Şimdi Ara

CR-V mi, 3008 mi, C5 Aircross mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
0
Favori
11.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

CR-V mi, 3008 mi, C5 Aircross mu?

(En Son Oy Tarihi: 7.1.2024)
Giriş
    Hepsi compact c sınıfı.

D sınıfı olanlar bmw x3, audi q3, ds7 v.b.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Internetten hiç görmeyen biri farkli düşünebilir. Ancak canlı gören CRV harici karar vermez. Zaten birebir rakipleri olamaz.

CRV 5008'in rakibi gibi kalıyor. +güç +awd -dizel -tamotm
    Valla canlı gördüm, denedim, test sürüşünü yaptım, hanıma gösterdim.

Sonuç sahte ahşap kaplamalar, ne yazıkki cvt, eski görünüm gibi sebeplerden düşünmedim bile.

Sessiz, konforlu bir araç ama c5'e ya da 3008'e karşı tercih etmek zor. Eski duruyor.

• Bir ara tek hedefim 3008 idi

C5 çıktıktan sonra C5 e döndüm.

Aradaki fiyat farkı ilede altın alır otururum

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Enteresan, her ikisinide defalarca kullandim (3008 ve Crv)

Cvt şanzıman şehir içinde çok rahat sessiz sessiz işini yapıyor ve daha verimli. Eski Önyargılari kenara birakmak lazim.kesintisiz tahrik.
    Ic hacim olarak epey fark var.(özellikle bagaj çocuklu aileler icin epey fark ediyor)
    Plastik ahşap, peki plastik olmayan ahsap kullanilan araclar günümüzde hangileri? Mercedes E serisinde bile plastik varken, gerçek ağaç kullan honda demek zor. Lexus'un Ust duzey Limo benzeri aracinda var, S class olabilir, maybach, rolls.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 9 Haziran 2020; 9:48:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: usmanoguz

Motor1'in yaptığı incelemede de C5 Aircross performans(dizel) ve yalıtım konusunda zayıf bulundu.Test sürüşü yapmayı düşünüyorum.
    Açıkçası son yıllara damga vurmuş 3008'in daha çok ilgi göreceğini, tavsiye edileceğini düşünmüştüm.
    CR-V ciddi şekilde düşündürüyor.

C SUV almak istiyorum, bir çok aracı mantık çerçevesinde değerlendirmeye tabi tutuyorum kendimce. Rav4 ü parası yüzünden eledim, Kuga'yı hem piyasasını görmek istediğim hem de benzinli otomatik versiyonu gelmediği için dışarıda bıraktım, Qhasqai'nin yüzü çok eskidi, Tiguan'ın dolusu fiyat olarak yukarıda.
    Bunların dışında, Tuscon ve Karoq da aklımı çekiyor. GrandladX SUV görünümü vermiyor nedense, Spprtage'i hiç düşünmedim.
    Nasip olur da alırsam burdan paylaşırım inşallah.
    Rav 4 flame versiyonu 386 bin gözüküyor bayiden daha da uyguna alabilirsiniz.Sorunsuzluk olarak bu araçlara tur bindirir

• Sorun ahşap kaplama olması zaten. Gerçek ahşaptan olsa da artık çok istenen bir şey değil.

Cvt ise cvt işte. Gaza basman gereken anda sinir ediyor.

Onun dışında cr-v de güzel geniş konforlu. Ama biraz geride kalmış giib.

• Bu üçlü arasında tercih yapacak olursam 4*4 olduğu için ilk sırada Crv sonra 3008. C5 kesinlikle olmaz dış görünüşü, koltukları hiçbir özelliği cazip değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    O zaman biraz daha gülmek için ben de bir link vereyim size.
    https://tr.motor1.com/photo/3865011/d-suv-segmenti/

Sonuçta bu adamlar oto eleştirmeni olarak çalışan global bir firma.

Neyse, otomotiv sektörünün içinde olan biri olarak segmentler hakkında genel bir bilgi vereyim o zaman belki faydalı olabilir:

Segmentleri belirleyen ilk gösterge boyutlardır.Eğer 3008,C5,qashqai gibi modellere bakarsanız 4400 mm civarında olduğunu görürsünüz.Ama CR-V , Xtrail, 5008 ve rav4 ise 4600 mm civarındadır.Bu modellerin bir çoğu da yine 7 koltukludur.C segment suvda 7 koltuklu model yoktur.Bu yüzden bu Suvlar avrupa ve türkiyede mid-size (avrupa tanımı) veya d segment (Türkiye tanımı) olarak geçer.

Peki wikipedia neden Compact ( C segment) diyor.Çünkü kendisi ABDyi referans alıyor.ABD malesef bizden birkaç gömlek üstte olduğu için segmentasyonda farklı konumlamalar olabiliyor.Mesela Toyota Camry ABD nin 10 yıldır en çok satan sedan modelidir ve orada Midsize (d segment) olarak konumlandırılır.Ama Türkiyede aynı araba E segment (fullsize) olarak geçiyor.Adamların D si bize E oluyor yani.Tabi bu her model için geçerli değil.Özellikle premium sınıfta segmentler daha net ve aynıdır.

