Merhaba arkadaşlar, Bugün çok fazla gidip geliyorum. Az önce 7500F işlemci sipariş geçtim yanında B650M anakart. Olabildiğince bütçe yanlısı bir sistem yapmak istiyorum hedef config 2K Native (60fps altı fsr veya dlss ile). Fakat aklıma durmadan 7500F işlemci almak yerine gidip R7 5700X almak var. Hem anakart ve ram maaliyeti olmaz, hem de o aradaki 6k paraya daha iyi bir ekran kartı alabilirim diye düşünüyorum belki daha zorlayarak. Şu an RTX 4070 Super almak istiyorum ama 7500F ile biraz zora soktum kendimi. 5700X alsam 4070 Super alsam daha mantıklı olmaz mıydı veya daha yeni bir GPU belki 9070? Sistemimin özellikleri şöyle A520M anakart RX 6600 XT R5 5500 16 GB DDR4 500W 2K Monitor Teşekkürler. |
CPU Upgrade

-
-
5700x3d al, tabi 4070 super alirsan psuda degismen gerekecek.35 bin masraf etti toplam , bunun yerine eskiyi satip uzerine ekle toplam 45 civarina 7500f+4070super veya hangi kart denk gelirse o paralara onu alirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 13 Şubat 2025; 19:58:34 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle elindeki sistemi nakite çevirebilirsin.Sonra net bir bütçe söylemen lazım 2k native 60 fps için kuvvetli bir gpu ve onu besleyecek kadar bir cpu yeter.Tahminim bütçen 35k civarı olacak bu bütçeye rtx 4070 super bakılabilir veya yeni amd kart beklenebilir nakite döndükten sonra ilk psu al sonra r5 7500f yerine r5 7600 al anakart aynı kalsın psu ram işlemci ile onboard gürüntü al biraz idare et sonra gpuyu takıp kasanın içine toplarsın yavaş yavaş
-
Merhaba hocam
5700x aldım. Soğutucu aldım bir de. Max 65 dereceyi görüyorum şu an baya memnunum işlemciden. 5500’ü de satmış oldum. 4K’ya geldi eski işlemciyi satınca her şeyi ile.
4070 Super’i 500watt ile kullanan kişiler olduğunu gördüm. Zaten bu kartlar verimlilik anlamında çıktılar. Undervolt yapabilirim karta zaten.
Bu sistemi topladıktan sonra AM5’in sonlarına doğru geçmeyi düşünüyorum. Üst seviye bir performans aramıyorum açıkçası.
Yorumunuz için çok teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam 5700x aldım, Am5 upgrade işlemini daha sonra yapacağım biraz daha Am5 uyguna gelsin hele
PSU 500 Watt ile kullanabileceğimi düşünüyordum açıkçası. 4070 Super 250 watt kullanıyor. 5700x genelde 42watt civarı geziyor yükte, 75watt olsun yine de 500watt sınırda yetebilir gibi ram ssd ile.
4070 super olmaz ise yeni AMD kartları da olabilir 9070 veya 9060 XT
Sonrasında ise yeni hazır kasa almak mantıklı geldi. Bu şekilde devam edeceğim sanırım. Çok teşekkürler yorumunuz için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayırlı olsun psu konusunda şöyle bir şey diyebilirim 500w psu vardır 500w psu vardır eğer kaliteli ise gerçekten sistemi besleyebilir ancak yinede benim dediğim gibi kaliteli 500w psu çok üst seviye bir üründür yani.
Psu düşük gelirse inanılmaz büyük sorun yaşamazsınız pc bayılır yani yüke binince kapanır yani umarım kapanır kalitesizse sorun olur.
Amd kartları herkes bekliyor benim için 5000 serisinden bile daha heyacanlı bir bekleyış fp olarak dolar bazında rekabet etsin yeter türkiye pazarından beklentim yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X