Şimdi Ara

Boşta cpu sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kasa:zalman z3 plus
    ankart:Asus M5A78L-M/USB3
    işlemci:amd fx 6100 soğutucu :thermaltake contact 16
    ram:gskill 4x2
    ekran kartı:hd 5670
    termal macun:zalman zm stg1
    işlemci boşta hiç bişe yapmadan 40 derece canımı cok sıkıyor bu sorun millet stock fanla 27 derece görüyor sorun neden olabilir.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Boşta CPU Sıcaklığı

Boşta CPU sıcaklığı, bilgisayarınızın işlemcisinin (CPU) herhangi bir işlem yapmadığı durumlarda sıcaklığıdır. CPU'nuzun boşta sıcaklığı, bilgisayarınızın performansı ve ömrü için önemli bir göstergedir.

CPU Boşta Kaç Derece Olmalı?

İdeal boşta CPU sıcaklığı tipik olarak 30-45 santigrat derecedir. Ancak bu değer, CPU modeline, kasa soğutmasına ve ortam sıcaklığına bağlı olarak değişebilir. 50 santigrat derecenin üzerindeki boşta sıcaklıklar endişe verici olabilir ve bilgisayarınızın performansını veya bileşenlerine zarar verme olasılığını artırabilir.

Boşta Yüksek CPU Sıcaklığı Nedenleri

Boşta yüksek CPU sıcaklığına neden olabilecek birkaç faktör vardır:

• Yetersiz soğutma (kasa fanları veya sıvı soğutma yetersiz)
    • Toz birikmesi
    • Kötü termal macun uygulaması
    • Arızalı CPU fanı
    • Virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar (CPU'yu sürekli meşgul edebilir)

Boşta Yüksek CPU Sıcaklığını Düşürme

Boşta yüksek CPU sıcaklığını düşürmek için atabileceğin adımlar:

• Kasa fanlarını kontrol et ve gerekirse yenilerini tak.
    • Toz birikmesini temizle (kasa içini ve CPU soğutucusunu).
    • Termal macunu yenile (CPU ile soğutucu arasındaki arayüz).
    • CPU fanını kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Bilgisayarını virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı tarat.

Boşta CPU sıcaklığını düzenli olarak izlemek, bilgisayarının sağlığı için önemlidir. Yüksek boşta sıcaklıklar fark edersen, sorunu gidermek ve daha fazla hasarı önlemek için derhal harekete geç.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kasa dar havasiz yerde.

Mesal ön ve arkada fan yok. Genel hava sirkülasyonda problem var.

Eger kasa ses gecirmez ise genelde daha isinabilir.

Genel: 40 derece bir CPU icin problemsiz. Asil yüklendiginde nekadar oluyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al bilgisayarı şimdi açtım ya değerlere bak müzik bile açmadan 51 derece gene çıldıracam şimdi Boşta cpu sıcaklığı
  • tüm çekirdeklerin aynı sıcaklıkta olmasının imkanı yok. nokta atışı hepsi 44 derece olamaz. benim sıcaklıklar 9-10-12-11 gibi oluyor 4 çekirdek. toz temizliği yap, termal macunu kontrol et. fanın çalışıp çalışmadığına bak. bende de aynı kasa var. ama bu kadar sıcaklık yok.
  • Milletin 27 derece dediğine pek itibar etme elbetteki olabilir ama 40 derece de pek bir şey değil yani boşa kendini yiyip bitirme bende bir şey var sandım. Stok fan adı üstünde ne bekliyorsun ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aradabiruğrarım

Milletin 27 derece dediğine pek itibar etme elbetteki olabilir ama 40 derece de pek bir şey değil yani boşa kendini yiyip bitirme bende bir şey var sandım. Stok fan adı üstünde ne bekliyorsun ki?

