Şimdi Ara

Crea Receiver | Genel Konu | Sorularınızı bu konuya sorunuz. (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
673
Cevap
5
Favori
108.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sorununun biraz dolambaçlı bir şekilde olsa da düzelmesine sevindim. Çünkü benim de başıma gelmişti ve gerçekten çok sinir bozucu olabiliyordu. Sanki çocuklar yanı başında çatapat patlatıyorlar gibi...

Kanallardaki Çift ses olayına ben de e2 kanalında rastlamıştım. Güzel bir özellik...
  • Değerli arkadaşlarım Bir konuda ban yardımcı olurmusunuz??????

HD Uyulu bir reciver almayı planlıyorum bunlar crea ve dreambox 800 hd

fakat normal uydularda Hd yayın açık olan şifresiz hangi kanallar ve kaç tane var

Dream box alırsam internet bağlantısıyla Hd server alarak uydulardaki hd yaynlarını şifreli olanları izleme olanagım varmış.

Benim sorum şurda diyelim creayı aldık kaç kanal izleriz

Hd server varmıdır dreambox için.

saygılarımla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kuasbo

Değerli arkadaşlarım Bir konuda ban yardımcı olurmusunuz??????

HD Uyulu bir reciver almayı planlıyorum bunlar crea ve dreambox 800 hd

fakat normal uydularda Hd yayın açık olan şifresiz hangi kanallar ve kaç tane var

Dream box alırsam internet bağlantısıyla Hd server alarak uydulardaki hd yaynlarını şifreli olanları izleme olanagım varmış.

Benim sorum şurda diyelim creayı aldık kaç kanal izleriz

Hd server varmıdır dreambox için.

saygılarımla...

SAYIN KUASBO,
    eğer merkezi sistem uydu yayını yapılan bir sitede veya apartmanda oturuyorsanız crea hd receiver cihazını kullnmakta zorluk çekeceksiniz,çünkü şahsi olarak kendinize münhasıran bir çanağınız olmadığından istediğiniz uyduya çevirmeniz ancak yönetici izniyle alınacak kararla mümkündür(haata benim gibi kesinlikle mümkünü yok cevabıyla karşılaşabilirsiniz)bu durumda sadece sistemin kurulu olduğu uydulardan alınacak HD yayınları görmeniz mümkün tabiki free olanlarını,varsa eğer!!!!!!
    seçiminiz yaparken bu konuya da dikkatinizi çekmek istedim.saygılarımla

• sistem, kendim kurcam yani binadaki çanaklarla alakam olmayacak

ama ücretsiz hd varmı varsada kaç kanal bu reciveri almaya degermi????
  • quote:

Orjinalden alıntı: kuasbo

sistem, kendim kurcam yani binadaki çanaklarla alakam olmayacak

ama ücretsiz hd varmı varsada kaç kanal bu reciveri almaya degermi????

Bir önceki sayfadaki benzer soruna bir arkadaşımız cevap vermiş. Sanırım gözünden kaçtı. Buraya alıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: vardar052

Crea hd alıcısını aldıktan sonra 2.çanağı eurobird 9 uydusuna çevirebilirsin.Orada 3 tane hd şifresiz kanal var.Lux tv hd ,fashion tv hd, melody zen hd..
    Ayrıca diğer normal kanalları daha net izlersin.

Dsmartın hd kanallarını izlemen için hd smart alman gerkir.

• Arkadaşlar crea hd reciver dan bir haber varmi carrefour lara gelmişmi ..
  • bende bişi sorayım

crea hd reciver alsam bendekı digitürk modül ve kartla ligtv hd seyredebilirmiyim

deneyen varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: güzelceli

bende bişi sorayım

crea hd reciver alsam bendekı digitürk modül ve kartla ligtv hd seyredebilirmiyim

deneyen varmı ?

Bu sayfanın üst tarafında benzer soru ve verilen cevaplar var. Oraya bakabilirsin.
  • evet o soru ve cevabı okudum ama mantık yürütülmüş sadece

neyse seyredebilecegimi ögrendim cihazı ithal eden şirketin yetkilisinden

bu arada crea yeni reciver getirimycekmiş anladıgım kadarıyla

bana bulabilecegimi söyledi suan 1-2 yerde varmıs ama ben next hd alıcam büyük ihtimalle yazılım problemi olmasın

ilerde sorun yaşamayım dıye
  • arion yazılım çıkarmaya devam eder mi acaba.
    gerçi alet çıkalı 2 sene olmuş son yazılımla bile bu kadar sorunlu ama.
    bu arada aleti arkadan kapatıp açınca bazen hatta çoğu zaman kanal sinyallerini sıfır diye göstermesi yani,
    yayının gelmemesi benden başka kimsede olmuyor mu.
    anten fişini söküp oynayınca düzeliyor genelde çok canımı sıkıyor bu durum acaba ben mi bozdum aleti
  • quote:

Orjinalden alıntı: id850520

arion yazılım çıkarmaya devam eder mi acaba.
    bu arada aleti arkadan kapatıp açınca bazen hatta çoğu zaman kanal sinyallerini sıfır diye göstermesi yani,
    anten fişini söküp oynayınca düzeliyor genelde çok canımı sıkıyor bu durum acaba ben mi bozdum aleti

VALLA BNE ORJ YAZILIMIYLA KULLANIYORUM VE MAŞALLAH HİÇBİ SIKINTI YOK

TIKIR TIKIR CİHAZ

hatta gece çok ışık yaptığı için ön panel arkadan kapatıyorum

ve dediğin sıkıntılar yok
  • bende de ocak 2008 yazılımı var.1.2.4 galiba , çok nadir arada reset atıyor ama yine aynı kanalda eskisi gibi başlıyor.
    saat sabit kalmıyor,herhalde reset attığı için, siz de böyle bir şey oluyor mu?

quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

quote:

arion yazılım çıkarmaya devam eder mi acaba.

VALLA BNE ORJ YAZILIMIYLA KULLANIYORUM VE MAŞALLAH HİÇBİ SIKINTI YOK

TIKIR TIKIR CİHAZ

hatta gece çok ışık yaptığı için ön panel arkadan kapatıyorum

ve dediğin sıkıntılar yok

• quote:

bende de ocak 2008 yazılımı var.1.2.4 galiba , çok nadir arada reset atıyor ama yine aynı kanalda eskisi gibi başlıyor.
    quote:

1.2.4. olan boot. son sürümü 1.4.0.
    ben 1.4.0 boot ve 109s arion yazılımla kullanıyorum, yalnız crea yazılımıları dahil hepsiyle denedim.
    kanaatim crea yazılımı daha iyi. en azından bu şifreli kanal uyarısı verip açmamazlık yapmıyor pek.
    resetleme benim denediğim hepsinde oldu ama dediğin gibi çok rahatsız edecek kadar değil.
    ancak en problemli kısmı bence ısınması ve kanal değişimindeki sorun.
    bazı kanalları 1-2 saniyede değişiyor, bazılarını 5-6-7.... anlayın artık.
    yalnız kimse benimsoruya cevap vermiyor, bu çok önemli,
    cihazı anahtardan kapayınca veya elektrik kesilmesi durumunda bazen saatlerce kanalların sinyal seviyesini '0' (sıfır) gösteriyor.
    yani kanalları göstermiyor.
    acaba ben f konnetkörü takarken kısa devre mi yaptırdım yoksa bu cihazda böyle bi sorun da mı var.
    eğer varsa ki bu en pisi işte

• bende öyle bir sorun yok
  • bende de öyle bir sorun yok (sinyal seviyesi ile ilgili)
    sürümü nerden görüyoruz?

quote:

quote:

bende de ocak 2008 yazılımı var.1.2.4 galiba , çok nadir arada reset atıyor ama yine aynı kanalda eskisi gibi başlıyor.
    quote:

1.2.4. olan boot. son sürümü 1.4.0.
    ben 1.4.0 boot ve 109s arion yazılımla kullanıyorum, yalnız crea yazılımıları dahil hepsiyle denedim.
    kanaatim crea yazılımı daha iyi. en azından bu şifreli kanal uyarısı verip açmamazlık yapmıyor pek.
    resetleme benim denediğim hepsinde oldu ama dediğin gibi çok rahatsız edecek kadar değil.
    ancak en problemli kısmı bence ısınması ve kanal değişimindeki sorun.
    bazı kanalları 1-2 saniyede değişiyor, bazılarını 5-6-7.... anlayın artık.
    yalnız kimse benimsoruya cevap vermiyor, bu çok önemli,
    cihazı anahtardan kapayınca veya elektrik kesilmesi durumunda bazen saatlerce kanalların sinyal seviyesini '0' (sıfır) gösteriyor.
    yani kanalları göstermiyor.
    acaba ben f konnetkörü takarken kısa devre mi yaptırdım yoksa bu cihazda böyle bi sorun da mı var.
    eğer varsa ki bu en pisi işte

• valla alet işyice canımı sıkmaya başladı hengi yazılımı attımsa bir yerinde bir eksiği var.şu an 31,01,2008 yazılımı var ve habire kilitleniyor bir dizi izleyeceğim ama 4 kere kalkıp kapatmak zorunda kalıyorum.04,04,2008 yazılımı nispeten ndaha iyiydi ama onda da kanal geçişlerinde şifreli kanal diyip bekletme sorunu vardı.açıkcası sıkıldım valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: alanya75

valla alet işyice canımı sıkmaya başladı hengi yazılımı attımsa bir yerinde bir eksiği var.şu an 31,01,2008 yazılımı var ve habire kilitleniyor bir dizi izleyeceğim ama 4 kere kalkıp kapatmak zorunda kalıyorum.04,04,2008 yazılımı nispeten ndaha iyiydi ama onda da kanal geçişlerinde şifreli kanal diyip bekletme sorunu vardı.açıkcası sıkıldım valla

