Selamlar, Şu an amd bir sistem kullanıyorum. Açıkcası usb ve type c sorunları çok fazla yaşatıyor. Bir yandan da yeni gelecek olan parçalarla sistem upgrade edeceğim. Intel tarafında da eski nesilinde voltaj sorunları, oksitlenme, performans gibi konularda sorunlar olduğu okudum. Açıkcası yeni bir sistemde amd mi intel mi yapmalıyım kafam karışık Ekran kartı için şu an elimde 4070 var. 5080 veya 5090 beklemekteyim. 1000w power yeterli gelir mi bilmiyorum ama ekran kartı upgrade edeceğimiz zaman konuşabiliriz. Orda da FSP 1200w düşünüyorum. Öncelik olarak işlemci, anakart, ram ve sıvı soğutma upgrade etmek. Sistemin stabil ve performanslı çalışmasını istiyorum. Elimde samsung harici ssd'ler de mevcut yani usb type c gibi ürünleri aktif kullanıyorum. M2 lerde aynı şekilde. Sizce nasıl ilerlemeliyim ? Intel olursa düşündüğüm parçalar;
Anakart: Asus Rog Maximus z890 Hero veya extreme İşlemci: Ultra 9 285K Ram: Gskill DDR5 8200 xmp veya XPG DDR5 EXPO - XMP ramleri mevcutmuş xpg önerirseniz oda olabilir Soğutma: Rog Ryujin III 360 ARGB extreme Amd olursa düşündüğüm parçalar; Anakart: Asus ROG CROSSHAIR X870E HERO AMD X870 veya ROG x870E-E İşlemci: 9950x3d (sanırım 9950x3d 2025 te gelecek) Ram: elimde ddr5 gskill 6000mhz 64gb ram mevcut cl32 bir süre bunlar ile kullanıp yine gskill yüksek mhz veya XPG ye geçebilirim. Soğutma: Rog Ryujin III 360 ARGB extreme < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 20 Ekim 2024; 12:7:16 > |
Sistem upgrade - intel VS Amd
-
-
Hocam
Elinizdeki msi anakart güzel. 9950x3d yerine 9800x3d'nin tek ccd olmasından dolayı daha iyi FPS alacaksınız. Hatta daha stabil oyun deneyimi yaşatır.
Ram'leri cl30 yada çalışırsa cl28'e düşürüp ideal noktaya getiririz.
İlla crosshair alacaksanız yanına ln2 alın kingpin'e rakip çıkaralım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
7800X3D alın geçin derim.RTX 5090 ı bile besler diye düşünüyorum Fazla açılmayın bence.Ha,anakrtı X870 alsanızda,AMD bi kaç sene sonra zaten soket değiştirecek Yani yine bence,pek esprisi yok.
-
Ederi 12-13 bin olan ve 19 bine şişirilmiş fiyatı olan 7800x3d alınmaz. Yurt dışı out of stock. 9800x3d erken çıkacak diye tedariği yok.
9800X3D yi, bizde kaçdan verirler.
-
İthalatçısı yada distribütörü değilim. Piyasaya çıktığı zaman öğreneceğiz.
9700X gibi ,9800X3D nin yanına bile yaklaşamayan bi işlemci bile, şu an en ucuz , 14129 TL.7700X ten bi kaç tık önde bi işlemci bu.
O nedenle, fiatı ne civar olur diye sordum .
https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-7-9700x-sekiz-cekirdek-3-8-ghz-fiyati,706818645.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIg5iXy5qdiQMVJ0CRBR0M5gYIEAAYASAAEgKCPvD_BwE
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 20 Ekim 2024; 17:55:27 > -
İşlemciler başlangıçta msrp gelip ardından bi indirim olur diye düşünüyorum. Amd bir kaç ay içerisinde indirim yapabiliyor.
Bu indirim satış fiyatına yansıyıp yansımayacağı yada ne oranda yansıyacak olduğunu bilmiyorum. Belki msrp üstünde yada altında bir miktarda piyasaya çıkabilir. Bu yüzden çıktığında öğreneceğiz. Bu kadar çok parametrenin olduğu yerde doğru tahmin yapmak zor.