Kardeşim fan stock değil contact 16
  • DeSeRT|Seek kullanıcısına yanıt
    Senin derdini anladım o kadar para verdim soğutucuya buna rağmen neden bu kadar yüksek sıcaklıkta diyorsun boştayken arka planda uygulama çalışıyormu hiç görev yöneticisinden bak kasanın havalandırması yeterince iyimi ona da bak bu arada acı gerçek ama o soğutucuda iyi ama öyle aman aman bir şey değil 40 derece diyorsun insafsız bırakta o kadar olsun sanki boştayken 60-80 derecedeymiş gibi davranıyorsun. Hiç mi bir cihaza para harcamadın üstelik yük altındayken kaç derece daha onu da hesaplamamışsın bi bunları yapta sonra kahret kendini.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Senin derdini anladım o kadar para verdim soğutucuya buna rağmen neden bu kadar yüksek sıcaklıkta diyorsun boştayken arka planda uygulama çalışıyormu hiç görev yöneticisinden bak kasanın havalandırması yeterince iyimi ona da bak bu arada acı gerçek ama o soğutucuda iyi ama öyle aman aman bir şey değil 40 derece diyorsun insafsız bırakta o kadar olsun sanki boştayken 60-80 derecedeymiş gibi davranıyorsun. Hiç mi bir cihaza para harcamadın üstelik yük altındayken kaç derece daha onu da hesaplamamışsın bi bunları yapta sonra kahret kendini.

Haklısın
    Yük altına en fazla 52 oldu arma 3 online oda yani ısına bileceği en yüksek derece olmalı prime 95 dede 56 oldu ama boşta iken neden 50
    yükte 57 bunu anlamıyorum anlatabildimmi?

• en ağır oyunlarda yükte iken 55-60 diyorsun bir de hala ağlıyorsun kardeşim 5- 10 derece fark ettiriyor işte sen hangi programlarla test ettin bilmiyorum ama biosa gir oradan sıcaklık değerlerine bak boştayken asıl oradan bakılır
  • quote:

en ağır oyunlarda yükte iken 55-60 diyorsun bir de hala ağlıyorsun kardeşim 5- 10 derece fark ettiriyor işte sen hangi programlarla test ettin bilmiyorum ama biosa gir oradan sıcaklık değerlerine bak boştayken asıl oradan bakılır

Sorunu çözdüm 30 a indi kasa dar biyereydi ordan çıkardım hava alamıyormuş Ada'm.
    Senin kafanı şişirecem ama şimdi format atıyorum formattan sonra o.c yapacak Nasıl yapabilirim bi fikrin varmı işlemci ile anakart modeli yukarıda yazıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yapma. Yapacaksan da önce anakartını ve kasanı bir güzel temizle eğer tozluysa toz yüzünden aşırı ısınıp yanmasın. sonrasında Kaliteli bir soğutucun yoksa ki işini görecek seviyede var. Bİosdan önerilen ayarlarda eğer uefi yani görüntülü biosun varsa ki varmış. Bence önce 4.0 ghz e çıkart fazlasıyla yeter zaten işlemcin öyle aman aman bir şey olmadığı için pek fazla zorlama çok yüksek performans artmayacak çünkü. En fazla 4.5ghz e çıkart ki elindeki cihazdan da olma. Şimdi sana bir link vericem referans olarak bu adam aynı modele Hız aşırtma yapmış 5.0 ghz e çıkartmış tavsiyem sen en fazla 4.5 ghz e çıkart. hadi güle güle kullan.

https://www.youtube.com/watch?v=0fZB4DNzG1c

• 70 dereceye kadar normal kabul edilir. Bir sıkıntı yok gayet normal

• Hocam çok takılacak bir sorun değil . Zaten oda sıcaklığının altına kolay kolay düşülmez . Bios ta otomatik fan hızını ayarlama açık mı bir bak istersen düşük sıcaklıklarda yavaş döndüğünden dolayı boşta 50 dereceleri görüyordur . Senin için önemli olan yükte kaç derece olduğu ? Sen 56 derece demişsin bence bu mükemmel bir değer .
  • stock fanı yeni taktım boşta 40-45 derece bende bence normal

• Aslında 50 derece olmasındaki Can'ımı sıkan konu kuzenimin masaüstü bilgisayarı var rahat bi 5 6 yıllık Ada'mın ısı değerlerine bakıyorum işlemci 32 derece birde şöyle bir sorunum var artık işletim sistemindenmi donanımsalmı bilmiyorum masaüstünde ve oyunlarda anlık takılmalar oluyor sürekli mesela internette dolaşırken ekran anlık duruyor saniyeden az sürede geri devam ediyor oyunlardada böyle bunu işlemcinin sıcaklığına bağladığımdan bukadar üstüne düşüyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.