Şimdi Ara

Cpu Voltage(Vcore) ¿?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kısaca sistemim den bahsedeyim ilk önce
    İşlemci : İntel Celeron D 335 2.8GHZ CPU FSB : 133.3Mhz Bellek Yolu : 333.3Mhz 256 KB
    CPU Saati 2995.3 MHz (Gerçek: 2800 MHz, overclock: 7%)
    CPU Çarpanı 21.0x
    CPU FSB 142.6 MHz (Gerçek: 133 MHz, overclock: 7%)
    Anakart : Biostar P4M900 Micro 775 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
    Anakart Çipseti : VIA P4M900
    Bellek Zamanlamaları : 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS)
    Ramler : DIMM2 Kingston 9905316-005.A04LF 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (dual ) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    Görüntü Bağdaştırıcısı : Sapphire Radeon X1950 GT 512mb paylaşımlı 256bit
    GPU Kod Adı : RV570 (PCI Express x16 1002 / 7288, Rev 9A)
    GPU Saati 621 MHz (Gerçek: 500 MHz, overclock: 24%)
    Bellek Saati 763 MHz (Gerçek: 600 MHz, overclock: 27%)
    Ekran kartı sorunsuz çalışıyor bunla ilgisi olmadıgına eminim overlockla yani !

sistemim kısaca böyle arkadaşlar ben en fazla bu kadar çıkabildim işlemci mhz hızına 143 mhz e çıkınca sistem windows xp yükleme yazısında resetliyor kendini 142 de ise ekran geliyor ama işlemciye bindigim an 7 dk civarlarında yeniden başlıyor pc kendi kendine oyun oynayıncada böyle bişiler yapıncada VCore yani işlemci voltajını arttıramadım çünkü arttırılacak yeri bulamadım kısaca biostan istatistikleri gösteren bi yer var ama ordan oynanmıyor ve şimdi biosumun resimlerinide aşagıya koydum bir bakın yardım edin lütfen !!!

NOT : Sistemde işlemci Derecesi yüksüz 30 yüklü en fazla 59 a çıktı bunu belirtmek isterim sıcaklıkla yakından uzaktan ilgisi yok buna eminim voltajdan kaynaklanıyor kanımca ama bulamadım arttırmayı bir türlü

Bios anaekran :

Cpu Voltage(Vcore) ¿?

Pc Healt Status ekranı :

Cpu Voltage(Vcore) ¿?

Cpu Voltage(Vcore) ¿?

PnP/PCI Configurations ekranı :

Cpu Voltage(Vcore) ¿?

Power Management Setup ekranı :

Cpu Voltage(Vcore) ¿?

Power Management Setup ekranındaki en sondaki Wakeup Event Detect ekranı :

Cpu Voltage(Vcore) ¿?

Burasıda overclock yapılan Performance Booster Zone ekranı buradan voltaj ayarlarıda yapılıyor diyor ama ben bulamadım dram voltajı var sadece :

Cpu Voltage(Vcore) ¿?

Cpu Voltage(Vcore) ¿?

Burasıda Performance Booster Zone ekranındaki Dram Clock/Drive Control ekranı :

Cpu Voltage(Vcore) ¿?

arkadaşlar birde bu ayarlardan sonra orda Dram Clock/Drive Control ekranı altında bulunan Dram Clock ayarıyla oynadım yukarki resimde gördüğünüz By SPD deyken Current Dram Frequency 355 mhz de görüldüğü gibi ben onu 266mhz ye çektim demin bu metni hazırladıktan sonra çünkğ metnin yarısında yine reset attı kendiliğinden bu metni yarım saatte hazırladım arkadaşlar ve 15dk sonra reset atmıştı By SPD deyken ama şimdi 266 mhz de ve ben metni neredeyse bitirdim arasıra işlemciye yüklendim su an 36-37 derece yüklenirken 42 derece oldu en fazla ve hayla kapanmadı şimdi bir oyun açıyorum bakalım kapanacakmı ama yine yardımlarınızı bekliyorum acaba voltageyi nasıl attırırırm en fazla ne kadar oc yapabilirim unutmadan max 166mhz e çıkıyor biostan Cpu Clock bunu belirtmeden geçmeyeyim dedim Ve birdaha belirteyim 152 den fazla sında Harddiski görmüyor !! şimdiden yardımlarınız için çok çok çok teşekkürler ve allah sizden razı olsun umarım bu kadar uğraştan sonra cvp yazarsanız çok sevinirim ..

Edit : Arkdaşlar test ettim şuan 266mhz de iken reset felan atmıyo nfs pro street oynadım şimdi full seviyede yapmıyor ama Bellek Yolu 285.3 MHz e düşürünce oldu bu ne işe yarıyo işlemcimi yavaş çalışıyo yoksa ram mhzlerimi düştü ozaman ramler düşük hızda çalışmazmı ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SecurityProfessional -- 17 Şubat 2008; 14:04:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.