arkadaşlar winxp kullanıyorum bilgisayar durduk yerde birden yavaşladı ctrl+alt+del yaptığımda cpu %100 görünüyor ve bütün işlemler çok yavaş ve fare imlecinin yanında sürekli kum saati var arka planda durmadan birşeyler çalışıyor galiba ayrıca bir sorunum daha var web sayfalarındaki linklere tıkladığımda webcry diye bir sayfa açılıyor googledan bi arama yapıp çıkan linke tıkladığımda hep bu webcry sayfası açılıyor ama sık kullanılanlardan tıkladığımda istediğim yer geliyor ad aware se ile tarattırıp siliyorum ama bişey değişmiyor yardım edebilirmisiniz şimdiden tşk
başka bir antivirüs programı ile deneyin örnegin nod32 yi kurup güncelledikten sonra tam bi taratma yapın.büyük ihtimalle virüs bulunuyor sisteminizde
Cpu %100 ama hangi program ya da uygulama %kaç kullanıyor ona bakıp yazarsan daha iyi olur. Taskmgr ı açtıgın zaman işlemler sekmesine gelip cpu ya sıralama yapıp en çok cpu kullanan uygulamalara bakıp buraya yazarsan belki çözüm bulabiliriz.
arkadaşlar ilgilendiğiniz için teşekkürler bu yazdıklarım babamın bilgisayarında ben 3 gündür uğraşıyorum sorunu çözemedim yazdıklarınızı ancak yarın deneyip sonucu söyleyebilirim tekrar tşk
format kesin çözüm bence hiç anti virüsle taratmayı filan deneme tekrardan. bas formatı kurtul
Online olarak bilgisayarını tarattırarak problemi çözebilirsin. Ücretsiz PC güvenlik taraması Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısı, bilgisayarınızın sağlığını güvence altına almaya yardımcı olacak şekilde tasarlanmış ücretsiz bir hizmettir. Virüsleri tarayın ve silin. Sabit diskinizdeki çöplerden kurtulun. Bilgisayarınızın performansını artırın. "Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısı" diye aratırsan bulursun.
quote:
Orjinalden alıntı: Dark_Lord_
Cpu %100 ama hangi program ya da uygulama %kaç kullanıyor ona bakıp yazarsan daha iyi olur. Taskmgr ı açtıgın zaman işlemler sekmesine gelip cpu ya sıralama yapıp en çok cpu kullanan uygulamalara bakıp buraya yazarsan belki çözüm bulabiliriz.
abi bugün baktım csrss.exe %45 civarı winlogon.exe%15 civarı ve diğer küçük yüzdeli şeyler bilgisayarı kapatıp açtım tekrrar baktım wuauclt.exe %40-50-60 değişiyo wmiprvse.exe%20-30 değişiyo bunlar nedir bilmiyorum işlemi sonlandır diyorum tekrar geliyorlar wmiprvse de network service wuauclt de administrator yaziyo csrss de ve winlogon da system yazıyo bunlar çalışması gerekli olan şeylermidir neden bu kadar işlemciyi meşgul ediyorlar bunlar gerekli değilse nasıl yokedicem yardımcı olursanız sevinirim
Bilgisayarında Piranha Webcam mı kullanıyorsun... Ya da sürücsünü daha önce kurmuş olabilirmisin?
Eğer öyle ise VM303_STI.EXE isimli bir dosya arasıra çalışıyor ve %99'u yiyor...
Konu hakkında aynı sorun bende de vardım.. Taratmadığım antivirüs kalmadı... En son bunu teşhis edip nette araştırınca daha önce konu hakkında mağdur olanları gördüm...
Gerçi peşin konuşmak istemiyorum ama uzunca bir süredir benim bilgisayar sakin gözüküyor....
Ne yaptın dersen... Hijackthis ile yukarıda söylediğim programın uzantısını fixledim.... Bakalım ilerleyen günlerde problem çıkartacak mı
quote:
Orjinalden alıntı: cimb
quote:
Orjinalden alıntı: Dark_Lord_
abi bugün baktım csrss.exe %45 civarı winlogon.exe%15 civarı ve diğer küçük yüzdeli şeyler bilgisayarı kapatıp açtım tekrrar baktım wuauclt.exe %40-50-60 değişiyo wmiprvse.exe%20-30 değişiyo bunlar nedir bilmiyorum işlemi sonlandır diyorum tekrar geliyorlar wmiprvse de network service wuauclt de administrator yaziyo csrss de ve winlogon da system yazıyo bunlar çalışması gerekli olan şeylermidir neden bu kadar işlemciyi meşgul ediyorlar bunlar gerekli değilse nasıl yokedicem yardımcı olursanız sevinirim
Bahsettiğin uygulamaların hepsi sistem dosyasıdır , zararlı değildir , tam aksine sisteminin çalışması için gerekli dosyalardır.csrss.exe nin cpu kullanımı %45lere kadar geldiğine göre %99 dosyaya virüs bulaşmış.Çünkü csrss nin normal cpu kullanım yüzdesi çok düşüktür.(% 0-5 arası gibidir genellikle).Aynı durum diğerlerinde de olabilir.Yani diğerlerine de virüs bulaşmış olabilir.
İzleyeceğin 2 yol var ;
1-Bu virüs/trojanları temizlemek için gerekli yazılımları kullan ve temizlemeye çalış. 2-Format at kurtul.
1.yolu izleyenler genelde çare bulamıyorlar , çünkü bu sistem dosyalarına bulaşan yahut sistem dosyalarıyla aynı isimde olan trojanları her antivirüs veya spy programı temzileyemiyor.Bazıları hiç bulamıyor bazıları bulsa da temizleyemiyor.Bu yüzden hiç uğraşma format at kurtul.Yoksa o zımbırtılar gittikçe sistemin içine edebilir :)
virus taramasını güvenli modda yap..hernekadar format tavsiyesi hoşuma gitmesede bazen 3-4 saat mücadele etmektense yeni kurulum daha avantajlı gibime geliyor ki sen 3-4 gunden bahsediyorsun...hem yeni bir sayfa yeni bir başlangıç ..kurulum sorun diilde sonrasında bir ton driver program kurmak bazen sıkıcı oluyor ...en iyisi elde bir imaj olacak...
abi format attım kurtuldum herkese çok teşekkür ilgilendiğiniz için sağolun
quote:
Orjinalden alıntı: cimb
abi format attım kurtuldum herkese çok teşekkür ilgilendiğiniz için sağolun
abisi format en etkili yol fakat zahmetli yoldur....
şöyle bir spyware temizleyici program kurup ustune antivirus bassan daha kolay olacaktı haberin olsun...
bizim laptop %100dü formattan sonra düzeldi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme