1-Sistem uyumlu olurmu? 2-İleride yükseltebilirmiyim? Mesela anakart hız aşırtma ile 1800 mhz'e kadar ram destekliyor.Hız aşırtma olmadan 1666 mhz.Peki ben 1800 mhz ram alıp taksam hız aşırtma yapmadan bu ramlari kullanabilirmiyim?Birde,ilerde ram takviyesi yaparsam nelere dikkat etmeliyim sorun yaşamamak için? Ekran kartı DirectX 11 ve 128 bit.Daha sonra ikinci bir ekran kartı takacak olsam nelere dikkat etmem gerekecek? Mesela oda 128 bit olmak zorunda mı? Ayrıca alacağım anakartta tümleşik ekran kartı (ati 4200 DirectX 10.1 destekli) olacak.Tümleşik ekran kartı ile harici ekran kartının birbirine faydası veya zararı olur mu? 3-Monitörde ölü piksel garantisi yok sanırım.Peki bu ölü piksel olayı o kadar önemli bir durum mu?Benim için en önemli mesele HD film ve oyun performansını tam olarak alabilmek. Not:İlla yazdıklarım olacak diye bir durum yok.Başka tavsiyeleriniz olursa onlarıda değerlendiririm.Zaten bu yüzden buraya yazdım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Hakkınızı helal edin..
Arkadaşım dengesiz bir sistem kurmuşsun...
anakart lar arasına da pek bi farklılık goremedim üstelik seninkisinde e-sata cıkışıda yok .. siz neden böyle bi değişiklik yaptınız ?
RAM : ram ler arasındaki farklar gecikme sureleri ve Mhz farkı .. bizim secmiş oldugumuz ramler 2000 Mhz ye kadar calışabiliyor OC ile anakart ımızda 1800 e kadar destek veriyor OC ile OC yapmayı her ne kadar düşünmesekde belki bir gün yapmak icab eder diye bu şekilde ram seçtik ...
sizin yazdığınız ekran kartı çok iyi ama çok pahalı .. bundan başka öneriniz varmı ?
Monitorde ölü piksel icin garanti veriyormu Nova Bilgisayar acaba ?
not: konuyu acan vatandaş benim arkadaşım sistemi beraber toparladık o yuzden konuya dahil oluyorum :)
Oyun için seçtiğiniz ekran kartı berbat.
1333mhz/1600mhz ram arasındaki fark 3-5 fps kadardır, kaldı ki 2000mhz çok gereksiz. 1333mhz CL7 ram bile fazlasıyla yeterli olur. Yani 2000mhz ram takmakla pc çok hızlı olmuyor boş yatırımdır, ama ben 24 saat bench alıp o.c ile uğraşırım dersen al tabi...
E-Sata isterseniz de o şekilde destek veren bir kasa alabilir ya da anakartı farklı bir miniAtx olmayan bir kart seçebilirsiniz.
Monitör için de ölü piksel ile hiç karşılaşmadım ve önerdiğim hiç bir üründe de çıkmadı (ama şans tabi bu elektronik ürünler sonuçta) bu sorun, alışveriş yapacağınız yerden bu ürünü almaya bakın şuan bana göre alınacak bu segmentteki en iyi ekran...
İşlemci(526 TL):INTEL Core i7-860 2.80GHz, 8MB L3 çift kanal DDR3, LGA1156 İşlemci Anakart(308 TL):GIGABYTE GA-P55A-UD3R P55 DDR3 2200MHz Sata3 Usb3.0 Lga1156 Ram(159 TL):HI-LEVEL 4 GB 1333 MHZ DDR3 DUAL KIT RAM (BELLEK) Ekran kartı(535 TL):Powercolor HD5850, PCI-E16 2.1, 1GB/256bit GDDR5, HDMI, 2xDVI, DisplayPort (Dirt2 ve Stormrise) Ekran kartı Harddisk(94 TL): SAMSUNG 3.5 500GB 7200 RPM 16MB SATA III PC HDD Kasa(199 TL): Aerocool VX-9 Pro 500W OCZ Super Mid-Tower Kasa Dvdrw(41 TL): Sony ODD DVDRW AD-5240S-0B 24X8X20XDVDRW Siyah SATA Monitör(260 TL): Benq G2220HDA 21.5'' Geniş Ekran FULL HD LCD
Domates değil ki ucuzunu alasınız Yukarda önerdiğim ekran kartı hd5770'in 1,5 kat performanslısı. Bütceyi aşmadan en performanslı sistemi toplamaya çalıştım.Hem bütceyi aşmadığı sürece ekran kartının pahalı olmasanın önemi var mı?
Anakartta HDMI çıkışı olmaması bir sıkıntı olurmu? Sorun olmayacaksa usb 3.0 bağlantısı olan modelden almak sanırım daha avantajlı olacak.
Ekran kartı pahalı mı? Pele'ye terlikle gol attırcaksınız yani
quote:
Orijinalden alıntı: DnR
Ekran kartı pahalı mı? Pele'ye terlikle gol attırcaksınız yani
kalitesine lafımız yok .. kalitesine gore fiyatı iyi olabilir hatta ucuz bile olabilir ama bizim bütçemize gore pahalı demek istedim ..
peki bir soru daha cahilliğime verin .. ekran kartında tv çıkışı yok diyor bu benim bildigim S çıkışımı oluyor yani hani yuvarlak uçlu bi çıkış oluyorya ekran kartlarında yoksa bu ekran kartını tv ye baglayamazsın mı demek oluyor yani lcd tv me hd çıkışından bağlayarak hd film izleyebilirmiyim
Ram lerdeki voltaj degeri ile ana kartdaki voltaj degerinin aynımı olması gerekiyor yani şöyle örnek vermek gerekirse http://www.exa.com.tr/gigabyte/anakartlar/gigabyte_770taud3-328-10101.html bu anakartda ram ler icin voltaj değeri ( 4 x 1.5V DDR3 DIMM yuva ile 16GB'a kadar bellek desteği ) yazıyor .. Buradaki ramlerde ise http://www.exa.com.tr/patriot/bellekler/patriot_gaming-326-10385.html 1.7V yazıyor yani ben bu ramleri alır bu ana karta takarsam sorunmu yaşarım bu ramlerin istediği voltajı karşılamazmı bu anakart bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum ..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme