Şimdi Ara

Crea Receiver | Genel Konu | Sorularınızı bu konuya sorunuz. (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
673
Cevap
5
Favori
108.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bugün ankara cepa alışveriş merkezinde sordum.

crea hd 15 adet gelmiş, 2 günde bitmiş. bir daha gelmeyecek dediler..
  • Beyler bugun uyducuyu çağırdım eurobird 9 a ayarladık.yalnız .luxtv hd ve fashion tv hd de çıkmıyor.normal sd kanalları çıkıyor sebebini bilen varmı?
    istanbulda göztepede oturuyorum.çanağım 70cm çekmiyor olabilirmi?
    en azından free hd kanalların çıkması lazım değilmiydi?nerede hata yapıyorum bu crea uydu mu bozuk frekansları girip taratıyorum hd kanalları çıkmıyor
  • evet arkadaşlar,
    bu topikte yazılanlar ve özellikle thai-fun arkadaşın incelemeleri detay fotoları sonucunda,cihazı almaya hem de carrefourun 15-31 aralık katolog fiyatıyla 199ytl.den almaya karar verdim.fakat uzun uğraşlar ve çabalarıma rağmen hiçbir şubeden temin edememiştim.bugün sabahtan tekrar şansımı denedim ve telefonla kozyatağı-erenköy şubesinden uydu cihazları reyonu bölüm şefi ALİ BEYe ilk kez ulaşıverdim,stokta olmadığını çok sorulan bir cihaz olduğunu anlattı bana,ben durumdan bahsedip birkaç şubeye bizzat gittiğimi hatta kozyatağı şb. defalarca telefondan aradığımı söyleyince...........depoda açık fakat eksiksiz kutulardan 3 tane cihazım var isterseniz deneyip kontrol ederek birini alabileceğimi söyledi,buradan kendisine tekrar teşekkürlerimi sunarım.depodan getirdiği cihazlardan birini açıp kontrol edip tüm arkadaki bağlantılarına ve kasasını varıncaya kadar inceledim,problemsizdi satın aldım,henüz cihazı yeni getirdim eve gerekli bağlantıyı yapıp ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum sizlerle.......bilgi paylaştıkça artar ve tekrar bizlere daha da ışıklandırarak yansır,hepinize selamlar saygılar........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeansatar -- 27 Aralık 2008; 19:09:14 >

• arkadaşlar tv yi açtığımda ekranda 1920*1080 50hz (1080i) yazıor

ama kanallarda gezerken bilgi ekranında sağ altta 576i açılıyor

acaba şmdi tv 1080i mi yksa 576i mi gösteriyor

tv seg 32" lcd
  • bugun uyducu çağırdım eurobird 9 u ayarlaması için adam hotbirdü ayarlamış ya hayret bişey

İstanbul göstepeden 70 cm lik çanakla(çanak 5.katta) eurobird 9 çeker mi beyler?
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

arkadaşlar tv yi açtığımda ekranda 1920*1080 50hz (1080i) yazıor

tv seg 32" lcd

TV 1080İ gösteriyor. 576i olarak gözüken yayıncı kuruluşun yaptığı yayının çözünürlüğünü ifade ediyor. Zaten çoğumuzun bu cihazı almaktaki maksadı: İşte 576i gibi düşük çözünürlükteki bir yayını 1080i ye upscale ederek izleyebilmekti.

Tabi burada upscale işlemini yapan cihazın bunu ne kadar başarılı yapabildiği de önemli. Daha başarılı olan, başarısız olanlarda, çok başarılı olanlarda olabilir.

Aslında bir lcd veya plazma tv sinyal ne yollarsan yolla bu upscale yani çözünürlüğü arttırma işini kendisi yapıyor. Sen ona atıyorum 640*480 çözünürlükte bir yayında yollasan tv bir şekilde kendi pixellerini doldurmak zorunda.

Eğer bağladığın cihaz örneğin crea bu 1080i ye yükseltme işini tv'den daha iyi yapıyorsa görüntü tv'ye 576i sinyal yolladığından daha iyi olacaktır.

Bir örnekle detaylandırayım...

Pioneer Plazma ve digitürk hd kullanan arkadaşların yorumu genelde digitürk hd cihazının çıkışını 576i'ye aldıklarında 1080i ye aldıklarından daha iyi olduğu yönünde. İşte buradan çıkan sonuç demekki Pioneer'ın görüntüyü işleme becerisi o digitürk kutusundan daha başarılı.

• quote:

Orjinalden alıntı: riveral

teşekkürler,

M2 HD (macar)kanalını buldum,zaman zaman HD yayın veriyorlar güncel frekans bilgileri:
    12130 H 27500-3/4
    HD bir belgesel vardı, kalite çok iyiydi,böylece cihazın HD sini test etme imkanı buldum.

quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

iyi günlerde kullan dostum, hotbird de M2 HD kanalı var ama benim çanakta sorun var bulamadım sanırım kingofsat da veriyorlar güncel frekansları

quote:

Orjinalden alıntı: riveral

Arkadaşım merhaba, senin önerin ve incelemelerinle bu alıcıyı aldım ,gerçekten ilk izlenimim olumlu,fiyat performansı çok iyi.
    Çok teşekkürler.
    Hotbird uydusunda şu an için açık bir HD yayın var mı? varsa değerleri verebilir misin?
    Tekrar teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

OH BE Sonunda kıymete bindi bizim uydu

bu kanalı tarattıp buldum fakat hd yayın daha izleyemedim gündüz belki hd yayın çıkar ve ben de aleti test edebilirim hd yayın şifresiz hangi uyduda en çok var bi de hotbird de bu kanaldan başka hd yayın yapan var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

arkadaşlar tv yi açtığımda ekranda 1920*1080 50hz (1080i) yazıor

tv seg 32" lcd

TV 1080İ gösteriyor. 576i olarak gözüken yayıncı kuruluşun yaptığı yayının çözünürlüğünü ifade ediyor. Zaten çoğumuzun bu cihazı almaktaki maksadı: İşte 576i gibi düşük çözünürlükteki bir yayını 1080i ye upscale ederek izleyebilmekti.

Tabi burada upscale işlemini yapan cihazın bunu ne kadar başarılı yapabildiği de önemli. Daha başarılı olan, başarısız olanlarda, çok başarılı olanlarda olabilir.

Aslında bir lcd veya plazma tv sinyal ne yollarsan yolla bu upscale yani çözünürlüğü arttırma işini kendisi yapıyor. Sen ona atıyorum 640*480 çözünürlükte bir yayında yollasan tv bir şekilde kendi pixellerini doldurmak zorunda.

Eğer bağladığın cihaz örneğin crea bu 1080i ye yükseltme işini tv'den daha iyi yapıyorsa görüntü tv'ye 576i sinyal yolladığından daha iyi olacaktır.

Bir örnekle detaylandırayım...

Pioneer Plazma ve digitürk hd kullanan arkadaşların yorumu genelde digitürk hd cihazının çıkışını 576i'ye aldıklarında 1080i ye aldıklarından daha iyi olduğu yönünde. İşte buradan çıkan sonuç demekki Pioneer'ın görüntüyü işleme becerisi o digitürk kutusundan daha başarılı.

eyw sağol

o zaman eve gidince 576i yi deneyeyim bakalım

görüntü farkedecekmi

creada o ayar varmı onuda bilmiyorum ya

görecez

• arkadaşlar şu anda turksat ve hotbird uydularında free olarak izleneek HD yayın kanal varmı,ne şekilde hangi frekanslarda taratıp bulurum,teşekkürler
  • creada bulamadım 576i ayarı felan

tvdede yok bu ayar

sanırım ben değiştiremiyorum
  • quote:

creada bulamadım 576i ayarı felan

tvdede yok bu ayar

576i çıkış yok cera'da. En düşük 576p var. Kumanda üzerinde en altta solda V.format tuşuna basarsan 576p,720p ve 1080i şeklinde 3 seçenek çıkması gerekiyor.
  • CREA kullanan arkadaşlar kablo ve lnb markası olarak ne tercih ettiniz ?
  • Değerli arkadaşlarım sizden bazı sorularım için detaylı bilgi edinmek istiyorum..

İzmit kocaelinde oturuyorum evimde 32 lik bir lcd dim ve gıcıkmı gıcık olduğum ve haftaya üyeliğimi sonandıracağım Digitürküm var.Buzamana kadar ortak antenden yayın alıyorduk

ben creanın bu hd reciverinini alıp evde hd yayınları izlemek istiyorum.

ben ne yapmalıyım sırasıyla..

teknosadan bu cihazı alsam herhangi bir uyducuya gitsem ben bunu aldım kardeşim gel binanın catısına uyduları kurmu diycem bu uydular ve kaç çanak kurdurmam lazım

ayrıca Hd yayınları d smart kendide yayınlıyor onları izliye bilirmiyim,yoksa kardeşim benim bu uydu alıcım var diyip d smarta uye olup hd kanallarımını izlmek mantıklı

bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

saygılarımla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kuasbo

Değerli arkadaşlarım sizden bazı sorularım için detaylı bilgi edinmek istiyorum..

İzmit kocaelinde oturuyorum evimde 32 lik bir lcd dim ve gıcıkmı gıcık olduğum ve haftaya üyeliğimi sonandıracağım Digitürküm var.Buzamana kadar ortak antenden yayın alıyorduk

ben creanın bu hd reciverinini alıp evde hd yayınları izlemek istiyorum.

ben ne yapmalıyım sırasıyla..

teknosadan bu cihazı alsam herhangi bir uyducuya gitsem ben bunu aldım kardeşim gel binanın catısına uyduları kurmu diycem bu uydular ve kaç çanak kurdurmam lazım

ayrıca Hd yayınları d smart kendide yayınlıyor onları izliye bilirmiyim,yoksa kardeşim benim bu uydu alıcım var diyip d smarta uye olup hd kanallarımını izlmek mantıklı

bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

saygılarımla...

Crea hd alıcısını aldıktan sonra 2.çanağı eurobird 9 uydusuna çevirebilirsin.Orada 3 tane hd şifresiz kanal var.Lux tv hd ,fashion tv hd, melody zen hd..
    Ayrıca diğer normal kanalları daha net izlersin.

Dsmartın hd kanallarını izlemen için hd smart alman gerkir.

• evet arkadaşlart uzun bir zamandır aranızda değildim malum düğün hazırlığı var ben de thai-fun ve HiGHWAYMOUSE arkadaşlarımın edinimleri ve tavsiyeli üzerine almıştım bu cihazı.ama sağlıklı deneyemediğimden bu güne kadar müdahil olamadım konuya.şimdi herşey bitip te oda yerleşimi tv ünitesi vs vs yerleşince 3 akşamdır izleme fırsatı buldum ve bir sorunla karşılaştım.konuyuda dağılmasın die buraya devam ettim özellikle soruma thai-fun ve HiGHWAYMOUSE DEN CEVAP BEKLİYORUM.şöyleki.ben uydumu bağlarken tv ye değilde creadan direkt optik kablo ile ses sistemine bağladım sesi (ses sistemi panasonic pt 885 sinema sistemi)ve kanallarda yani trt kanalarında ve fox atv da bazen ses te cızırtılar oluyor incelediğim zamansa arka (surronund kulelerden)geliyor sanırım yayınlar stero değil de mono oluşundan kaynaklanıyor .mesela cnn yada ntv de yada avrupa kanallarında gelen cızırtı kayboluyor ve stero olarak bütün kule ve merkez hoparlöründen ses iyi geliyor ama fox u izlerken yada trt kanallarını yada star ı,arka kulelerden ses gelmiyor.ve arada ses gelmek istiyor ama ses yeriye cızırt cızırt ses çıkıyor ve buda rahatsız ediyor. sinema sisteminden test tuşu ile ses arka kulelerde iken oktav ı düşürdüm -- 2 lere (normalde +6 larda idi )ama yinede cızırtı devam ediyor cd yada dvd takınca herşey normal ama tv yayınlarında geliyor ve sinir bozucu bişi.cnbs yada cnn de de harika bütün kuleler sağlıklı.buna çözüm varmıdır.bu arada crative nin harici ses kartını aldım onu bağladm ona uydudan direk optik kablo ile girip ondan da yine optik ile ses sistemine girdim ama değişmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alanya75 -- 30 Aralık 2008; 11:29:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

creada bulamadım 576i ayarı felan

tvdede yok bu ayar

576i çıkış yok cera'da. En düşük 576p var. Kumanda üzerinde en altta solda V.format tuşuna basarsan 576p,720p ve 1080i şeklinde 3 seçenek çıkması gerekiyor.

evet 720de idi ayar

1080i yaptım çokda değişen olmadı
  • quote:

evet 720de idi ayar

1080i yaptım çokda değişen olmadı

Ben de 720p ve 1080i arasındaki farkları göremiyorum. Ama 576p ile 1080i arasındaki farkları görebiliyorum. Yine de eğer tv full hd bir tv ise, 1080i çıkış değeri tv'nin doğal çözünürlüğüne uygun olduğundan tercih edilmesinde fayda var. Eğer tv hd-ready ise 720p seçilmesi daha uygun olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alanya75

evet arkadaşlart uzun bir zamandır aranızda değildim malum düğün hazırlığı var ben de thai-fun ve HiGHWAYMOUSE arkadaşlarımın edinimleri ve tavsiyeli üzerine almıştım bu cihazı.ama sağlıklı deneyemediğimden bu güne kadar müdahil olamadım konuya.şimdi herşey bitip te oda yerleşimi tv ünitesi vs vs yerleşince 3 akşamdır izleme fırsatı buldum ve bir sorunla karşılaştım.konuyuda dağılmasın die buraya devam ettim özellikle soruma thai-fun ve HiGHWAYMOUSE DEN CEVAP BEKLİYORUM.şöyleki.ben uydumu bağlarken tv ye değilde creadan direkt optik kablo ile ses sistemine bağladım sesi (ses sistemi panasonic pt 885 sinema sistemi)ve kanallarda yani trt kanalarında ve fox atv da bazen ses te cızırtılar oluyor incelediğim zamansa arka (surronund kulelerden)geliyor sanırım yayınlar stero değil de mono oluşundan kaynaklanıyor .mesela cnn yada ntv de yada avrupa kanallarında gelen cızırtı kayboluyor ve stero olarak bütün kule ve merkez hoparlöründen ses iyi geliyor ama fox u izlerken yada trt kanallarını yada star ı,arka kulelerden ses gelmiyor.ve arada ses gelmek istiyor ama ses yeriye cızırt cızırt ses çıkıyor ve buda rahatsız ediyor. sinema sisteminden test tuşu ile ses arka kulelerde iken oktav ı düşürdüm -- 2 lere (normalde +6 larda idi )ama yinede cızırtı devam ediyor cd yada dvd takınca herşey normal ama tv yayınlarında geliyor ve sinir bozucu bişi.cnbs yada cnn de de harika bütün kuleler sağlıklı.buna çözüm varmıdır.bu arada crative nin harici ses kartını aldım onu bağladm ona uydudan direk optik kablo ile girip ondan da yine optik ile ses sistemine girdim ama değişmedi.

Dostum...

Söylediğin sorunu ben de yaşamıştım. Şöyleki: Bir ara nasılsa dolby digital yayın yok, farketmez diyerek rca kablo (kırmızı-beyaz) ile sesi, ses sistemine aktarmıştım. O günlerde seninde bahsettiğin gibi seste cızırtı, arada bir sanki hoparlörler patlamış gibi sesler çıkıyordu. Ben bunu optik kablo kullanmadığıma veya rca kabloda bir sorun olabileceğine bağlamıştım. Bir ara tekrar optik kabloya geçtim. Tam hatırlamıyorum ama bir veya iki defa benzer durumla karşılaştım. Fakat nasıl oldu düzeldi bilemiyorum. Şimdi öyle bir sorun yok.

Bu akşam biraz daha kurcalayayım senin için. Tabi bir aksilik olmaz ise inşallah...Aklıma çözüm adına yeni bir şeyler gelirse yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 30 Aralık 2008; 19:31:31 >

• Sayın HiGHWAYMOUSE,

Acaba bu uydu alıcıda, Digiturk izleme şansımız var mı? Kart girişi yok sanırım ama ben de pek anlamam doğrusu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: wwwoguz

Sayın HiGHWAYMOUSE,

Acaba bu uydu alıcıda, Digiturk izleme şansımız var mı? Kart girişi yok sanırım ama ben de pek anlamam doğrusu..

Dostum,

Bende hiç anlamıyorum o işlerden. Cihazda modül girişi var. Sadece mantık yürütürsek; Eğer digitürk böyle bir modül ve kart veriyorsa yani kendi cihazını almayı şart koşmuyorsa olabilir gibi gözüküyor. Ama vermiyorsa ve benim sattığım cihazlardan alacaksınız diyorsa olmaz tabi...
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.