Peki ,bilginiz varsa,9700X in şu anki fiatı,AMD nin belirlediği ,msrp fiatımı.
-
9700x $359 msrp olması lazım. Newegg'de indirim ile 327'ye satılıyor.
Fiyat * kur * 1,2(kdv)= vergi dahil fiyat.
Satış fiyatı - vergi dahil fiyat = firma kârı.
Tabii burada firmanın hangi kur üzerinden alım yaptığı önemli.
Teşekkürler. Yüksekmiş. 13000 küsur,zaten,firma kar'ı eklenmeden fiat çıktı.Newegg indirimi ile bile.
-
ln2 dediğiniz nedir onu anlamadım. MSI kart kötü değil fakat alışamadım. Ben bu şekilde kullanamam içime sinmedi. Yine asus'tan devam edeceğim.
Önce intel mi amd mi ona karar vermemiz gerekiyor. Gönlüm performans için Amd den yana ama çok sorun yaşadım. AM4 soket bu kadar sorunlu değildi. Yada bana gelen parçalar sorunluydu veya ben çok inceliyorum.
normalde crosshair x870e 9800x3d bide ona uygun ram alıp yürüyebilirim
-
ln2 denilen madde sıvı azottur.nitrogen diye de geçer Eksi 200 küsur derecelerdedir.
-
Liquid nitrogen, hani şu dünya rekorları kırılan işlemcilerde kullanılıyor. -196°C kendileri. Bu anakartta jumper sayesinde cold boot hatasını engellemeye yarayan ln2 mode var.
Normal bir rog serisi ürün değil bu crosshair serisi
insan bir kere Asus kullanınca kolay kolay vazgeçemiyor.
ln2 çok uzak olduğum bir konuymuş ya , okadar ileri gitmem sanmıyorum
cros da canlı şimdi ama x870e-e de olur gibi
intel tarafında da maximus ve maximus extreme var onlarda çok acayip kartlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 20 Ekim 2024; 23:28:36 > -
İntel tarafında maximus z790 apex var.
https://www.youtube.com/watch?si=mJuoXLfUt6izBfR&v=RTbI6WXAcRc&feature=youtu.beB Bunlar standart yada gündelik kullanım için olan kartlar değil. Hobi işi
Düzenleme: link düzeltildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 21 Ekim 2024; 0:5:7 >
linkteki videoya ulaşamadım hata veriyor fakat anladığım kadarıyla en üst seviye olduğu için bizim ülkede gerek yok, 870e-e işimi göreceğini anlıyorum burdan :)
-
Video linkini düzelttim.
Yani aslında o bile fazla. Sistem zorlanmayacaksa iyi hava akışı olan bütçe odaklı a620 anakartta 7800x3d sağlıklı çalışıyor.
Bütçe ve tercih meselesi. Şahsi fikrim olarak f/p noktasından çok uzaklaşmak mantıksız geliyor. Tabii çılgınlık yapıp asus 5080 noctua alma fikri yok değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 21 Ekim 2024; 0:18:29 >
yok hocam a620 filan zor, F/p odaklı olamıyorum çünkü başında çok fazla vakit geçiriyorum a620 kart bana bakarken rahat edemem ben :D her ne kadar düşük bir şey aldıysam sürekli değişim ihtiyacı veya sorunla karşılaştım. Bütçeden yana sıkıntım yok
870e-e olanda karar kıldım amd olursa tabi
ekran kartınıda rog serisi alacağım yine
noctua güzelde fan renkleri filan hoşuma gitmiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 21 Ekim 2024; 0:26:26 > -
Sizin yeterince teknik bilginiz ve beğenileriniz ve beklentileriniz söz konusu ve bütçe sıkıntınız da yokmuş o yüzden bence burada kimse kafasını yorup arkadaşa sistem önermeye çalışmasın diye bir öneri yapıp gidiyorum. Şimdiden yeni sisteminiz hayırlı olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X