AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
-
-
PSU: https://www.hepsiburada.com/cougar-cgr-gs-750-gx-s-750w-80-gold-power-supply-p-HBV00000UOVRV
TOPLAM: 9850 Lira.. 2. el ürün kargo ücretleri hariç..
-
Kasanın hava sirkülasyonu nasıldır? Soğutma sistemi yeterli kalır mı sizce ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Elod
Kasanın hava sirkülasyonu nasıldır? Soğutma sistemi yeterli kalır mı sizce ?Kasanın önünde 3 adet, arkasında da 1 adet fan mevcut.. ön panel mesh.. ufak da sayılmaz fazla.. hava sirkülasyonu gayet iyi olacaktır diye tahmin ediyorum.. ama sen beğendiğin başka bir kasayla da değiştirebilirsin elbette.. Soğutma sistemi marka olarak kaliteli bir ürün.. ayrıca 2 fanı var.. yani çift taraflı bir soğutma sistemi sunuyor.. o işlemciye fazla bile bu soğutucu.. sıkıntı çıkmaz yani..
-
Yine de bütçeyi biraz zorlayıp sıvı soğutma alsak öneriniz ne olur?
quote:
Yine de bütçeyi biraz zorlayıp sıvı soğutma alsak öneriniz ne olur?Sıvı soğutma pek takip ettiğim bir konu değil.. ama şöyle diyeyim sana yardım için.. bu soğutucu ile aynı kalitede bir soğutma performansı için 900 - 1000 lira civarı fiyata sahip ürünlere yönelmelisin.. RGB olmasına gerek yok dersen biraz daha uyguna da bulabilirsin sanırım..
-
Anladım, teşekkür ederim. Bu soğutma yeterli diyorsunuz yani.
quote:
Anladım, teşekkür ederim. Bu soğutma yeterli diyorsunuz yani.Şu an topladığım sistemdeki ekran kartı o işlemciyi çok aşırı zorlayacak bir güce sahip olduğunu sanmıyorum.. max. 65 - 70 derece en fazla olur diye tahmin ediyorum.. ama içine sinmediyse sen yine de sıvı soğutma ekleyebilirsin elbette.. ya da biraz daha iyi bir hava soğutma da olabilir.. tamamen sana ve bütçene bağlı yani..
-
Ekran kartını 1080ti olarak değiştirdiğimizde soğutma nasıl olur?
quote:
Ekran kartını 1080ti olarak değiştirdiğimizde soğutma nasıl olur?GTX 1080 Ti ekran kartının kendisi zaten daha eski bir model olduğu için yük altında 75 derece ve üzerine çıkacaktır.. ayrıca güç tüketimi 2 kat daha fazladır diğer karta göre.. bir de 3 fanlı bir model alırsan hava sirkülasyonu azalacaktır haliyle.. daha büyük bir kasa tercih etmek zorunda kalırsın.. o zaman işlemciye de sıvı soğutma gerekir belki.. bu arada GTX 1080 Ti şu anda 2. elde bile oldukça pahalı.. sana epey pahalıya gelecektir her türlü..
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elod -- 17 Mart 2021; 20:30:10 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
-
Elimde ek olarak thermaltake toughram 3600 mhz ram var, işlemciyi ve ekran kartını upgrade ederim ilerde diye düşünüp, sağlam altyapı üzerine yoğunlaştım. Eminim bilgim sizler kadar yoktur. O yüzden öneri ve fikirlerinize açığım her zaman. Gücenmeyeceğimden emin olabilirsiniz. Teşekkür ediyorum ilginiz için bu arada.
quote:
Elimde ek olarak thermaltake toughram 3600 mhz ram var, işlemciyi ve ekran kartını upgrade ederim ilerde diye düşünüp, sağlam altyapı üzerine yoğunlaştım. Eminim bilgim sizler kadar yoktur. O yüzden öneri ve fikirlerinize açığım her zaman. Gücenmeyeceğimden emin olabilirsiniz. Teşekkür ediyorum ilginiz için bu arada.Tamam.. elindeki RAM ler 2 x 8 = 16 GB şeklinde ise onu da kullanabilirsin elbette.. RAM masrafından kurtulmuş olursun.. düşüncen güzel, ama anakart belki olur da, sıvı soğutmaya 2500 lira vermek gerçekten gereksiz masraf olur.. 1000 - 1200 lira max. vermen gereken rakam.. sanırım RGB yani görselliği seviyorsun.. ama bilgisayarda gerçek performansı veren işlemci, ekran kartı ve RAM lerdir.. diğerleri daha sonra geliyor.. bunlara daha çok önem verip diğerlerini biraz daha uygun parçalar seçersen daha mantıklı ve dengeli bir sistem olabilir..
