Şimdi Ara

SupremeFX X-Fi 2 vs Creative Sound Blaster Live SB Eax 5.1 5.1 VX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhabalar ben şimdi yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum ve anakart olarak;

CROSSHAIR V FORMULAhttp://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3Plus/CROSSHAIR_V_FORMULA/#overview
    almayı düşünüyorum.

ama elimde şuan faal kullandığım ses kartım da aşağıdaki;

Sound Blaster 5.1 VX
    http://asia.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=873&product=17510

bu asus v formulayı seçme sebebimin önde gelen sebeplerinden birisi de ses kartı ama acayip kararsız kaldım SupremeFX X-Fi 2 ses kartı varmış üzerinde fakat bir türlü bu ses kartının teknik özelliklerini tam bulamadım

sizce ;

ASUS CROSSHAIR V FORMULA anakart üzerindeki o/b olan SupremeFX X-Fi 2 ses kartımı daha iyidir yoksa Creative Sound Blaster 5.1 VX ses kartımı iyidir lütfen bilgisi olanlardan rica ediyorum bi ön ayak oluversinler.. teşekkürler.

• yanlis degilsem supreme fx 2 realtek alc889 veya 892 chipsetli bir ses karti. Ama yaninda gelen thx trustudio pro, eax 5.0 ve alchemy gibi creative yazilimlariyla daha albenili gibi gorunuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama bende ki creative de eski bir ses kartı modeli bu ise yeni model ister istemez kullanmış olduğu teknoloji daha iyidir diye tahmin ediyorum..

ARKADAŞLAR KİMSE BİLMİYORMU YA LÜTFEN BİRAZ YARDIMCI OLUN GÖZÜNÜZÜ SEVEYİM :(((
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyuboglu61

arkadaşlar merhabalar ben şimdi yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum ve anakart olarak;

CROSSHAIR V FORMULAhttp://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3Plus/CROSSHAIR_V_FORMULA/#overview
    almayı düşünüyorum.

Sound Blaster 5.1 VX
    http://asia.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=873&product=17510

bu asus v formulayı seçme sebebimin önde gelen sebeplerinden birisi de ses kartı ama acayip kararsız kaldım SupremeFX X-Fi 2 ses kartı varmış üzerinde fakat bir türlü bu ses kartının teknik özelliklerini tam bulamadım

sizce ;

ASUS CROSSHAIR V FORMULA anakart üzerindeki o/b olan SupremeFX X-Fi 2 ses kartımı daha iyidir yoksa Creative Sound Blaster 5.1 VX ses kartımı iyidir lütfen bilgisi olanlardan rica ediyorum bi ön ayak oluversinler.. teşekkürler.

Onboard ekran kartı ile extra takılan ekran kartı gibi düşün, hangisi daha iyidir? Senin ses kartın hertürlü iyidir bundan diye düşünüyorum ses kartı almak istersende creative'in yeni serilerini öneririm ses sistemin nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: J.Maharaja
    Onboard ekran kartı ile extra takılan ekran kartı gibi düşün, hangisi daha iyidir? Senin ses kartın hertürlü iyidir bundan diye düşünüyorum ses kartı almak istersende creative'in yeni serilerini öneririm ses sistemin nedir?

hocam öyle diyorsunuzda işte ben ses kartı almayı düşünmüyorum extra masraf olmasın diye. creative 7.1 vardı logitech 5.1 e geçiş yaptım ses sisteminden yana sıkıntım yok fakat madem sistemi yenileyeceğim dedim bari yeni nesil bi ses kartı o/b olarak bunu buldum sonuçta benimki haricide olsa eski bir kart. işimi görüyormu, görüyor eskiyi aratmasında bu alacağım bana o yüzden çok kararsız kaldım anlatabildim mi artık günümüzde yeni nesil o/b lar eski haricilere bile taş çıkartıyor ben bu o/b olanın teknik özelliklerini bulmadım bir türlü o yüzden iyimi kötümü bilemiyorum

• quote:

quote:

hocam öyle diyorsunuzda işte ben ses kartı almayı düşünmüyorum extra masraf olmasın diye. creative 7.1 vardı logitech 5.1 e geçiş yaptım ses sisteminden yana sıkıntım yok fakat madem sistemi yenileyeceğim dedim bari yeni nesil bi ses kartı o/b olarak bunu buldum sonuçta benimki haricide olsa eski bir kart. işimi görüyormu, görüyor eskiyi aratmasında bu alacağım bana o yüzden çok kararsız kaldım anlatabildim mi artık günümüzde yeni nesil o/b lar eski haricilere bile taş çıkartıyor ben bu o/b olanın teknik özelliklerini bulmadım bir türlü o yüzden iyimi kötümü bilemiyorum

