Şimdi Ara

CPU Soğutucu Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oyun oynarken İşlemci sıcaklığım 100° ' yi görüyor dolayısıyla ani FPS düşmeleri yaşıyorum buda oyun içinde sürekli takılmalar, donmalar, kasılmalar vb. olaylara neden oluyor.
    Zaten oynadığım tek oyun CSGO.

PC'yi ilk aldığımdan beri içinde bulunan Intel'in stok fanını kullanıyorum, 5 sene oldu. Sizden ricam 40-70 TL arasında F/P ürünü diyebileceğimiz bir CPU Soğutcusu önermeniz.
    Kullandığınız yahut güvendiğiniz, kesinlikle işini görür diyebileceğiniz ürünleri atarsanız çok makbule geçer, öğrenci olduğum için belirttiğim fiyat aralığını geçmezse iyi olur cebimden ödeyeceğim sonuçta, şimdiden teşekkür ederim. :)

Not: Termal macun yenilendi, tozlar temizlendi sonuç aynı.
    ''Soket 1156''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyildirime -- 8 Temmuz 2015; 23:49:07 >

• Hangi programla baktın sıcaklığa ? Speed Fan ile baktıysan o programı salla. AIDA 64 veya HWMonitor bakmanı öneririm.

Bu programlarda da sıcaklık yüksek çıkarsa, o zaman diyebiliriz ki takılmaların sebebi o'dur diye. Bu durumda aşağıdaki ürünü alabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-tyr-sd962-intel-lga775115055561366amd-am2am3fm-islemci-sogutucu.html

Ekleme: Soğutucu montajını doğru yaptığından eminsin değil mi ? Tam temas sağlanması gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 9 Temmuz 2015; 0:11:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Hangi programla baktın sıcaklığa ? Speed Fan ile baktıysan o programı salla. AIDA 64 veya HWMonitor bakmanı öneririm.

Bu programlarda da sıcaklık yüksek çıkarsa, o zaman diyebiliriz ki takılmaların sebebi o'dur diye. Bu durumda aşağıdaki ürünü alabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-tyr-sd962-intel-lga775115055561366amd-am2am3fm-islemci-sogutucu.html

Ekleme: Soğutucu montajını doğru yaptığından eminsin değil mi ? Tam temas sağlanması gerek.

Yalan olmasın SpeedFan ile baktım fakat MSI Afterburner da kullanarak doğrulamak istedim, ki sıcaklılar doğru 4-5 derece fark ediyor aralarında, yani 95 dereceyi rahat görüyorum.

Eminim hatta 90 derecelere geldiğine inanamayıp 2-3 kere çıkarıp macunu yenileyip tekrar taktım fakat hiçbir değişiklik yok.
    Bu soğutucu kaç derece farkeder sizce yük altında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyildirime -- 9 Temmuz 2015; 0:16:02 >

• 60 civarlarına indirir diye düşünüyorum.

Kasa içi soğutma durumu da önemli. Tahliye fanlarıı büyüç çapta, ve en az 2 tane olmalı. Havalar ısındı çünkü, kasa içi soğutma önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 9 Temmuz 2015; 0:21:52 >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Peki sizin söylediğiniz ile bir kıyaslama yapsak hangisi daha iyi dersiniz?
    http://www.hepsiburada.com/akasa-venom-pico-92mm-pwm-viper-fanli-intel-lga775-1155-1156-amd-uyumlu-islemci-sogutucu-ak-cc4009ep01-p-BD101358
  • İkisi arasında aman aman fark olmaz.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Peki, teşekkür ederim yardımınız için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa, Soğutucu, Ram önerisi
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Deep Cool Gammaxx 300 aldım, hayırlısı artık..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.