-
RGB özelliğinden değil. Isınma sorunundan nefret ediyorum. Elimden geldiğince serin çalıştırmalıyım ve bu konuda masraftan kaçmak istemiyorum. Dediğim gibi altyapısı sağlam olsun, işlemci ve ekran kartı upgrade edilebilir. 1000-1200tl fiyat bandında sıvı soğutucuların verimi nasıldır emin değilim. Garantiye oynamak istiyorum diyelim.
quote:
RGB özelliğinden değil. Isınma sorunundan nefret ediyorum. Elimden geldiğince serin çalıştırmalıyım ve bu konuda masraftan kaçmak istemiyorum. Dediğim gibi altyapısı sağlam olsun, işlemci ve ekran kartı upgrade edilebilir. 1000-1200tl fiyat bandında sıvı soğutucuların verimi nasıldır emin değilim. Garantiye oynamak istiyorum diyelim.Öncelikle güncel AMD ve İntel işlemciler, yine güncel AMD ve Nvidia ekran kartlarının hiç bir şekilde normal kullanımda 70 - 80 derecelere çıkmadığını belirteyim.. sen eski AMD FX ve intel işlemciler gibi olacağını düşünüyorsun sanırım.. o konuda rahat olabilirsin.. garantiye oynamak istiyorsan da 2500 liralık sıvı soğutma yine gereksiz.. ayrıca ısınma sorunu olmaması için ön paneli cam kasaları tercih etmemen de gerekiyor netteki yorum ve bilgilere göre.. ön yüzeyi mesh ya da yarı açık kaplamalı kasaları seçmelisin.. en az 4 fan da olması iyi olur elbette.. bu arada PSU da çok önemli bir parça.. madem bütçe sağlam, soğutucuya değil, ilerisi için PSU ya biraz daha fazla yatırım yapmalısın.. 750 Watt 80+ GOLD minimum alman gereken PSU gücü.. RTX 3080 - 3090 ve RX 6900 XT gibi çok güçlü kartlar yük altında tek başına 350 Watt ve üzeri gücü tek başına çekiyor.. bilgin olsun..
-
Değerli bilgi ve önerilerin için gerçekten teşekkür ederim. Pek bir bilgim yok teknoloji konusunda. Kasa olarak asus tuf gt301 nasıldır sizce? Bu arada psu değiştireceğim önerilerinize uyarak.
quote:
Değerli bilgi ve önerilerin için gerçekten teşekkür ederim. Pek bir bilgim yok teknoloji konusunda. Kasa olarak asus tuf gt301 nasıldır sizce? Bu arada psu değiştireceğim önerilerinize uyarak.Netteki bilgilere göre teknik detay ve görsel açıdan başarılı bir kasa.. dahili 4 fanı mevcut, ön panel mesh yapıda, üst tarafa da opsiyonel 2 fan takma imkanı var.. ısınma sorunu kesinlikle yaşamazsın diye düşünüyorum.. sıvı soğutma desteği de mevcut.. tek sıkıntısı bana göre boş bir kasa için fiyatı.. 950 - 1000 lira civarı görünüyor..
-
Çok teşekkür ederim, tavsiyelerinize uyacağım.
quote:
Çok teşekkür ederim, tavsiyelerinize uyacağım.Rica ederim kardeşim.. önemli değil..
Benzer içerikler
- i3-12100f alınır mı
- ssaa nedir
- dled nedir
- gürcistan media markt
- bilgisayarımı satmak istiyorum ne kadar eder
- ryzen 9 9950x3d
- rtx 5000 serisi
- helio g100
- intel 15. nesil
- ekran kartı resetleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X