Şimdi Ara

Creative 4400 kurulum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar geçen gün bu üründen aldım ama 2den fazla hoparlörünü aynı aNda çalıştıramıyorum,ama teker teker takıp kontrol ettiğimde hepsi de çalışıyor patlak hoparlör yok içlerinde de bu sorunumu çözerseniz çok sevinirim.. Hemen hemen herşeyi de denedim bu arada,windowstaki ayarları filan da düzelttim yine birşey olmadı.

• şimdi tam hatırlamıyorum ama yeşil kablo yada siyah kablonun birini sökütüğünde 4 hoparlördende ses alırsın gerçi stero olur ama ses gelir. söktüğün kablonun iki ucuda boşta kalsın.
  • ne yani şimdi benim hoparlör bozuk mu
  • kardes sana bı ıkıden teke donusturucu lazm bu elektronıkcılerde olur gıt bole bole de onlar ztn sana verırler ama yınede yanlıs bılmıyosam senın onboard oldugu ıcın ole sadece fılmlerde hepsı calısır ama hoparlorler bozuk fln deıl sadece sesı onboard dan aldıgın ıcın mesela 5+1 veya 4+1 ses kartı alırsan o sorun cozulur ama o dedıgım donusturucuyu de alırsan sorun cozulur

saygılar...
  • bendede creative inspire 4+1 var ve ilk başta sadece iki höparlörden geliodu benimkilerden de.
    çözümü ise şöyle:denetim masasından ses ayarlarına girip ,hoparlör ayarlarından gelişmişi tıklayıp dört yönlü hoparlörleri seçiyorsun,sonra üstte ses i tıklıyorsun ordan da,gelişmişi seçip aynı şeyi yapıyorsun,sonra insan sesini seçip yine gelişmişten ayarlıyorsun ve sorun halloluyor
  • Daha 1-2 saat önce bende creative 4400 4.1 ses sitemi aldım....

Ses kartım onboard ve aynı problem bendede var... Ses kartı alabilecek durumda değilim şu anda...

@amarok3 senin tavsiyen işe yaramadı, yinede tavsiye için sağol...

mavibilgisayarda ürün yorumlarında birisi dönüştürücü ile hallolabileceğini yazmış... bu dönüştürücü nasıl bişey nedir, nereye takılıyor bi bilgi veren olur mu acaba ? @red_blade sen de bahsetmişsin dönüştürücüden, bi yardım ediversen,... Bu arada dönüştürücü ile ses kaybı olur mu acaba? Gerçi ses kaybı olsada sonucun şu halinden daha iyi olacağı kesin... Herkese iyi günler...
  • Ses kartı alma imkanım yok dedim ama yine de P4xp-x anakartım için (creative 4400 4.1 ile iyi performans verebilecek) bi ses kartı önerecek varsa çok iyi olur... Ses kartı alırken sistemimizin neyine göre seçmeliyiz hiçbir fikrim yok,.. yardım ederseniz memnun olurum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam ben şimdi elektronikçiye gidip ikiden teke dönüştürücü istiyorum desem adam anlar mı yoksa suratıma bön bön bakar mı
  • ses kartı olarak ürünü seçerken kartın minumum sistem gereksinimleri yazar özelliklerinde buna bakarsın kendi pc ne uyuyormu dye.yoksa problem olaiblir.bende creative 4 kanal ses kartı var
  • quote:

Orjinalden alıntı: mutants

hocam ben şimdi elektronikçiye gidip ikiden teke dönüştürücü istiyorum desem adam anlar mı yoksa suratıma bön bön bakar mı

yukarıda anlattığım şekilde yapın 4 hoparlördende ses alırsınız. dönüştürücüye falan gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öz gür -- 24 Haziran 2006; 16:11:44 >
  • tamam deneyeceğim de hoparlörden biraz uzağım anca pazartesiye
  • quote:

Orjinalden alıntı: öz gür

şimdi tam hatırlamıyorum ama yeşil kablo yada siyah kablonun birini sökütüğünde 4 hoparlördende ses alırsın gerçi stero olur ama ses gelir. söktüğün kablonun iki ucuda boşta kalsın.

Ben onu okur okumaz denedim ama olmadı yada ben yanlış anladım... Denediğimi geçen mesajımda belirtmemişim, belirttim sanıyordum...

Bilgisayarın arkasında 3 tane giriş var, ... Birisi mic.. birisi ismini bilmiyorum ama ->(()) (mavi renkli) şeklinde işaret var diğerinde ise (())-> (yeşil renkli) şeklinde işaret var... Mic le işimiz yok. Yeşil kabloyu yeşil girişe takınca ve siyahı da mavi renkli girişe takınca sadece ön uydulardan ses geliyor. Yeşil kabloyu mavi girişe takınca ve siyahı da yeşil renkli girişe takınca sadece arka uydulardan ses geliyor. Kısaca sadece bilgisayarın arkasındaki yeşil girişe takılanlar ses veriyor.

Dediğiniz gibi yeşil yada siyah kablolardan birini söktüğümüzde ya hiç ses gelmiyor yada sadece iki hoparlörden ses geliyor. Çünkü sadece yeşil giriş kullanılabilir , mavi giriş bir işe yaramıyor...

