Gezinirken bir sayfa buldum oldukça güzel. Kaç zamandır forumda birçok kişi, ben dahil işlemcisinin overclocked halinin kaç watt harcadığını merak ediyordu. Bu linkte enteresan bir ölçüm şekli var, bir göz atın. Ne kadar dogru degerler veriyor bilemiyorum ama bana mantıklı geldi birde siz bakın :)
Tahmin ettiğim gibi bizim yeni Duron'lar yok. Ama olsun, biz nasıl olsa Athlon XP'ye çevirdik :) Buna göre hesapladım. Şu anda 1.65V'da 1950Mhz olarak kullanıyorum. 72.8W çıktı. Alttaki %88 olayı nedir, onu anlamadım yalnız?
bizde 3.5ghz de 1.6v ile 132w çekiyomuşuz :P
abi bu linkki pol vermnemişmiydi analım "o şimdi asker :(("
coolemi kardeş.senin benchmark sonucun niye bu kadar kötü yahu.işlemci olayını aşmışsında normal mx440 ın aldıgı puanın çok gerisinde kalmışsın.mx440 a downclock falanmı yaptın sorması ayıp.[evlol]
1700+@ 2200mhz v 400bus 1.55volt 79watt
@Dracul İlk başlarda 3d skoruyla hiç işim olmuyordu ( daha once yaptıgım hic bir testte ekran kartının ayarları ile pek oynamamaştim) ama sonradan bende kıllandim driverlari falan degiştirip ekran kartınıda OC yaptım 6000-6500 lere cıktı puan ama sonuçta ne yaparsam oyle ekstra iyi bir kart olmadiğini görünce daha fazla ugraşmadim. Oyun falan oynamiyorum ama bu gidişle sırf 3d mark puanı için yeni bi ekran kartı alıcam :)
123.11240666666666 :))
118.48404378865901
Ben daha sistemi toplayamadım imzamdan da anlaşılacağı üzere ancak 1.75V ile 2400Mhz yapsam diye düşündüm (biraz abarttım belki de) 110W civarı çıktı. Elektrik faturasına nasıl yansır acaba bu olay?
bu watt değeri bildiğim kadarıyla power supply değerinin yetip yetmediğini yada sistemin ne kadarlık power supply a ihtiyacı olduğunu belirlio. onun içinde elektrik faturasını etkileyeceğini sanmıorum.
Hocam olur mu yaaa.. Watt, gücün birimidir. Bunu zamanla çarparsan, enerji olur. Mesela benim işlemci 68.30 Watt tüketiyor, yani 0.068 kwatt. 1 saat bunu kullanırsam, 0.068kwsaat olur. Güç kaynağının ve şehir cereyanının ideal olduğunu kabul edersek direkt olarak elektrik sayacına yansır. Ama gel gelelim güç kaynakları da şehir cereyanı da ideal değil (bunu ideale yaklaştırmak için PFC fln kullanılıyor), bize fayda sağlamayan (reaktif) ve bize fayda sağlayan (aktif) gücü de çekiyoruz. Bu da ekstra para demek. Yani aslında orada teorikte ölçülen güçten daha fazla güç çekiliyor ve daha fazla para ödeniyor. Güç kaynaklarının da güç üretme kapasiteleri de bildiğimiz, elektrik sayaçlarında kullanılan "watt"tır :=) Lütfen fikriniz olmayan konular hakkında konuşmayalım, sonuçta burası bir forum ve insanlar burada sorunlarını çözmek, bilgilerini paylaşmak için geliyorlar. Yanlış yönlendirme olmasın.[clvr][dont]
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme