Şimdi Ara

Creative Audigy Value 7.1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Creative Audigy Value 7.1 ses kartın DTS desteği var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadasti -- 19 Ocak 2010; 12:58:45 >

• sadece spdif cıkıs var o kartta yani digatal cıkıs var hangi ses sistemini kulanıyosun
  • Speaker'larım bu desteği vermiyor.

Ben sadece ses kartımın bu desteği verip vermediğini merak ediyorum.

Ses kartı üzerinde digital çıkış olması, DTS desteği vermesi için yeterli midir ?
  • value 7.1 ses kartı ile 5+1 digital ses alamassınız digital jak ancak 2+1 digital ses sistemlerini destekler (bkz. megaworks 2.1 )

resimdeki mavi renkteki digital çıkıstır . ve 2+1 digital tüm sistemleri destekler . coax iyel baglantıyı jak çevirici ile jak a çevirip baglarsanız digital ses alırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logi_Z -- 20 Ocak 2010; 18:15:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alperoni

Merhaba,

Creative Audigy Value 7.1 ses kartın DTS desteği var mıdır ?

power dvd 8.0 ve sonrası AC97 spesifikasyonunu destekleyen tüm ses kartları ve onboard codec lere işlemciye de yüklenerek dts çözdürmektedir.

ilk power dvd bu desteği versede yavaş yavaş diğer uygulamarda dts yi ses kartından bağımsız olarak çözecektir.
    (tabi ac97 gerekli)

quote:

Orijinalden alıntı: alperoni

Speaker'larım bu desteği vermiyor.

Ben sadece ses kartımın bu desteği verip vermediğini merak ediyorum.

Ses kartı üzerinde digital çıkış olması, DTS desteği vermesi için yeterli midir ?

bu yazılanlar saçma olmuş.
    digital çıkış olması ile dts desteği farklı şeylerdir.
    DTS çevresel sesin belli bir mantıkla sayısal olarak sıkıştırılıp çözülmesi yöntemdir.

DTS çözüm,
    DTS Connect ise sıkıştırma
    desteğini kasdeder.

şimdi AC97 spsifikasyonu ile gelen codec denilen onboard ses çipleri AC3 (dolby) çözme anlamına gelene decodasyondan isimlerini alırlar. yani codec demek ses çözen demektir. çözülen ise dolby dir.
    ancak bu spesifikasyonda DTS çözümü yoktu sonradan bu çözüm ses kartlarıyla (audgy2 zs) gelmeye başladı ve zaman içinde Power DVD tüm ses kartlarıyla bunu çözer oldu. Geçen sürede bu kez sıkıştırma destekleri başladı DDL/DTS Connect bu destelkler ilk olarak Cemdia ile geldi ve sonradan realtek, creative ve ADI de bu desteği bazı ciplerinde yazılımla vermeye başladı.

gelişim tabi sürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 20 Ocak 2010; 19:48:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uzman_flair

sadece spdif cıkıs var o kartta yani digatal cıkıs var hangi ses sistemini kulanıyosun

Hocam Pm attım bi bakarmısnız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.