Merhaba arkadaşlar. Bundan yaklaşık 10 yıl kadar önce Creative 5+1 Sound Blaster Ses Sistemi almıştım. Fazlasıyla da memnundum sistemden. Geçen sene yeni bilgisayar aldım. Fakat anakart bu ses sisteminin ses kartını desteklemediği için ses kartını bilgisayara takamadım. Ses kartı olmadan da ses sistemi çalışmıyor, anca 1-2 kolonu zar zor ses veriyor. Cillop gibi sistem, bir kenarda öyle boynu bükük duruyor. Elimde 5+1 ses sistemi olduğu içinde gidip yeni bir sistem almak içimden gelmiyor. Bu sistemi kullanabilmenin uygun maliyetli bir yolu var mıdır? |
Creative 5+1 Sound Blaster Ses Sistemini Tekrar Nasıl Kullanabilirim?
-
-
-
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim hocam. İşin kötü tarafı ses kartını nereye koydum onu da hatırlamıyorum Hadi buldum diyelim, bu sefer sağlamlığı ne durumda orası meçhul, dile kolay 10 yılı geçti ve 1 yıldır sağda solda atılıyor. Gümbür gümbür müzik dinleme zevki olan biri pek değilim. Arada bir bilgisayardan film izlerken ya da çok sevdiğim bir şarkıyı kaliteli bir şekilde dinlemek istiyorum. Çünkü bu sistem çalıştığı dönemde o tadı aldım ve damağımda kaldı. Filmde helikopter sesi bir kolondan, konuşmalar bir kolondan, müzik bir kolondan gelerek efsane bir film izleme deneyimi yaşatıyordu.
İnternette bakıyorum, 500-600 TL 'lik, güzel yorumlar almış 5+1 ses sistemleri var. Ha, belki diyeceksiniz "500-600 TL 'lik ses sistemleri Creative 5+1 kadar kaliteli değildir" fakat dediğim gibi üst düzey, gümbür gümbür bir sistem aramıyorum. Bu tarz kasa içi, çalıştırabilmemin meçhul olduğu çözümler yerine, 100-200 TL 'lik, USB ile halledebileceğim çözümler benim için daha ideal. "Elimizde zaten 5+1 sistem var, 500-600 TL masraf yapmayalım" derken bu tarz çözümlere 200-300 TL harcayıp sıkıntılar yaşama potansiyeli beni biraz ürkütüyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X