Dün kasanın için açıp iyice temizledim. Toz falan kalmadı içinde. Sonra format attım. Başlarda bir problem yoktu ama bilgisayarı açar açmaz fan inanılmaz derecede hızlı çalışmaya başlıyor bir süredir. Bilgisayarı kapatana kadar da düzelmiyor. Nasıl düzeltebilirim? |
Fan Sürekli Son Hızda Çalışıyor
-
-
Bios’a girip fan ayarlarını bi kontrol et yüksek hıza alınmış olabilir. Ha eğer ilk açıldığında son hız dönüp sonra normal hızına geçiyorsa o normaldir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam durumu özetleyeyim. Bilgisayarı açtığım zaman fan son hızda çalışıyor ve bilgisayarı kapatana kadar da öyle devam ediyor. Kapatıp açtıktan sonra da bazen normal hızına geri geliyor. Bilgisayarda ekstra program vs. olsa tamam bu sebep oluyor derim ama öyle bir şey de yok. Ne yapacağımı bilemedim.
-
Bios’tan bi kontrol et fan ayarlarını hocam
quote:
Orijinalden alıntı: Cemo94
Bios’tan bi kontrol et fan ayarlarını hocamHocam UEFI BIOS'un hangi kısmında oluyor? Bios konusunda bilgim çok az.
-
Anakart marka model nedir hocam?
quote:
Anakart marka model nedir hocam?ASUS M5A97 yazıyor hocam.
-
Asus fan xpert indirmeyi dene bi o program Asus anakartlarda fan ayarlıyordu. O olmazsa Bios’a girince monitoring sekmesini ara onun içinde olması gerekiyor. Karşımda olmadığı için ben de çok yorum yapamıyorum :D şu video yardımcı olabilir belki
https://www.youtube.com/watch?v=CEVQ_hAiOvQ&feature=youtu.be
quote:
Asus fan xpert indirmeyi dene bi o program Asus anakartlarda fan ayarlıyordu. O olmazsa Bios’a girince monitoring sekmesini ara onun içinde olması gerekiyor. Karşımda olmadığı için ben de çok yorum yapamıyorum :D şu video yardımcı olabilir belki
https://www.youtube.com/watch?v=CEVQ_hAiOvQ&feature=youtu.beHemen bakayım hocam.
Hocam burada ben herhangi bir kötü durum göremedim ama yanılıyor muyum?
-
Gayet iyi bir problem yok. Bi de biostan fanları normal hıza alıp ısıya göre devrinin artmasını sağlarsak hiç problem kalmayacak :D videodan yapabilirsen fanların voltaj ayarını da pwm yap
Hocam bendeki bios öyle değil maalesef. Nedense benim arayüze benzer bir video da bulamadım. GPU kısmını atmamışım, onu da ekleyeyim:
-
Ekran kartı fanları da mı çalışıyor boşta?
quote:
Ekran kartı fanları da mı çalışıyor boşta?Öyle görünüyor hocam. Sürekli %47.
-
Hocam ne yap et durdur o fanları boşta %47 de çalışması akıl işi değil. Driver üstünden durdur
quote:
Hocam ne yap et durdur o fanları boşta %47 de çalışması akıl işi değil. Driver üstünden durdurDriverı kaldırıp sıfırdan kurayım hocam. Bir problem olduğu belli zaten.
-
quote:
Hocam ne yap et durdur o fanları boşta %47 de çalışması akıl işi değil. Driver üstünden durdur%35-36 seviyelerine düştü yeniden kurunca ama daha da nasıl aşağı çekeceğimi bulamadım.
-
Hocam ekran kartı fan ayarı için msi afterburner da indirebilirsin. Manuel olarak ayarlarsın. Diğer fanlar için de ya speedfan ya Asus xpert deneyeceksin ya da biosu kurcalayıp bulacaksın.
quote:
Hocam ekran kartı fan ayarı için msi afterburner da indirebilirsin. Manuel olarak ayarlarsın. Diğer fanlar için de ya speedfan ya Asus xpert deneyeceksin ya da biosu kurcalayıp bulacaksın.Hocam normal seviyelere indi şu an. Çok teşekkür ederim. Ses de çok azaldı.
Benzer içerikler
- lenovo z500 ekran parlaklığı sorunu
- tanılama ilkesi hizmeti çalışmıyor
- oc ne demek
- bilgisayar kendi kendine kapanıyor
- şiir seslendirme programı
- silinen dosyaları geri getirme
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- mavi ekran hatası
- ingilizce dilinden err_connection_reset çevirisi
- 0xc00007b hatası çözümü
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X