Ben konu sahibi arkadaşın bizim ülkemizde yaşadığını varsayarak yorumda bulunmuştum.Zaten kendisi de durumun farkında olduğunu belirtmişti.

• C5a için yazayım.Yaklaşık alalı 8 ay oldu,konfor ve sessizlik olarak mükemmel ancak;
    1.5 hdi 130 luk eat8 Feel Adventure paket kullanıyoruz.
    Ara ara geri görüş kamerası açılmaz park sensörüyle idare edersin.Açılsa da 3 sn kadar geç açılır her zaman.
    Keskin dönüşlerde aracın lastiği davlumbaza sürter ve kimse hiç bir işlem yapmaz.Servise git gel manyak olursun.
    TribeCayoutube
    Citroen C5 Aircross 2019 sürtme sorunu
    https://www.youtube.com/watch?v=CvB7739dEQc

Bazen aracın orta ekranı çalışmaz,Aküyü sök tak yapar 15 dk beklersin kendine gelir.
    1.5 130hp olmasına rağmen şehir içi ben daha 8lt nin altını görmedim.Dizel bir araç için çok fazla yaktığını düşünüyorum.
    1.5 65bg 2013 symbol'ün çıktığı yerden bununla çıkamazsın,araç patiye düşer.Manyak olursun.
    +Lara geçersek
    Şerit takip çok çok güzel çalışıyor
    Ani otomatik fren muhabbeti de 2 3 kere müdeahalede bulundu çok başarılı.
    Vites geçişleri seri ve düzgün.Araç kararsız kalmıyor.
    Bakımlar ucuz.15bin bakımını 700tl'ye yetkili serviste 2 hafta önce yaptırdık.

Başka aklınıza takılan bir soru var ise veya merak ettiğiniz elimde geldiğince yardımcı olurum.

• hgguner H kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım üreticisi compact diyor. Bak üreticisi diyorum. Hele rav4 tüm reklamlarında birde compact sınıfın yaratıcısından diye kullanıyor.

Yok o sitede d demiş, yok abd standartı, yok camry bizde e sınıfı. Nereye e sınıfı oluyor. Fiyat yükseltmek için söylenen saçma sapan yalanlar.

Suv segmentinde crv 3008, rav4 kuga c5 Hepsi compact. Git üreticilere anlat. Boyutlara bakarsan superb e sınıfı.

C5'de d sınıfı o zaman. Arkada 3 kızaklı bağımsız koltuk var. Boyutları crv ile çok yakın.

Saçma sapan muhabbet bu. Son mesajım konuyu kirletmeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 9 Haziran 2020; 13:40:11 >
  • hgguner H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, takrardan bilgilendirme için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usmanoguz -- 9 Haziran 2020; 13:35:29 >
    Size de teşekkür ederim.
    Nihayetinde sınıf bilgisi ya da boyutlar arası uçurum yoksa tercihi etkileyecek bir durum değil. Onun için çok tartışmasak bu konuyu daha iyi olur :)
  • usmanoguz U kullanıcısına yanıt
    Grandland X sahibiyiz, 1.2 turbo. Özel seri araçlardan dolu ve uygun araç gördüğümüzden aldık. Dediğinize katılıyorum, bir C-Suv değil de, sanki Hatchback olarak duruyor. Ama yakışıklı bir araç. Bir de gaz tepkisini sevemedim. 1.2 ve 3 silindirli motorundan dolayı mı bilemedim.

Ahşap kaplamalar, bana daha cazip geliyor piano black ya da cakma karbon ya da cakma fircalanmis metallere gore.

Mesela Volvo'larda ve BMW'lerde elektrik modellere ev havasi katmak icin ikea gibi huş - kayin kullanilir
    X7 X5 5 7 e serisi hepsinde sıkça ağaç kullanılır.

Daha çok sicak bir ev havasi katıyor ben beğeniyorum. Zevkler ve renkler meselesi, c5'in kutu ve balonlarin birleşiminden ilham alınmış tasarimi belki daha marjinal kalır.
    CR-V mi, 3008 mi, C5 Aircross mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 9 Haziran 2020; 14:13:9 >

• CaptainTeeemo kullanıcısına yanıt
    Eksileri beni korkutmaya yetti kardeşim, teşekkür ederim.
    19" ya da 18" donanimda davlumbaz sürtme konusunda fark oluyor mu ?

Arkadaşım ben de aynı şeyi söylüyorum.
    Üreticiler kendi ürünlerini farklı pazarlarda farklı sınıflandırıyorlar.Aynı toyota aynı arabayı Amerikada D burada E olarak konumlandırıyor.
    Benim de son mesajım konu ile ilgili.İkimizin verdiği bilgiler de burada duruyor.Herkese göre farklı bilgiler sunmuş olduk.İsteyen istediğinden faydalanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

19" ya da 18" donanimda davlumbaz sürtme konusunda fark oluyor mu ?
    18 lik kullanıyorum,19 luk olsa acaba ne olurdu bilemiyorum.
    Umarim tez zamanda cozersiniz, Arac yukluyken- hizli - frende sol - sag tam donuslerde mi oluyor ?
    Detay belirtirseniz yararli olacaktir. Tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.