Sen anakartı o/b ses kartı var diye alma, anakartı hangi işlemci ve e.kartı ile kullanacaksın? İleride sli veya cf ve oc yapmayı düşünüyor musun? Bunları araştır. Ses kartı supreme'ymiş bilmem neymiş farketmez, optik çıkışına takartsın Z'yi usta keyfine bakarsın onboard optik ses girişi ile supreme'nin arasındaki farkı anlayacağını sanmam, aksine o bana göz boyama ve slot doldurmaktan ibaret geliyor he bir Creative almış olsan tamam derimde anakart ile gelen ses kartından ne hayır gelir sen düşün? Hiç bulaşma boşver dediğim şeylere bakarak al ses okadar fark etmeyecektir emin ol.

• Bende bu kartı kullanıyorum onboard ile bariz fark var özelliklerle basslarda basslar belirlirginleşti netleşti diyebilirm..onboardda uğultudan başka bişe duymuyordum.. ( Creative Sound Blaster Live SB Eax 5.1 5.1 VX )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gardanadam -- 19 Mart 2013; 15:41:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sen anakartı o/b ses kartı var diye alma, anakartı hangi işlemci ve e.kartı ile kullanacaksın? İleride sli veya cf ve oc yapmayı düşünüyor musun? Bunları araştır. Ses kartı supreme'ymiş bilmem neymiş farketmez, optik çıkışına takartsın Z'yi usta keyfine bakarsın onboard optik ses girişi ile supreme'nin arasındaki farkı anlayacağını sanmam, aksine o bana göz boyama ve slot doldurmaktan ibaret geliyor he bir Creative almış olsan tamam derimde anakart ile gelen ses kartından ne hayır gelir sen düşün? Hiç bulaşma boşver dediğim şeylere bakarak al ses okadar fark etmeyecektir emin ol.

kardeşim her seferinde konu dağılıyor diğer donanımlarla ilgili hiç bir sıkıntım yok çizmiş olduğum donanımsal projemde herşey 10 üzerinden 10. ama madem merak ediyorsun açıklayayım hayatım boyunca intel, nvidia ve creative den şaşmadım yaklaşık 6 ay önce sistemim yetersiz gelmeye başladı ve aynı mimariyle aynı anakart üzerine ati hd 7870 ghz ed. aldım ve eski atilere göre beni utandırdı ve memnun kaldım sonra şudur budur derken amd mimariye geçmeye karar kıldım ve amd fx 8350 ile bu anakartı almaya karar kıldım bu anakartı 1. dere seçme sebebim o.c. zaten ve ram slotlarıda tam istediğim gibi (2133mhz) ve yine 2133mhz lik 16gb ram takacağım. ve şuan kullanmakta oldum ati hd7870 i birde üstüne intel den 240gb işletim sistemi için ssd takacam ve özetle kafamda kurduğum makina süper olacak kısacası. ama şimdi şöyle bir durum var ki iyi bir seskartıda 300 500 tl civarında o yüzden ses kartı almaktan vazgeçtim ve bunun üzerindeki ses kartını araştırmam sonucu övüldüğünü gördüm ve elimdeki mevcut ses kartımdan iyimidir değilmidir diye bir araştırma yapmak istedim ve bu ses kartına ait kendi sitesindede herhangibir TEKNİK ÖZELLİK göremedim ve dedim ki belki kullanan vardır yada belki teknik bilgi verebilecek biri vardır diye düşündüm bundaki o/b x-fi olarak adlandırılıyor o yüzden o/b diyip geçmemek lazım günümüzde öyle o/b ekran kartları bile varki şimdilerin harici nvidia sı atisi ne bile kafa tutuyor... bilmem ne kadar takip ediyorsunuz teknolojiyi ama diyim dedim.

quote:

Orijinalden alıntı: gardanadam

Bende bu kartı kullanıyorum onboard ile bariz fark var özelliklerle basslarda basslar belirlirginleşti netleşti diyebilirm..onboardda uğultudan başka bişe duymuyordum.. ( Creative Sound Blaster Live SB Eax 5.1 5.1 VX )

evet bu ses kartı güzel bende kullanıyorum fakat bu anakart üzerindekinden güzelmi o merak konusu doğrusu.

