Şimdi Ara

Cpu Zalman 9500 AM2 Soğutucu Montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar pc'de yapılan ince ayarlar konusunda acemi sayılırım ve sizlerden yardım istiyorum.Konu yeni almış olduğum amd athlon 64 X2 4200+ işlemcinin sıcaklığını düşürmek bunun içinde zalman 9500 AM2 soğutucusunda karar kıldım gecenlerde kasayı açıp cpu bakmak istedim ama yukarda bahsettiğim gibi acemi olduğumdan birazda tedirgin oldum yanlış bir şey yaparım diye ilk olarak işlemcinin hemen yanında bulunan güvenlik kilidini ters yöne doğru çekerek açtım akabinde soğutucuyu çıkarmak istedim ancak biraz zorladım ve baktımki soğutucunun çıkmaya niyeti yok bende fazlaca kasmak istemediğimden soğutucu altında bulunan cpu erişemedim sizlerde bunu nasıl çıkatmam gerekiyor yöntemi nedir? Birde soğutuc altında ve cpu üzerinde bulunan termal sıvıyı nasıl temizlemem gerekir bazısı kolanya ile temizliyormuş ancak üzerinde görülmeyen maddeler kalabiliyo ve hava oluşmasına neden olabiliyormuş yöntemi nedir acaba?Cpu sıcaklığı yüklemesiz 35-38 arası yüklemeli 50 ve yukarısı rahat oluyor.Anakar 27-28 oluyor yüklemesiz.Yukardaki
    Zalman soğutucu dışında birde kuzey köprüsü için yine Zalmanın ZM-NB47J model fansız soğutusunu düşünüyorum.Başka önerisi olanlar varsa dinlemek isterim saygılar.

Sistemim
    Amd ahtlon 64 X2 4200+
    ASUS M2N-SLI DELUXE Motherboard
    2gb DDR2 Twinster
    250 Gb SATA2 WD
    ATI RadeonX GT1900

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toygar61 -- 15 Aralık 2006; 0:31:22 >

• Evet arkadaşlar bugün elime ulaştı zalman 9500 cpu soğutucu hemen montakını yaptım montajıda basit zor birşey değil anakartı çıkarmanıza gerek kalmıyor.Bu soğutucuyu takmadan önce yüklemesiz cpu 38-40 arası gidip geliyordu şuan everest ile bakıyorum tekrar çekirdek 1 sıcaklığı 25 çekirdek 2 29 olarak gösteriyor.Genel olarak Cpu sıcaklığıda 1 olarak gözüküyor şuan Yüklemelide en fazla 42 yi gördü.Çok iyi bir soğutucu ve sessiz çalışıyo almanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toygar61 -- 20 Aralık 2006; 0:36:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.