Yarın maltepeye dönüştürücü almaya gideceğim... lütfen bilgisi olan varsa yazabilir mi? iyi geceler...

• dostum pm ni okudum, dediğim gibi dönüştürücüye gerek yok. ben tam nasıl yapıldığına bakayım tekrar net şekilde yazarım.
  • quote:

dostum pm ni okudum, dediğim gibi dönüştürücüye gerek yok. ben tam nasıl yapıldığına bakayım tekrar net şekilde yazarım.

Ok. saol dostum...

Sinancım, senin düşüncen nedir?
  • Dönüştürücü ile sorunu çözebilirsiniz fakat streo olur ve 4+1 in hiç bir anlamı kalmaz! yani klonlama yapmış olursunuz uyduları! Kısaca madem 4+1 aldın 5+1 desdekli birde ses kartı al hiç uğraşma derim mustafa arkidişim :) yok ses kartı düşünmüyorum dersen valla ben onbordda denemediğim için hiç klonlamaktan başka seceneğin oluduğunu sanmıyorum. Ses kartın ayarlarıyla iyice bi oyna derim. 4+1 olarak zaten ayarlamışsındır. windows media playerla bi dene. winamp bazen arka uydulara ses göndermiyebiliyor! Bu arada kusura bakma geçen aramışsın ama işteydim! Sonrada unuttum. Hayırlı olsun bu arada sistemin. Görüşürüz.

Bu arada Donanimhaber'e hoşgeldin. Senin gibi değerli insanları buralarda görmek insana güç veriyor!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan_54 -- 25 Haziran 2006; 1:18:13 >
  • yeşil kabloyu bilgisayarın arkasındaki yeşil ses girişine tak diğer yeşil ucuda sub'ın arkasındaki yeşil girişe tak. ama kesinlikle siyah kablonun her iki ucuda boşta kalsın. bu şekilde 4 hoparlördende ses gelir.
  • Yanlışın var kardeş siyah kablo boşta kalırsa arkalardan nasıl ses gelecek ilginç
    quote:

yeşil kabloyu bilgisayarın arkasındaki yeşil ses girişine tak diğer yeşil ucuda sub'ın arkasındaki yeşil girişe tak. ama kesinlikle siyah kablonun her iki ucuda boşta kalsın. bu şekilde 4 hoparlördende ses gelir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinan_54

Yanlışın var kardeş siyah kablo boşta kalırsa arkalardan nasıl ses gelecek ilginç
    quote:

yeşil kabloyu bilgisayarın arkasındaki yeşil ses girişine tak diğer yeşil ucuda sub'ın arkasındaki yeşil girişe tak. ama kesinlikle siyah kablonun her iki ucuda boşta kalsın. bu şekilde 4 hoparlördende ses gelir.

dostum ben bu ses sistemini kullandım neden yanlış olsun arkadaşlara pratik çözüm öneriyorum, yanlış yok.
  • Dostum bende kullandım. İlk sistemimdi ve 2 tane streo jack ön ve arka uydular içindir. Yeşil ön uydular siyah arka uydular için! sadece yeşili bağlayarak sadece ön uydulardan ses alabilirsin. Yanlışım varsa aff ola tabi ama zannetmiyorum o şekilde olacağını! ses kartı eğer desteklemiyorsa 4+1 çıkışı tek çözüm siyah ve yeşili kabloları subın arkasına gerektiği gibi takıp diğer uçlarınıda çift streo girişini tek erkek jack a dönüştüren aparata takıp ses kartın ana ses çıkışına yani yeşil girişe takmak olur. Tabi buda sistemden alınacak verimi düşürür! Saygılarımla....
    quote:

quote:

Yanlışın var kardeş siyah kablo boşta kalırsa arkalardan nasıl ses gelecek ilginç
    quote:

dostum ben bu ses sistemini kullandım neden yanlış olsun arkadaşlara pratik çözüm öneriyorum, yanlış yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan_54 -- 25 Haziran 2006; 1:28:20 >

• quote:

Dostum bende kullandım. İlk sistemimdi ve 2 tane streo jack ön ve arka uydular içindir. Yeşil ön uydular siyah arka uydular için! sadece yeşili bağlayarak sadece ön uydulardan ses alabilirsin. Yanlışım varsa aff ola tabi ama zannetmiyorum o şekilde olacağını! ses kartı eğer desteklemiyorsa 4+1 çıkışı tek çözüm siyah ve yeşili kabloları subın arkasına gerektiği gibi takıp diğer uçlarınıda çift streo girişini tek erkek jack a dönüştüren aparata takıp ses kartın ana ses çıkışına yani yeşil girişe takmak olur. Tabi buda sistemden alınacak verimi düşürür! Saygılarımla....
    quote:

quote:

quote:

tabi olmayacağını düşünmen normal ama işin aslı dediğin gibi değil sadece yeşil kabloyu takarak 4 hoparlörden ses almak mümkün. tabi stero olur ayrı mesele.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.