Merhabalar, daha önce kullandığım PC'yi parçalayıp yurtdışına taşınırken kasa ve PSU hariç diğer donanımları yanımda götürdüm. Buradan yeni kasa alıp monte etmeye çalıştım fakat çalıştırdığımda daha ekrana hiç görüntü gelmeden birkaç saniye içinde kendini kapatıp tekrar çalışıyor ve bu şekilde döngüye giriyor. Ayrıca dikkatimi çeken anakart üzerindeki CPU ve DRAM LED'lerinin yanıp yanıp sönmesi. Parçaları ve kabloları tekrar takıp çıkartıp denedim ama yine de olumlu sonuç alamadım. not: Bu arada donanım bilgim sıfır daha önce hiç PC toplamadım hatta hiç parça bile takmadım. Taşındığım ülkede yeni olduğum için nereye götürüp yardım alabilirim bu konuda fikrim olmadığı için kendi başıma çözmek durumundayım veya sizlerin yardımlarıyla. Teşekkürler şimdiden.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ztarboy -- 25 Ekim 2020; 12:28:15 > |
CPU ve DRAM LED'lerinin yanması ve sistemin sürekli yeniden açılıp kapanması
-
-
ramin tekini çıkarr öyle dene
-
Tekini çıkartıp denedim sorunsuz çalıştı gerçekten. Neden peki anlamadım?
-
quote:
Orijinalden alıntı: ztarboyTekini çıkartıp denedim sorunsuz çalıştı gerçekten. Neden peki anlamadım?
daha önce ram ayarları voltaj ayarları yapıldıysa belki ondandır biosa girip default yap save exit pc açılsın kapat tekrar öbür rami tak overclock yapılmışta olabilir tabi sistem ne bilmiyorum
-
Dediğiniz gibi bios'a girip yaptım fakat olmadı ama iki ram'in aralarında bir slot boş bırakmadan yanyana taktığımda çalıştı. Bir slot boş bırakıp taktığımda çalışmıyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: ztarboyDediğiniz gibi bios'a girip yaptım fakat olmadı ama iki ram'in aralarında bir slot boş bırakmadan yanyana taktığımda çalıştı. Bir slot boş bırakıp taktığımda çalışmıyor
evet öyle çalışır zaten normalde ram slot rengine göre
-
quote:
Orijinalden alıntı: tundra202006evet öyle çalışır zaten normalde ram slot rengine göre
Alıntıları GösterBu arada teşekkür ederim
Benzer içerikler
- nokia güvenlik kodu
- the system has posted in safe mode
- laptop power tuşu olmadan açma
- windows 7 fotoğraf görüntüleyicisi indir
- universal serial bus (usb) denetleyicisi
- ingilizce dilinden err_connection_reset çevirisi
- telefon şarj olmuyor
- mavi ekran hatası
- pc otomatik kapatma
- suya düşen telefon
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X