• sonunda araştıra araştıra buldum eğer bu anakart ile ilgili seskartını merak eden varsa en azından ben aydınlatmış olayım. kısa ve özet bi şekilde bu o/b ses kartı sound blaster live 5.1 i her türlü tokatlıyor.

o/b olanın getirmiş olduğu teknoloji
    SupremeFX X-Fi 2 built-in 8-Channel High Definition Audio CODEC
    - Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking
    Audio Feature :
    - X-Fi® Xtreme Fidelity™
    - EAX® Advanced™ HD 5.0
    - THX® TruStudio PRO™
    - Creative ALchemy
    - Blu-ray audio layer Content Protection
    - Optical S/PDIF out port(s) at back panel
    http://rog.asus.com/motherboard/formula/crosshair-v-formula/

sound blaster 5.1
    - CMSS
    - EAX® Advanced™
    http://asia.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=873&product=17510&nav=0&listby=usage

• quote:

sonunda araştıra araştıra buldum eğer bu anakart ile ilgili seskartını merak eden varsa en azından ben aydınlatmış olayım. kısa ve özet bi şekilde bu o/b ses kartı sound blaster live 5.1 i her türlü tokatlıyor.

o/b olanın getirmiş olduğu teknoloji
    SupremeFX X-Fi 2 built-in 8-Channel High Definition Audio CODEC
    - Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking
    Audio Feature :
    - X-Fi® Xtreme Fidelity™
    - EAX® Advanced™ HD 5.0
    - THX® TruStudio PRO™
    - Creative ALchemy
    - Blu-ray audio layer Content Protection
    - Optical S/PDIF out port(s) at back panel
    http://rog.asus.com/motherboard/formula/crosshair-v-formula/

sound blaster 5.1
    - CMSS
    - EAX® Advanced™
    http://asia.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=873&product=17510&nav=0&listby=usage

Araştırmalarının sonuca ulaşmasına sevindim, öyleyse extra Creative almasan da olur sanırım. yalnız birde crystalıser olaymış daha iyimiş lakin bunlar da fena değil.
    Sistemin güzel, lakin ram mhz olarak araştırmalarım sonucu 800mhz ile 2133mhz arasında ortalama 170-200mb kopyalama hız farkı gördüm, bence madem yüksek mhz değerleri arıyorsun ram'de, 2500mhz al derim. Olmuşken tam olsun yani. Şimdiden hayırlı olsun sistemin kardeşim. (:

• teşekkürler kardeşim x-fi bana yeter ama crystalıser nedir bilgim yok onun hakkında bu arada 2500 mhz yapsam ne olcak ki anakart o kadar desteklemiyor o.c. de belli bi kriterin üstüne çıkmayı düşünmüyorum biraz uzun ömürlü olsun cihaz inşallah amd ati uzun ömürlüdür bakalım yarı yolda da bırakırsa eğer hiç değilse bi ati amd görmüş olacağız
  • quote:

arkadaşlar merhabalar ben şimdi yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum ve anakart olarak;

almayı düşünüyorum.

Sound Blaster 5.1 VX

sizce ;

Merhaba,
    carosshair V üzerindeki SupremeFX X-Fi 2 her halukarda Sound Blaster 5.1 VX karttan daha üstündür ancak realtek onboard çipin üzerinde overbord olarak realtek ile
    alamayacağınız özellikleri ekler.Yinede bir XFi yada recon serisi ses kartı ile eşdeğer değildir.
    Bence önce crosshair V alıp SupremeFX X-Fi 2 ile kullanın eğer ses sizi tatmin etmez ise(bende olduğu gibi)ozaman bir üst seviye ses kartı alırsınız ama bu asla bir Sound Blaster 5.1 VX olmamalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: apple59

quote:

almayı düşünüyorum.

Sound Blaster 5.1 VX

sizce ;

Merhaba,
    carosshair V üzerindeki SupremeFX X-Fi 2 her halukarda Sound Blaster 5.1 VX karttan daha üstündür ancak realtek onboard çipin üzerinde overbord olarak realtek ile
    alamayacağınız özellikleri ekler.Yinede bir XFi yada recon serisi ses kartı ile eşdeğer değildir.
    Bence önce crosshair V alıp SupremeFX X-Fi 2 ile kullanın eğer ses sizi tatmin etmez ise(bende olduğu gibi)ozaman bir üst seviye ses kartı alırsınız ama bu asla bir Sound Blaster 5.1 VX olmamalı.

teşekkürler dostum zaten vx5.1 çok önceden kullandığım bir karttı onu zaten satacağım bütün sistemi tamamladım ama malesef anakarttan kaçtım keşkede kaçmasaydım gittim gigabayte aldım yazık oldu mu diye düşünüyorum tam karar veremedim sistemim imzamda yazıyor zaten artık ilerde .. hayırlısı...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.