derece sıcaklık oynuyor bence birazda görünüşe bak...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.