Şimdi kendi kullandığım yazılımı kontrol ettim. Sanırım aynı, ocak yazılımı var. Tam bilgiler şöyle:

Yazılım versiyonu: SATG108s8000HDCI
    Yükleme versiyonu: 1.4.0
    Son güncelleme tarihi: jan 31 2008

Bu yazılımla ben hiç kilitlenme yaşamıyorum. Sadece ve nadiren resetleniyor kendi kendine. Fakat kısa sürede tekrar ve müdahaleye gerek olmadan açılıp, kaldığı kanaldan devam ettiği için büyük bir rahatsızlık vermiyor. Fakat bundan önce kullandığım ama versiyonunu unuttuğum yazılımda çok sıkkilitleniyordu ve arka açma-kapama anahtarından müdahele etmek gerektiği için sıkıntı veriyordu.

Bu arada ben taşındım. Bu taşınma nedeniyle kablo tak-sök yaparken sanırım Crean'nın HDMI çıkışı yandı. Farklı kablo denememe rağmen sonuç alamadım. Şu an Component ile kullanıyorum. Görüntü kalitesi açısından bir fark yok zaten.

• quote:

Benden alıntı.

Yanlışlıkla "değiştir" yerine "alıntı" tuşuna basmışım. "Sil" tuşu nereye gitmiş anlamadım. Artık mesajlarımızı silemiyor muyuz acaba? Neyse bir üstteki mesajıma şunları ekleyecektim...

Fakat sesi combosite ikili kablo ile ayrıyeten tv'ye girmek zorunda kaldım. Eğer uydunun sesi son kademeye yakınsa seste cızırtı, çatallama oluyor. Şimdilik bu sorunu Crea'nın sesini orta kademelere alıp eğer sesi arttırma ihtiyacı hissedersem tv'nin sesini arttırarak çözdüm. O zaman sesteki çıtırdama kayboluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 14 Şubat 2009; 22:39:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Benden alıntı.

Yanlışlıkla "değiştir" yerine "alıntı" tuşuna basmışım. "Sil" tuşu nereye gitmiş anlamadım. Artık mesajlarımızı silemiyor muyuz acaba? Neyse bir üstteki mesajıma şunları ekleyecektim...

Fakat sesi combosite ikili kablo ile ayrıyeten tv'ye girmek zorunda kaldım. Eğer uydunun sesi son kademeye yakınsa seste cızırtı, çatallama oluyor. Şimdilik bu sorunu Crea'nın sesini orta kademelere alıp eğer sesi arttırma ihtiyacı hissedersem tv'nin sesini arttırarak çözdüm. O zaman sesteki çıtırdama kayboluyor.

sevgili dostum .
    bende yakın bir zamanda biliyorsunki bu cızırtı ile boğuşuyordum.çözümüde bu şekilde bulmuştum hatırlarsan.ama bende optikten bağlı ikende yapıyordu bu cızırtıyı bende sonradan sağ sol (kırmızı beyaz kablo)ile aktardım bu defa dahada çok yapmaya başladı.yani şöyle optikte iken uydunun sesini 2 kademe düşürsem kesiliyordu ama diğerinde 5 6 kademe düşürüyorum ondan sonra kesiyor.artı olarak kırmızı beyaz kabloda 5,6 kademe indirdiğim için ses sisteminden baya yükseltmek zorunda kalıyordum.bende optiğe döndüm.ama kilitlenmeye çare bulmam lazım.akşamdan sabaha kapalıda kalsa kilitleniyor alet.deli olacam :(.yazılım olayını bir araştırayım olmassa 04,04 yazılımı vardı hani beta,ondan sonra çıkan vardı sanırım 08 08 di.ben sana link atmıştım denedinmi die ona döneceğim.o yazılımda sorun yaşamıyordum tek sorun kanal geçişlerinde şifreli kanal diyip ondan sonra açıyordu.hemde menüsü daha iyiydi.mesela toplu kanal taşıma vs vs gbi.
    ek olarak:
    alet ten ne zaman elektirik kesilse yada ben dışarı çıkacağımdan komple ünitenin elektiriğini kesipte çıkıyorum gelip açınca alet direkt açılıyor en son ki kanalda açılıyor.doğal olarak akıllı kumanda komutvermiyor açtıktan sonra önce cihazı arkadan kapatıp sonra kumanda dan açmam gerekiyor.yani elektirik gelince stby de başlamıyor.anlamadım gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alanya75 -- 17 Şubat 2009; 9:31:46 >

• Alacağınız cihazın donanım kalitesinin dışında yazılımınında sürekli güncellenip güncellenmediğine bakınız.

Güncellenen cihazda birçok sorunlar düzeltilir. Cihaz olgun bir şekle girer. Ayrıca bazen günümüz şartlarına uyum sağlaması sağlanabilir.

Sadece ucuz diye HD uydu alıcısı alınmaz.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.