Bildirim
cpu sıcaklığı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Intel Tcase ve Tjunction olarak 2 farklı kavramla olayı açıklıyor.Detaya girmezsek eğer Tcase CPU sıcaklığına(biosta gösterilende budur),Tjunction çekirdek sıcaklıklarına ait kavramlar.Bunların maxları TCaseMax,TJMax da işlemcinin kendini kapatma sıcaklıklarını ifade ediyor.Intel Cpu tanıtım sayfasında Tcase i baz alıyor fakat TJunction daha çok dikkat edilmesi gereken bir değer.Overclock yaptığınız için.
Sorunuza dönersek yaptığınız ölçümlerde işlemci ile çekirdekler arasında görülen sıcaklık farkı normaldir.Normalde 15(+/- oynama olabilir) dereceye varan bir fark olur.Herzaman aynı seyretmeyebilir.Vcore,saat hızları ve işlemci yüküne göre farklılık gösterebilir.Her çekirdek için ayrı dijital sensörler Tjunctiona ulaşma durumunda kapatma komutunu devreye sokuyor.Zaten bu oluyorsa işlemci sıcaklığıda kapatma sınırına çoktan gelmiş demektir.Yani iki değerden herhangi birinde MAX a ulaşıldığında kapatma komutu verilir.
Sonuç olarak her koşulda çekirdek sıcaklıklarını almak daha az yanıltıcı olabilir.i7 için Maxa ulaşmanıza az kalmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi born2bemad -- 14 Eylül 2010; 1:36:57 >
-
Ayni konuyu gecende actiniz heralde,,i7 lerin x6 lardan daha sicak oldugu kanitlanmis oldu. -
Genlede cpu sıcaklığı core sıcaklıklarına göre daha daha düşük olur zaten. Benim işlemcide (q9400) cpu ile core sıcaklıkları arsında 5-6 derece var. Kriter olarak core sıcaklıkları baz alırım herzaman. -
quote:
Orijinalden alıntı: kudretx
Ayni konuyu gecende actiniz heralde,,i7 lerin x6 lardan daha sicak oldugu kanitlanmis oldu.
Hangisi daha sıcak kanıtlayamam ama i7 oldukça ateşli onu garanti ederim -
cevap veren herkese teşekkür ediyorum..şu anki soğutma ile bu işlemci 4.0 riskli anlamına geliyor sınırda gezmenin alemi yok 3.8 ya 3.66 daha rahat olur gibime geliyor..tekrar teşekkürler saygılar... -
quote:
Orijinalden alıntı: mirut
cevap veren herkese teşekkür ediyorum..şu anki soğutma ile bu işlemci 4.0 riskli anlamına geliyor sınırda gezmenin alemi yok 3.8 ya 3.66 daha rahat olur gibime geliyor..tekrar teşekkürler saygılar...
yüksek sıcaklıklarda çalışan komponentlerin ömrünün standart süreden daha kısa olduğunu var sayarsak sizin sistem için daha fazla zorlamak pekte anlamlı gibi gelmiyor bence.zaten oldukça güçlü ortalamanın çok üstünde bir sistem ve birçok ihtiyaca çok iyi cevap verecektir.overclock gerek duymadıkça başvurulduğunda anlamsız,amaçsız bir iş gibi geliyor bana.hobi olarak ele alırsakta oldukça masraflı ve uğraşlı olabilme ihtimali var.dediğim gibi bunlar bana göre.herkesin fikri,zevki,hobisi farklıdır.saygı duymak gerek.kolay gelsin.
-
quote:
Ayni konuyu gecende actiniz heralde,,i7 lerin x6 lardan daha sicak oldugu kanitlanmis oldu.
Tamam i7 ler daha sıcak. Bende de AMD daha serin. İmzamdaki oc değerleri ile lynx testinde cpu 64, çekirdekler 55C lere ancak ulaşıyor. Oyunlarda ise çekirdekler 44C en fazla oluyor.
Ama AMD bu işlemci için 62C max. sıcaklık belirlemiş, beni düşündüren o kısım. 62C max. sıcaklık belirlenmiş ama ben zaten o değeri geçiyorum. İNTEL de sanırım 90-95C de çalışan işlemciler bile sorunsuz çalışıyor. Benim işlemcimin ise 90C ye kadar çalışabileceğini sanmıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
quote:
Tamam i7 ler daha sıcak. Bende de AMD daha serin. İmzamdaki oc değerleri ile lynx testinde cpu 64, çekirdekler 55C lere ancak ulaşıyor. Oyunlarda ise çekirdekler 44C en fazla oluyor.
Ama AMD bu işlemci için 62C max. sıcaklık belirlemiş, beni düşündüren o kısım. 62C max. sıcaklık belirlenmiş ama ben zaten o değeri geçiyorum. İNTEL de sanırım 90-95C de çalışan işlemciler bile sorunsuz çalışıyor. Benim işlemcimin ise 90C ye kadar çalışabileceğini sanmıyorum.
90 dereceye çıkması çok zor zaten ben daha 70 üzerini oc+stress programları ile bile göremedim
-
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
quote:
hocam ben de i7 860 kullanıyorum D14 almadan önce TT'in dandik bir soğutucusu vardı linx testinde 3 çekirdek 99 derece gördü 4. de 99'u görse herhalde kapanırdı. şimdi linx'te D14 max 81 derece filan görüyorum. ama prime 95 85 dereceyi gördürüyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X