Şimdi Ara

İşlemci sıcaklığı düşmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci sıcaklığı dışarıdan ekstra fan kullandığım halde 86 - 90 dereceden aşşağı düşmüyor.Ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 31 Mayıs 2019; 13:38:20 >

• Fan konumlandırması çok önemli, yaz aylarında mümkünse sadece içeride ki havayı dışarı atın.

Bazıları kasasına ekstra fan takıyor ancak yanlış konumlandırdığı için ısıyı daha çok arttırıyor,

Genelde kasaların ön yüzünde içeri hava alan bir fan vardır, bu fanı yaz aylarında çalıştırmayın yada dışarı hava verecek şekilde konumlandırın, ısı kaybı yaşayacaksınız hemen.

Düzelmezse, yazılımsal arayışa gidin arkaplanda sürekli çalışan sistemi yüke sokan bir yazılım çalışıyor olabilir.

Oda çözüm olmazsa fiziksel bir sorun olabilir, garantiniz varsa iletişime geçin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz c

Fan konumlandırması çok önemli, yaz aylarında mümkünse sadece içeride ki havayı dışarı atın.

Bazıları kasasına ekstra fan takıyor ancak yanlış konumlandırdığı için ısıyı daha çok arttırıyor,

Genelde kasaların ön yüzünde içeri hava alan bir fan vardır, bu fanı yaz aylarında çalıştırmayın yada dışarı hava verecek şekilde konumlandırın, ısı kaybı yaşayacaksınız hemen.

Düzelmezse, yazılımsal arayışa gidin arkaplanda sürekli çalışan sistemi yüke sokan bir yazılım çalışıyor olabilir.

Oda çözüm olmazsa fiziksel bir sorun olabilir, garantiniz varsa iletişime geçin.
    hocam geçen sene masanın fana denk gelen kısmını kesmiştik elektrikli testereyle. laptopun ve ekstra fanın konumunu aşağıya resim olarak attım

• Koyduğunuz fan ısı boruları ve diğer soğutma bileşenlerine değil kasanın alt kapağına hava üflediği için bir işe yaramaz.

Cihazın içini açıp termal macunu yenilerseniz ve işlemcinin voltajını bir miktar düşürürseniz (undervolt) işlemci sıcaklığı da ciddi şekilde düşecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Koyduğunuz fan ısı boruları ve diğer soğutma bileşenlerine değil kasanın alt kapağına hava üflediği için bir işe yaramaz.

Cihazın içini açıp termal macunu yenilerseniz ve işlemcinin voltajını bir miktar düşürürseniz (undervolt) işlemci sıcaklığı da ciddi şekilde düşecektir.
    peki o harici fanı nasıl koymalıyım ? ayrıca alt kapağa üflemiyor. fanın içine giren ve içinden çıkan havanın olduğu yere üflüyor.

birde o voltaj ayarlarını falan hiç bilmiyorum.yanlış falan yaparsam anakartı yakarım diye korkuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiazLou

peki o harici fanı nasıl koymalıyım ? ayrıca alt kapağa üflemiyor. fanın içine giren ve içinden çıkan havanın olduğu yere üflüyor.

birde o voltaj ayarlarını falan hiç bilmiyorum.yanlış falan yaparsam anakartı yakarım diye korkuyorum

Alıntıları Göster
    Fanı kapatınca durum aynı mı? Bana o soğutucu sistemine karşı çalışıyor gibi geldi. Fanı üflettiğiniz yer egzoz kısmı içeri alma kısmı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serkandrgn

Fanı kapatınca durum aynı mı? Bana o soğutucu sistemine karşı çalışıyor gibi geldi. Fanı üflettiğiniz yer egzoz kısmı içeri alma kısmı değil.

Alıntıları Göster
    fansız durum daha kötü hocam. havayı üstten almıyor mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aschil

Bu mesaj silindi.
    hocam geçen sene bayramdan önce göndermiştim ürünü 3 haftadan fazla bekledim. bayram tatilinde çalışmıyor asus. bayramdan sonra göndereyim bari ürünü garantiye.

o ekstra fanı da rahatlatsın diye koymuştum yanlış mı yapmışım
  • Hayır genelde dizüstü bilgisayarlarda kasaların altında ön kısımlarında kesikler olur pasif olarak oralardan alır serin havayı ve soldaki kısımdan tahliye eder. Fanın şu anki durumunda işlemciyi serinletmesini tahliye kısmındaki bakır elemanları soğumasıyla açıklamak mümkün ama şu an benim yorumlayabileceğim 1 macun yenilenmesi gerekiyor olabilir ya da önceki dediğim gibi ek fan soğutmaya efektif katkı sağlamıyor olabilir. Ben aynı durumda olsam kontrol edeceğim/ ettireceğim ilk şey macunlar olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.