Şimdi Ara

CPU Soğutucusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhabalar. core 2 quad q6600 işlemciyi overclocksuz bir şekilde kullanıyorum ama oyun oynarken ısısı 85 dereceye çıkıyor ve bu beni korkutuyor. stok fandan zaten en beklenebilirdi ki :) Bende yeni bir soğutucu almaya karar verdim. Çok da fazla bütçem yok max 80 liraya çıkablirim.
    yaz aylarında 65 dereceyi geçmesin bir de sessiz olsun yeter ben daha başka bişi istemiyorum :) Bana soğutucu önerirseniz çok sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akan0234 -- 9 Mart 2016; 18:10:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Road[R]unneR

http://www.webdenal.com/deep-cool-gammaxx-s40_713486.html

Alıntıları Göster
    Amazon.com dan Cooler Master Hyper 212 EVO almayıda düşünebilirsiniz. Kargo dahil 35$
  • quote:

Orijinalden alıntı: Inalough

Amazon.com dan Cooler Master Hyper 212 EVO almayıda düşünebilirsiniz. Kargo dahil 35$

Alıntıları Göster
    Orta kalite bir termal macun ile kasa temizliği yapıp, 12 cm egzos fan vs ile birkaç iyileştirme yapsan stok hızda bayağı ısılar düşer...
  • hapocod kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen banada bir sorun var gibi geliyor. Belkide hiç temizlik ve macun yenileme yapmadınız. Hiç bir parça değişmeden eskiden bu sistemi kullanırken sıcaklık bu kadar yükselmiyorsa temizlik işlemi ve macun yenilemeden sonra istediğiniz gibi olacaktır.
    Madem bütçe ayırmak istemiyorsunuz, ilk olarak temizlik ve macun yenilemesi yapın.
  • quote:

Muhtemelen banada bir sorun var gibi geliyor. Belkide hiç temizlik ve macun yenileme yapmadınız. Hiç bir parça değişmeden eskiden bu sistemi kullanırken sıcaklık bu kadar yükselmiyorsa temizlik işlemi ve macun yenilemeden sonra istediğiniz gibi olacaktır.
    Madem bütçe ayırmak istemiyorsunuz, ilk olarak temizlik ve macun yenilemesi yapın.
    yok ekran kartı aldıktan sonra böyle oldu ; kullanım %90 ın altına inmemeye başladı eskiden 73 derece civarında seyrediyordu. Onun dışında termal macun 7 aylık kasanın içi de gayet temiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akan0234 -- 9 Mart 2016; 20:09:50 >
  • akan0234 A kullanıcısına yanıt
    Kasaya havalandırmasını tekrar gözden geçirebilirsiniz.
     CPU Soğutucusu

Kullandığınız cpu soğutucu ve ekran kartınız nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inalough -- 9 Mart 2016; 20:51:12 >
  • quote:

Kasaya havalandırmasını tekrar gözden geçirebilirsiniz.
     CPU Soğutucusu

Kullandığınız cpu soğutucu ve ekran kartınız nedir?
    Soğutucu yukarda da belirttiğim gibi bildiğiniz stok intel fanı (2090 rpm max ve düşmüyo zaten) kasamın arkasında 12 cm lik egsoz fan var kapakta ve ön tarafta da hava almasını sağlayan yerlerde toz yok. Onun dışında ekran kartım gtx 750 ti.
    O zaman size yine Cooler Master Hyper 212 EVO ile değişmenizi tavsiye edeceğim.
    Sipariş verirken kur dönüştürme yapmazsanız bankanızın kuru ile tam 100 tl ye yakın bir tutara alırsınız Amazon.com üzerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inalough -- 9 Mart 2016; 20:50:02 >
  • quote:

O zaman size yine Cooler Master Hyper 212 EVO ile değişmenizi tavsiye edeceğim.
    Sipariş verirken kur dönüştürme yapmazsanız bankanızın kuru ile tam 100 tl ye yakın bir tutara alırsınız Amazon.com üzerinde.
    Aslında amazondan alışveriş yapmak hiç istemiyorum e madem 100 tl vericez tx3 evo kullanıyo arkadaşım aynı işlemci ile tam yükte 55 dereceyi geçmiyor demişti ondan alıyım bari yazın antalya sıcağına anca zaten :D Yardımcı olan herkese teşekkür ederim iyi forumlar :)
    Hayırlı olsun şimdiden.
    Son söylemek istediğim 7 ay önce macun ve hava kompresörü ile temizlik yapmışsınız. Sipariş vermeden önce yine bir temizleyip test etmeniz.Yinede bütçe müsaitse stok soğutucuların değişmesi gerekli.
  • quote:

Hayırlı olsun şimdiden.
    Son söylemek istediğim 7 ay önce macun ve hava kompresörü ile temizlik yapmışsınız. Sipariş vermeden önce yine bir temizleyip test etmeniz.Yinede bütçe müsaitse stok soğutucuların değişmesi gerekli.
    muhtemelen 1 ay içinde alıcam hocam bu arada da tavsiyenize uyup içini bi tekrardan temizleyip denerim. Kaybedicek neyim var sonuçta :)
  • işlemcinin fiyatından daha pahalı soğutucu almamalısın sistemini değiştirmeyeceksen
  • Tavsiye edilen soğutucular sistem değiştirilsede kullanılabilir.
  • quote:

Tavsiye edilen soğutucular sistem değiştirilsede kullanılabilir.
    Bu zamana kadar stok soğutucunun çıkardığı sese nasıl dayanabildiniz. 20 gündür soğutucum garantideydi, mecbur stok soğutucuyu kullanmam gerekti ama o çıkardığı ses adamı sinir krizine sokuyor. Hyper 212 yerine alternatif olarak Zalman CNPS10X modeline de bakabilirsin.
  • Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: murataslanix

Takip
    kasamın egzos fanı 49 desibel gürültüde çalıştığı için işlemcininkini duyamıyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akan0234 -- 11 Mart 2016; 12:15:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akan0234

kasamın egzos fanı 49 desibel gürültüde çalıştığı için işlemcininkini duyamıyorum :D

Alıntıları Göster
    @serkanerşen in de tavsiyesine uyarak bütçe olarak biraz daha uygun fiyatlı bir fan bakmaya karar verdim ve bu gün Akasa venom atto yu satın aldım. 2500 devirde 27 desibel gürültü yaptığı yazıyor bence gayet iyi. Ürün elime ulaştığında yeni ısı değerlerini de sizlerle paylaşırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: akan0234

@serkanerşen in de tavsiyesine uyarak bütçe olarak biraz daha uygun fiyatlı bir fan bakmaya karar verdim ve bu gün Akasa venom atto yu satın aldım. 2500 devirde 27 desibel gürültü yaptığı yazıyor bence gayet iyi. Ürün elime ulaştığında yeni ısı değerlerini de sizlerle paylaşırım :)

Alıntıları Göster
    bencedehttp://www.smallman.com.tr/urun/detay/xigmatek-sd963-intel-amd-universal-cpu-fan-4017?ref=akakce&source=mobil&v=1.73.7

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.